Εγχύσεις λείανσης ρυτίδων (BTX)

Για πάντα νέοι…

Τα ανδρικά κύτταρα έχουν την τύχη να γερνούν πιο αργά συγκριτικά με τα γυναικεία. Ωστόσο, για να δείχνει η επιδερμίδα σφριγηλή και νεανική, δεν αρκεί η μεγάλη γενειάδα, το γυμνασμένο σώμα και το σπορ ντύσιμο. Αυτό που θα αποκαταστήσει τον όγκο της επιδερμίδας χαρίζοντάς της λάμψη, υγεία και νεανική όψη είναι το Botox.

Η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης είναι η μόνη θεραπεία που μπορεί να «σβήσει» τις ρυτίδες έκφρασης που σχηματίζουν οι μυϊκές συσπάσεις τη στιγμή της συνοφρύωσης ή άλλων αντιδράσεών μας. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, η οποία μειώνει ή αναστέλλει τη μυϊκή κίνηση, καταφέρνοντας έτσι να μειώσει ή να εξαφανίσει τις ρυτίδες που σχηματίζονται λόγω έκφρασης. Επίσης, αποτελεί το πρώτο και μοναδικό, εγκεκριμένο προϊόν από τον FDA για να λειαίνει τις ρυτίδες που σχηματίζονται στο μέτωπο και το μεσόφρυο, καθώς και στο “πόδι χήνας” (ρυτίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών).

Μετά από 20 χρόνια χρησιμοποίησης, το Botox έχει τελειοποιηθεί με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει αμέσως πιο νεανικό και ξεκούραστο, χωρίς πόνο και χωρίς σημάδια.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρα η βοτουλινική τοξίνη

Όταν γελάμε, συνοφρυωνόμαστε ή παίρνουμε οποιαδήποτε έκφραση στο πρόσωπό μας, απελευθερώνεται ένας χημικός νευροδιαβιβαστής, η ακετυλχολίνη, που δίνει την εντολή στους μυς να συσπαστούν. Το Botox είναι ένα ειδικά επεξεργασμένο πρωτεϊνικό σύμπλοκο που όταν εγχέεται σε στοχευμένους μύες του προσώπου, μπλοκάρει τη νευρική διέγερσή τους. Με τον τρόπο αυτόν, περιορίζει την κινητικότητα των μυών, αναστέλλοντας την επακόλουθη σύσπασή τους και κατά συνέπεια μειώνει την κινητικότητα του υπερκείμενου δέρματος, προσφέροντας έτσι μία ανανεωμένη και πιο ξεκούραση εμφάνιση.

Το Botox εφαρμόζεται στις περιοχές όπου εντοπίζεται μεγάλη κινητικότητα και ρυτίδωση και δεν προκαλεί "πάγωμα" του μυϊκού συστήματος του προσώπου.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Οι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης αποτελούν μία θεραπεία ανανέωσης που προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στο άνω τμήμα του προσώπου. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά:

Η θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως από την ηλικία των 30 ετών, όταν δηλαδή ξεκινούν να σχηματίζονται οι πρώτες γραμμές έκφρασης. Μπορεί, ωστόσο, να εφαρμοστεί και νωρίτερα, δρώντας προληπτικά. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η βοτουλινική τοξίνη δεν μπορεί να διορθώσει τις στατικές ρυτίδες που σχηματίζονται εξαιτίας της γήρανσης και χαλάρωσης του δέρματος.

Πονάει;

Το Botox είναι απολύτως ανώδυνο.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι, καθώς η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Η βοτουλινική τοξίνη είναι μια ουσία, εγκεκριμένη από τον (FDA). Όταν η εφαρμογή της πραγματοποιείται από έμπειρο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό που τηρεί τη σωστή δοσολογία και συχνότητα της θεραπείας, τότε το αποτέλεσμα είναι απολύτως ασφαλές.

Εάν προκύψει μώλωπας ή οίδημα στην περιοχή των εγχύσεων, πρόκειται για φυσιολογικό φαινόμενο που υποχωρεί μέσα σε 2-3 μέρες.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Το Botox ξεκινάει να δρα μετά από 48 ώρες από τη στιγμή της έγχυσης, τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την 5η μέρα και είναι διάρκειας 4-6 μηνών περίπου .

Μετά απ’ αυτό το διάστημα, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί για τη διατήρηση του νεανικού λουκ. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται, γενικότερα, από τη διάταξη που έχουν στο πρόσωπο οι μύες (ορθοκινητικός, υπερκινητικός ή υπερτονικός τύπος) και που σχετίζεται με τον συγχρονισμό των συναισθημάτων και των μυϊκών συσπάσεων.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00