Οι κρόταφοι και το αρρενωπό πρόσωπο

Στις άκρες των φρυδιών, βρίσκεται η επίπεδη τρυφερή πλευρά του κεφαλιού, οι γνωστοί κρόταφοι, όπου συχνά πιέζουμε τα δάχτυλά μας για να ανακουφιστούμε από το πονοκέφαλο.

Τα «μαξιλαράκια λίπους» στους κροτάφους διαμορφώνουν ουσιαστικά το πλαίσιο για τα μάτια και το μέτωπο, αναδεικνύοντάς τα. Παράλληλα, ενισχύουν τη συμμετρία και τις σωστές αναλογίες του προσώπου, έτσι ώστε να θεωρείται νεανικό και ελκυστικό. Ωστόσο, τα σωρευτικά αποτελέσματα της ηλικίας είναι ιδιαίτερα εμφανή στη συγκεκριμένη περιοχή, καθιστώντας τη κοινό στόχο για αισθητική αναζωογόνηση.

Η αισθητική σημασία των κροτάφων στο ανδρικό πρόσωπο είναι αναγνωρισμένη, αφού οι πολυσυζητημένοι γκρίζοι κρόταφοι ενισχύουν την αρρενωπότητά του. Την ίδια στιγμή, όμως, οι κρόταφοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των καθαρών γραμμών που χαρακτηρίζουν το νεανικό πρόσωπο. Το λίπος στην περιοχή αυτή συμβάλλει στην αίσθηση συμμετρίας και αναλογίας. Όσο πιο βυθισμένη εμφανίζεται η περιοχή των κροτάφων, τόσο πιο καταβεβλημένη και γερασμένη όψη αποκτά το πρόσωπο.

Απώλεια όγκου

Οι κρόταφοι αποτελούν αισθητικό ζήτημα μόλις το λίπος της περιοχής αρχίσει να χάνει τον όγκο του. Τότε το πρόσωπο αρχίζει να δείχνει λιπόσαρκο και γερασμένο.Κύρια υπεύθυνη για το γεγονός αυτό είναι η γήρανση και η αναπόφευκτη μείωση του λιπώδους ιστού της περιοχής.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά γονίδια έχουμε, κάθε τύπος επιδερμίδας χάνει τελικά τον τόνο της. Καθώς τα χρόνια περνούν, το πρόσωπο σταδιακά αρχίζει να χάνει λίπος και όγκο, με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι αναλογίες. Τα μάγουλα βυθίζονται προς τα κάτω, το πηγούνι χαλαρώνει και το πρόσωπο πλαταίνει στο κάτω μέρος και «κρεμάει». Ο μαλακός ιστός και τα οστά υποχωρούν, ενώ ο μυς και οι συνδετικοί ιστοί αλλάζουν, γεγονός που οδηγεί σε μικρότερη δομική υποστήριξη στην περιοχή των κροτάφων, η οποία συνεπάγεται εμφάνιση πτυχών, ρυτίδων και απώλεια όγκου. Παράλληλα με την απώλεια όγκου, η γήρανση κάνει το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα το «άδειασμα» των κροτάφων να είναι πιο έντονο. Τότε, το πρόσωπο από στρογγυλό ή οβάλ γίνεται τετράγωνο και κατά συνέπεια λιγότερο νεανικό και ελκυστικό. Όσο πιο νέος είναι, άλλωστε, κάποιος συνήθως τόσο πιο «γεμάτη» είναι η περιοχή του άνω προσώπου, ενώ όσο γερνά τόσο αυτή αδειάζει.

Με τις κατάλληλες θεραπείες, επιτυγχάνεται η αποκατάσταση του όγκου στα σημεία των κροτάφων που δείχνουν «άδεια». Επίσης, εκτός από την αλλαγή του σχήματος του προσώπου, τα οφέλη από την πλήρωση των κροτάφων είναι η ανόρθωση που επιτυγχάνεται στους περιβάλλοντες ιστούς. Οι θεραπείες της σύγχρονης κοσμητικής ιατρικής είναι, λοιπόν, σε θέση να ξαναδώσουν στους κροτάφους το χαμένο όγκο και την υπόσταση που τους λείπει, ωθώντας έτσι και το μέσο πρόσωπο, σε μία «ανοδική» πορεία.

Τι μπορείτε να κάνετε

Υαλουρονικό: Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος γεμίζουν τις μόνιμες πτυχώσεις του δέρματος, αποκαθιστούν τον όγκο και χαρίζουν λεία και νεανική όψη στην επιδερμίδα. Επιπλέον, χαρίζουν άριστα αποτελέσματα χωρίς να τραυματίσουν τους ιστούς.

Υαλουρονικό Οξύ

Λιποπροσθετική: Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη μέθοδο, η οποία χάρη στη χρήση αυτόλογου λίπους και όχι τεχνητών εμφυτευμάτων, αποκαθιστά τον όγκο στα σημεία που χρειάζεται, δρώντας αποτελεσματικά στη συνολική βελτίωση της εικόνας του προσώπου. Επιπλέον, χαρίζει εκπληκτικό, φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα, που είναι άμεσα ορατό.

Λιποπροσθετική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00