Τα μάτια και το αρρενωπό πρόσωπο

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό και λεπταίνει ακόμα περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στην εμφάνιση ρυτίδων και αφυδάτωσης, γεγονός που αποδεικνύεται από τις λεπτές γραμμές έκφρασης που εμφανίζονται δίπλα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών (“πόδι της χήνας”). Γενικότερα, η περιοχή των ματιών παρουσιάζει με την πάροδο του χρόνου διάφορες φθορές, όπως είναι οι ακόλουθες:

Μαύροι Κύκλοι

Αντανακλούν την υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης στην περιοχή ακριβώς κάτω από τα μάτια, γεγονός που οφείλεται σε διάφορα αίτια και κάνει το πρόσωπο να δείχνει γερασμένο και ταλαιπωρημένο. Σημαντικό ρόλο παίζει η λέπτυνση του δέρματος που συντελείται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και η απώλεια λίπους και κολλαγόνου που κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια πιο ορατά.

Τι μπορείτε να κάνετε

Carboxytherapy: Πρόκειται για θεραπεία εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα ενισχύοντας την παροχή οξυγόνου στην περιοχή και κατ’ επέκταση την κυκλοφορία του αίματος.

Carboxytherapy

Υαλουρονικό: Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος στο “κοίλωμα των δακρύων” είναι ανώδυνες και μπορούν να διορθώσουν τους μαύρους κύκλους γρήγορα και με ασφάλεια.

Υαλουρονικό Οξύ

NanoLipoΠροσθετική: Μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων, με την έγχυση αυτόλογου λίπους, βλαστοκυττάρων και αυξητικών παραγόντων. NanoLipoΠροσθετική

Σακούλες

Έχουν τη μορφή ήπιου οιδήματος και οφείλονται στην αποδυνάμωση των ιστών περιμετρικά των ματιών, αλλά και των μυών που υποστηρίζουν τα βλέφαρα. Το λίπος που υπάρχει στην περιοχή γύρω από τα μάτια μετακινείται σταδιακά προς τα κάτω, κάνοντας τα βλέφαρα να δείχνουν πρησμένα. Επίσης, στο ίδιο σημείο μπορεί να υπάρξει κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να εντείνεται το οίδημα.

Τι μπορείτε να κάνετε

Βλεφαροπλαστική: Στόχος της θεραπείας είναι η αποσυμφόρηση του οιδήματος και η εξομάλυνση του δέρματος ανάμεσα στα μάτια και τα ζυγωματικά. Πρόκειται για θεραπεία ανώδυνη (διενεργείται με τοπική αναισθησία) που εγγυάται μικρή αποθεραπεία.

Βλεφαροπλαστική
Πόδι Χήνας

Πρόκειται για λεπτές, ακτινωτές ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών και που θυμίζουν το σχήμα που έχει το πέλμα της χήνας (εξ ου και η ονομασία τους). Στην αρχή είναι λεπτές, ρηχές πτυχές, που εξαιτίας της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης και της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης γίνονται όλο και πιο βαθιές.

Τι μπορείτε να κάνετε

Botox: Πρόκειται για μια ειδικά επεξεργασμένη πρωτεΐνη (βοτουλινική τοξίνη), η οποία μπορεί να μειώσει ή να αναστείλει τη μυϊκή σύσπαση και να “σβήσει” έτσι τις γραμμές έκφρασης.

Botox

Νήματα: Είναι το λίφτινγκ του μεσημεριανού διαλείμματος, ή αλλιώς “Lunch Time Facelift”, το οποίο μπορεί να ανανεώσει το πρόσωπο μέσα σε 30’. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και η διάρκειά του ξεπερνάει τα 2 χρόνια.

Νήματα
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00