Το μέτωπο και το αρρενωπό πρόσωπο

Ένα μέτωπο καθαρό και λείο, χωρίς ρυτίδες, αντανακλά γοητεία και αρρενωπότητα. Ωστόσο, πρόκειται για μία περιοχή του προσώπου η οποία είναι αρκετά ευάλωτη στις ρυτίδες. Με την πάροδο του χρόνου, η κυτταρική ανανέωση ελαττώνεται, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, αφυδατώνεται και χάνει, έτσι, την ελαστικότητά της. Η γενετική γήρανση, η έκθεση στον ήλιο και η έντονη κινητικότητα κατά τη διάρκεια της ομιλίας και έκφρασης διαφόρων συναισθημάτων (π.χ., έκπληξη, άρνηση κ.ά), προκαλούν οριζόντιες ρυτίδες και κάθετες γραμμές συνοφρύωσης. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, πολλοί άνδρες προκειμένου να καταπολεμήσουν τις αντιαισθητικές ρυτίδες καταφεύγουν, πλέον, στη χρήση καλλυντικών προϊόντων. Στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ-Intensive Quality Skin Clinics, λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες τις δικές σας και του προσώπου σας και σας παρέχουμε εξελιγμένες και πρωτοποριακές μεθόδους με στοχευμένη δράση, υπό την επιστημονική εποπτεία του Dr. Τζερμιά.

Μέτωπο

Ένα υγιές και λείο πρόσωπο είναι πλέον ζητούμενο για κάθε άνδρα. Καθώς το δέρμα υφίσταται αλλαγές, χάνει σταδιακά τα δομικά χαρακτηριστικά και την ελαστικότητά του, επιτρέποντας στα σημάδια της γήρανσης να εμφανίζονται με πιο γρήγορους και έντονους ρυθμούς, ανάλογα πάντα το γενετικό προφίλ και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου. ‘Έτσι, σχηματίζονται στο μέτωπο πτυχές και αυλακώσεις, οι γνωστές δηλαδή ρυτίδες που είναι οι ακόλουθες:

Οριζόντιες Ρυτίδες

Οι οριζόντιες ρυτίδες είναι οι ρυτίδες που εμφανίζονται σε εκείνα τα σημεία της επιδερμίδας μας που δέχονται, εξαιτίας των εκφράσεών, μας έντονες συσπάσεις. Οι οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο προκύπτουν όταν ανασηκώνουμε τα φρύδια στην προσπάθειά μας να εκφράσουμε π.χ. άρνηση ή έκπληξη. Οι μορφασμοί αυτοί, όταν επαναλαμβάνονται συχνά, σημαδεύουν την επιδερμίδα με ρυτίδες, γεγονός που κάνει το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και γερασμένο.

Τι μπορείτε να κάνετε

BTX: Οι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης καταφέρνουν να “σβήσουν” τις γραμμές έκφρασης αποκαθιστώντας τον όγκο της επιδερμίδας και χαρίζοντας έτσι λάμψη και νεανική όψη. Πιο συγκεκριμένα, στα σημεία όπου εφαρμόζονται, οι αντίστοιχοι μυς χαλαρώνουν, με συνέπεια να περιορίζεται η έντονη μυϊκή σύσπαση και οι ρυτίδες που θα σχηματίζονταν ως αποτέλεσμα της σύσπασης να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.

BTX
Ρυτίδες Συνοφρύωσης

Οι δύο κάθετες γραμμές στο μεσόφρυο, που σχηματίζονται όταν συνοφρυωνόμαστε, οφείλονται στη σύσπαση των μυών των βλεφάρων που είναι υπεύθυνοι για την κίνηση των φρυδιών. Με το πέρασμα του χρόνου, εξαιτίας της αφυδάτωσης και της μείωσης του κολλαγόνου, το δέρμα δύσκολα επανέρχεται στη θέση του μετά την όποια μυϊκή σύσπαση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ρυτίδες συνοφρύωσης να γίνονται μόνιμες στο πρόσωπο.

Τι μπορείτε να κάνετε

BTX: Εφαρμόζεται μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που εντοπίζονται στην περιοχή των φρυδιών και, πιο συγκεκριμένα, ενδείκνυται για την κάθετη ρυτίδα στο μεσόφρυο, που ευθύνεται για τη συνοφρύωση που παρατηρούμε σε πολλά άτομα γύρω μας, καθώς και για την πτώση των φρυδιών με το χρόνο, εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος. Πρόκειται για τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς, η οποία λειαίνοντας τις γραμμές και αποκαθιστώντας το όγκο της επιδερμίδας, χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα και νεανική όψη.

BTX
Ηλιακές Κηλίδες

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, επιταχύνει την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής δηλαδή ουσίας που δίνει στο δέρμα τη φυσική του απόχρωση, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ηλιακές κηλίδες στην περιοχή του μετώπου. Πρόκειται για χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος που εκδηλώνονται με γκρίζα, καφέ ή μαύρα επίπεδα στίγματα. Ποικίλουν σε μέγεθος και συνήθως εμφανίζονται στις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνες, όμως σε περίπτωση που παρατηρηθεί αλλαγή στο χρώμα ή στο μέγεθός τους, χρειάζεται δερματολογική εκτίμηση.

Τι μπορείτε να κάνετε

Πρόκειται για θεραπεία που εγγυάται ομοιόμορφο χρώμα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά κάθε υπερχρωμία του δέρματος. Δρώντας στοχευμένα στα σημεία των αλλοιώσεων, καταφέρνει να τις “σβήσει”.

Q-Switched Laser

Πρόκειται για μια εξατομικευμένη θεραπεία που χάρη στη χρήση χημικών ουσιών (όπως είναι τα οξέα φρούτων), κάνει το δέρμα αισθητά πιο λαμπερό και απαλό. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην απομάκρυνση επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος και γενικότερα στην ανανέωση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας.

Peeling

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για ραντεβού ενημέρωσης.
Εξειδικευμένος Ιατρικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας. Στη συνέχεια, η ιατρική μας ομάδα υπό την επιστημονική διεύθυνση και εποπτεία του Dr Χριστόφορου Τζερμιά θα σας δώσει τις κατευθύνσεις που χρειάζεστε βάσει των αναγκών και των προτιμήσεών σας.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00