Ο λαιμός και το αρρενωπό πρόσωπο

Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού και του στέρνου είναι ιδιαίτερα λεπτό κι επομένως πιο ευαίσθητο και ευάλωτο στους ερεθισμούς και τις φθορές που προκαλούν η έκθεση στον ήλιο και οι διαδικασίες γήρανσης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι περιέχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες. Επίσης, είναι λιγότερο ελαστικό συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές του σώματος, καθώς απουσιάζει ο λιπώδης ιστός που λειτουργεί ως «μαξιλαράκι». Για το λόγο αυτό, είναι πιθανόν να εμφανιστούν στην περιοχή σημάδια ξηρότητας, υπομελάγχρωσης ή υπερμελάγχρωσης, προβλήματα που επιδεινώνονται, λόγω της έλλειψης καθημερινής φροντίδας.

Απώλεια σφριγηλότητας/ρυτίδες

Η χαλάρωση των μυών του λαιμού έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται οριζόντιες και κάθετες ρυτίδες που εκτείνονται μέχρι το στέρνο. Οι οριζόντιες ρυτίδες οφείλονται στη μείωση του κολλαγόνου και την αποδυνάμωση της ελαστίνης, ενώ οι κάθετες ρυτίδες είναι συνέπεια της παραμονής στην ίδια θέση για πολλά χρόνια (π.χ. ο ύπνος στην ίδια στάση), ενώ επιβαρυντικά λειτουργεί και η έκθεση στον ήλιο.

Τι μπορείτε να κάνετε

Νήματα: Είναι, μεταξύ άλλων, ιδανικά για τη σύσφιξη του δέρματος του λαιμού. Χάρη στην τοποθέτηση ειδικών ινών κάτω από την επιδερμίδα, η μέθοδος αυτή επιτυγχάνει καλύτερη στήριξή της και βελτίωση της συμμετρίας του προσώπου.

Νήματα

EndoLift: Εντάσσεται στις ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες και οφείλει την αποτελεσματικότητά του στην τοποθέτηση βιο-απορροφήσιμων ραμμάτων που σταθεροποιούνται στο περιόστεο. Η σφριγηλότητα είναι άμεσα ορατή και το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 5 χρόνια.

EndoLift

Mini Lift: Πρόκειται για μία εξατομικευμένη επεμβατική μέθοδο που δρα αποτελεσματικά κατά της χαλάρωσης και των ρυτίδων. Επιτυγχάνει, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση του δέρματος στην κάτω γνάθο κι επομένως δρα βελτιωτικά στο περίγραμμα και το προφίλ του προσώπου.

Mini Lift
Ηλιακές κηλίδες

Ο λαιμός και το στέρνο είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην ανάπτυξη ηλιακών ή αλλιώς γεροντικών κηλίδων, που είναι επίπεδες, καφέ ή και κίτρινου χρώματος και συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους μετά την ηλικία των 40 ετών. Πέρα από τη συχνή έκθεση των περιοχών αυτών στον ήλιο – αφού ακόμα και η χρήση καπέλου δεν αρκεί για να τις προστατεύσει – πολλοί άνδρες ξεχνούν να επεκτείνουν την εφαρμογή των αντηλιακών προϊόντων τους σε αυτές.

Τι μπορείτε να κάνετε

Q-Switched laser: Πρόκειται για θεραπεία που εγγυάται ομοιόμορφο χρώμα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά κάθε υπερχρωμία του δέρματος.

Q-Switched laser

Peeling: Πρόκειται για εξατομικευμένη θεραπεία, η οποία οφείλει την αποτελεσματικότητά της στη χρήση χημικών ουσιών (όπως είναι τα οξέα φρούτων). Το αποτέλεσμα είναι δέρμα πιο λαμπερό και απαλό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που αναφέρεται και ως "Laser γόμα", αφού καταφέρνει να σβήσει τα σημεία των αλλοιώσεων.

Peeling
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00