Βλεφαροπλαστική

Για τα μάτια σας μόνο!

Ένα εντυπωσιακό βλέμμα πάντα ελκύει το ενδιαφέρον. Ωστόσο, τα μάτια είναι η περιοχή του προσώπου που συχνά προδίδει την ηλικία μας. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα γύρω από τα μάτια χαλαρώνει και οι μύες αποδυναμώνονται, με συνέπεια το λίπος που φυσιολογικά υπάρχει μέσα στον κόγχο, να προβάλλει προς τα έξω και να παρουσιάζεται σαν πρήξιμο στην εσωτερική και μέση πλευρά του άνω βλεφάρου. Παράλληλα, στο κάτω βλέφαρο σχηματίζονται «σακούλες» που βαραίνουν το βλέμμα. Στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ-Intensive Quality Skin Clinics, πραγματοποιείται με ασφάλεια η μέθοδος της Βλεφαροπλαστικής, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Η Βλεφαροπλαστική δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης των ατελειών στα άνω και κάτω βλέφαρα και χάρη στην ιατρική ομάδα του Dr. Τζερμιά, που διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση, η συνολική εικόνα του προσώπου βελτιώνεται, καθώς προσφέρεται μία πιο φρέσκια και ξεκούραστη εικόνα που κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό και ελκυστικό.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς πραγματοποιείται;

Η Βλεφαροπλαστική διενεργείται με τοπική αναισθησία και η διαδικασία είναι ανώδυνη. Μπορεί ο ενδιαφερόμενος να υποβληθεί σε άνω Βλεφαροπλαστική (αφαιρώντας το δέρμα του άνω βλεφάρου που περισσεύει, καθώς και το λίπος που προβάλλει με τη μορφή πρηξίματος), είτε σε κάτω Βλεφαροπλαστική (αφαιρώντας λίπος ή και δέρμα από το κάτω βλέφαρο), είτε ταυτόχρονα σε άνω και κάτω Βλεφαροπλαστική. Γίνεται αξιολόγηση του κάθε περιστατικού και επιλέγεται η εξατομικευμένη εκείνη μέθοδος που πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Η Βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τεχνικές. Είτε εξωτερικά (με εκτομή του δέρματος κάτω από τις βλεφαρίδες), είτε εσωτερικά (χωρίς ράμματα, με μια μικρή τομή στον επιπεφυκότα, σε περιπτώσεις που δεν παρατηρείται χαλάρωση δέρματος). Σε όλες τις περιπτώσεις, η συγκεκριμένη επέμβαση δεν αφήνει ίχνη, καθώς οι τομές πραγματοποιούνται στις φυσικές πτυχές των βλεφάρων.

Μπορεί να συνδυαστεί με μη επεμβατικές θεραπείες, όπως τις εγχύσεις λείανσης ρυτίδων και την εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων (Exilis Elite™), με στόχο την ενίσχυση του αποτελέσματος ανανέωσης και σύσφιξης.

Για ποιες περιπτώσεις και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Με τη Βλεφαροπλαστική, μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία:

  • οι «σακούλες» (λιπόπτωση) στα άνω και κάτω βλέφαρα
  • η δερματική χαλάρωση που μπορεί να συνοδεύεται και από ρυτίδες
  • η κουρασμένη έκφραση
  • το μειωμένο εύρος όρασης, όταν υπάρχει μεγάλη περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα («καπάκια»).

Βλεφαροπλαστική μπορούν να πραγματοποιήσουν άτομα άνω των 18 ετών, ανάλογα με το πότε εμφανίζεται το πρόβλημα.

Πονάει;

Η Βλεφαροπλαστική είναι ανώδυνη, καθώς διενεργείται με τοπική αναισθησία. Η διάρκειά της είναι περίπου 1,5 ώρα (όταν πραγματοποιείται πλήρης διόρθωση των άνω και κάτω βλεφάρων) και έχει γρήγορη αποθεραπεία.

Το άτομο πηγαίνει αμέσως σπίτι του και μετά από μερικές ημέρες μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Συνήθως μία βδομάδα είναι αρκετή για να απορροφηθεί το οίδημα που προκαλείται στην περιοχή. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 4-5 ημέρες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι τομές γίνονται δυσδιάκριτες.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Οι εκχυμώσεις και το οίδημα που εμφανίζονται στην περιοχή τα πρώτα 24ωρα μετά την επέμβαση, συνιστούν παροδικά φαινόμενα που υποχωρούν αισθητά μετά από λίγες μέρες.

Μάλιστα, αν τις πρώτες ώρες εφαρμοστούν ψυχρές κομπρέσες στην περιοχή, τότε η πρόκληση οιδήματος μπορεί να περιοριστεί σημαντικά.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα;

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από μία βδομάδα, ωστόσο η εικόνα βελτιώνεται σταθερά για τους επόμενους 2-3 μήνες, καθώς απορροφάται ολοκληρωτικά το οίδημα στην περιοχή.

Βλεφαροπλαστική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00