Αλωπεκία γενείου

Αραίωση στα Γένια

Η πυκνή και πλούσια γενειάδα αποτελεί πρότυπο αρρενωπότητας και ανδρισμού. Στην εποχή μας, άλλωστε, έχει επανέλθει στη μόδα, καθώς η νέα τάση για πυκνά γένια φαίνεται να έχει πολλούς υποστηρικτές. Ωστόσο, κάποιες φορές η πυκνότητα του γενείου εκλείπει λόγω αραίωσης ή απώλειας τριχών, γεγονός που πλήττει το 2% του ανδρικού πληθυσμού, ηλικίας 30-40 ετών. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνδρες που ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους, στρέφονται στην εφαρμογή μεθόδων που στοχεύουν και επιτυγχάνουν πυκνότητα και φυσικό αποτέλεσμα.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Τι είναι η αλωπεκία γενείου;

Πρόκειται για μια χαρακτηριστική μορφή αλωπεκίας, η οποία εντοπίζεται αποκλειστικά στην περιοχή του γενείου. Πιο συγκεκριμένα, εκδηλώνεται ανάμεσα στα γένια, περιμετρικά του στόματος, στα μάγουλα, το πηγούνι και το λαιμό κι έχει τη μορφή στρογγυλών, άτριχων τμημάτων που ποικίλλουν σε αριθμό, μέγεθος και εγγύτητα.

Πού οφείλεται

Η αλωπεκία γενείου υπάρχει συνήθως εκ γενετής και εκδηλώνεται στην εφηβεία, καθώς αναπτύσσεται η τριχοφυΐα του ανδρικού προσώπου. Ωστόσο, μπορεί να οφείλεται και σε παράγοντες όπως το έντονο στρες, η κληρονομικότητα, τραυματισμοί ή εγκαύματα, ορμονικοί λόγοι, γυροειδής αλωπεκία, φαρμακευτική ή άλλη αγωγή που προκαλεί αλωπεκία γενείου (π.χ. χημειοθεραπεία).

Τρόποι αντιμετώπισης

Η αλωπεκία γενείου αποτελεί βαρύ πλήγμα για την αρρενωπότητα και κατ’ επέκταση για την αυτοπεποίθηση των ανδρών. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνδρες αναγκάζονται να ξυρίζονται καθημερινά.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνουμε τη σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευσης FUE. Η τεχνική είναι ελάχιστα επεμβατική και βασίζεται στην εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από μία ζώνη σταθερής τριχοφυΐας του τριχωτού της κεφαλής (συνήθως ινιακή περιοχή) και τη μετέπειτα εμφύτευσή τους στα άτριχα σημεία του γενείου. Αποτελεί την πιο εξελιγμένη τεχνική για την αποκατάσταση των αραιωμένων περιοχών του τριχωτού, που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και με τρόπο ανώδυνο, χωρίς ράμματα και χωρίς ουλές ή σημάδια.

Εμφύτευση Γενιών
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00