Θηλώματα και Υπερκερατώσεις

Δεν είναι σπίλοι!

Εάν ηλικιακά κυμαίνεστε μεταξύ 30-70 ετών κι έχετε παρατηρήσει στο δέρμα σας μικρά ογκίδια που μοιάζουν με σπίλους (ελιές), είτε άλλου τύπου εξέχουσες ή εξογκωμένες βλάβες, μην ανησυχείτε! Πρόκειται είτε για θηλώματα είτε για υπερκερατώσεις, που όμως επιβάλλουν επίσκεψη σε εξειδικευμένο δερματολόγο, προκειμένου να εφαρμοστεί η κατάλληλη θεραπεία.

Τι είναι τα θηλώματα και οι υπερκερατώσεις

Τα θηλώματα είναι καλοήθη ογκίδια που παρουσιάζονται στο πρόσωπο (κυρίως στα βλέφαρα) και στο λαιμό, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως το στήθος, οι μασχάλες, ο κορμός, η πλάτη και οι μηροβουβωνικές περιοχές. Είναι ασυμπτωματικά, ωστόσο παρουσιάζουν κνησμό και καύσο, κυρίως το καλοκαίρι και υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε μικροτραυματισμούς ή φλεγμονή.

Οι υπερκερατώσεις διακρίνονται σε ακτινικές και σμηγματορροϊκές.

Οι ακτινικές είναι προκαρκινικές βλάβες του δέρματος και παρουσιάζονται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με ηλιοεκτεθειμένο δέρμα.

Οι σμηγματορροϊκές είναι ακίνδυνες, ασυμπτωματικές και ελαφρώς εξέχουσες ή εξογκωμένες βλάβες της επιδερμίδας με τραχεία και μελανόχρωμη επιφάνεια, που επίσης παρουσιάζονται σε άτομα μέσης ή και ώριμης ηλικίας, από 50 χρονών και άνω. Εμφανίζονται στο πρόσωπο και το λαιμό και οπουδήποτε στο σώμα, όπως στην πλάτη, στο στήθος και στο τριχωτό της κεφαλής.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Πού οφείλεται η εμφάνισή τους

Παράγοντες που ενδεχομένως συνδέονται με την εμφάνισή τους είναι η φυσική διαδικασία της γήρανσης, το αυξημένο σωματικό βάρος, η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και η κληρονομικότητα.

Τι πρέπει να προσέχετε εάν έχετε θηλώματα ή υπερκερατώσεις
  • Εάν οι βλάβες αλλάξουν χρώμα, ή παρουσιάσουν ξαφνική αύξηση σε αριθμό, επικοινωνήστε με δερματολόγο
  • Μην τα πειράζετε (τρίψιμο, ξύσιμο)
  • Μην επιχειρήσετε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας
  • Μην φοράτε αλυσίδες ή κολιέ στο λαιμό
  • Να αποφεύγετε το ξύρισμα στις περιοχές π.χ μασχάλες, γεννητικά όργανα – σε περιοχές που υπάρχουν θηλώματα ή υπερκερατώσεις
  • Να φροντίζετε επιμελώς την υγιεινή και καθαριότητα των χεριών σας

Τρόποι αντιμετώπισης

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των θηλωμάτων και των υπερκερατώσεων είναι η σωστή διάγνωση. Έπειτα, ως μέθοδος αντιμετώπισης προτείνεται το Fractional Laser CO2.Δρα επιλεκτικά στο στόχο, χωρίς να επηρεάζει την παρακείμενη υγιή επιδερμίδα και χωρίς να αφήνει σημάδια. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, η επούλωση άμεση και το αποτέλεσμα μόνιμο, σε μία μόνο συνεδρία.

Fractional Laser CO2
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00