Ερεθισμός Από Ξύρισμα

Υπάρχει λύση!

Ο ερεθισμός της επιδερμίδας είναι πολύ συχνός στους άνδρες και κυρίως σε όσους είναι ευαίσθητοι στο ξύρισμα. Στην ουσία πρόκειται για μικρά σπυράκια, τα οποία μπορούν να κλείσουν τους πόρους ή για κόκκινα σημάδια είτε στο πρόσωπο είτε στο λαιμό, που προκαλούν κνησμό. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε βακτηριακή μόλυνση των τριχοθυλακίων, δηλαδή σε θυλακίτιδα.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Τι είναι η θυλακίτιδα

Η θυλακίτιδα είναι η μόλυνση των τριχοθυλακίων. Η μόλυνση αυτή εμποδίζει την ανάπτυξη της τρίχας, η οποία αντί να εκφύεται φυσιολογικά προς την επιφάνεια της επιδερμίδας, στρέφεται προς το θύλακα. Υπάρχουν δύο τύποι θυλακίτιδας, η επιφανειακή, όπου η φλεγμονή εμφανίζεται γύρω από το θύλακα της τρίχας με μικρή φλύκταινα και πύον και η εν τω βάθει, όπου παρατηρείται επώδυνη και σκληρή διόγκωση με φλύκταινα και πύον.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα κύρια συμπτώματα της θυλακίτιδας περιλαμβάνουν μεγάλο οίδημα ή μάζα από φυσαλίδες γεμάτες πύον που σπάνε και σχηματίζουν κρούστα, κνησμό ή ευαισθησία, πυκνές ομάδες μικρών, κόκκινων ερεθισμάτων γύρω από τα τριχοθυλάκια, πόνο, πιθανές ουλές μετά τη μόλυνση.

Τρόποι αντιμετώπισης

Η προσεκτική δερματολογική εξέταση με το εξελιγμένο σύστημα δερμοανάλυσης VISIA περιλαμβάνει  την εκτίμηση της βαθμίδας και του τύπου της θυλακίτιδας, τον τύπο του δέρματος καθώς και τις διάφορες βλάβες που παρουσιάζονται.

Η θυλακίτιδα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με φωτοδυναμική θεραπεία και εξατομικευμένη προσέγγιση ανά ασθενή, βάσει του τύπου (ήπια, μέτρια, σοβαρή θυλακίτιδα). Με τη φυσική μέθοδο της Φωτοδυναμικής θεραπείας, καθαρό φως που δεν περιέχει UVA & UVB ακτινοβολία, στοχεύει στο θύλακα και στη φλεγμονή που είναι υπεύθυνη για τις βλάβες της θυλακίτιδας. Στα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου περιλαμβάνονται η έλλειψη πόνου, η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και η μη επεμβατική της φύση.

Φωτοδυναμική Θεραπεία
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00