Διπλοσάγονο

Πηγή ανασφάλειας

Το πηγούνι αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία που χαρακτηρίζουν ένα αρρενωπό πρόσωπο. Ωστόσο, μετά την ηλικία των 30 και με την πάροδο του χρόνου, παρατηρούνται αλλαγές σε ορμονικούς παράγοντες που σχετίζονται με το λίπος και που συμβάλλουν στην πρόκληση του διπλοσάγονου. Στα ιατρεία μας, IQ-Intensive Quality Skin Clinics, εφαρμόζονται από την έμπειρη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα του Dr. Τζερμιά, εξατομικευμένες, πρωτοποριακές και ασφαλείς μέθοδοι με στόχο την οριστική εξάλειψη του διπλοσάγονου και κατ' επέκταση τη διόρθωση του προφίλ σας.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Πού οφείλεται

Η συσσώρευση λίπους κάτω από το σαγόνι οφείλει την ύπαρξή του στη συγκέντρωση περισσότερων λιποκυττάρων στην περιοχή, η οποία μάλιστα παρατηρείται ακόμα και σε αδύνατα άτομα.

Το διπλοσάγονο, ευρέως γνωστό ως προγούλι, είναι μια επιπλέον στρώση δέρματος ή λιπώδους ιστού που συσσωρεύεται κάτω από το πηγούνι, στην περιοχή του λαιμού, παρουσιάζει πτωτική διάθεση και γίνεται ορατή όταν αυξάνεται το βάρος μας.

Αν και ο σχηματισμός του οφείλεται στην αύξηση του σωματικού βάρους, η εμφάνισή του μπορεί να συνδέεται και με άλλους παράγοντες, όπως είναι η χαλάρωση των μυών, η κατακράτηση υγρών κάτω από το σαγόνι, κληρονομικοί λόγοι, ο τρόπος ζωής (έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, κακή διατροφή) ή η φυσική αλλοίωση και πτώση του δέρματος που σε αυτό το σημείο είναι πιο λεπτό.

Τρόποι αντιμετώπισης

Το πρώτο βήμα για την απόκτηση μιας θεληματικής κάτω γνάθου είναι η διάλυση του λίπους που έχει συσσωρευτεί κάτω από το πηγούνι και που προκαλεί ανασφάλειες για την εμφάνισή μας. Για να γίνει αυτό, προτείνονται οι ακόλουθες μέθοδοι:

VASER® Λιπογλυπτική: Πρόκειται για μέθοδο που ενδείκνυται κυρίως όταν το δέρμα δεν είναι πολύ χαλαρό, απαιτεί τοπική αναισθησία και χαρίζει ξανά ελαστικότητα και νεανικότητα στην επιδερμίδα.

VASER® Λιπογλυπτική

EndoLift: Αποτελεί μια πρωτοποριακή και απόλυτα ασφαλή μέθοδο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης χωρίς χειρουργείο και βασίζεται στην εφαρμογή βιο-απορροφήσιμων ραμμάτων, η οποία εγγυάται ένα καλοσχηματισμένο σαγόνι και έναν νεανικό λαιμό.

EndoLift
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00