Μαύροι Κύκλοι

Σημάδι κούρασης και γήρανσης

Οι μαύροι κύκλοι δεν κάνουν διακρίσεις στο φύλο και συχνά εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών, υποδηλώνοντας την υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης στην εν λόγω περιοχή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια, όπως είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος ή η γενετική προδιάθεση.

Οι μαύροι κύκλοι προσδίδουν στο πρόσωπο μια κουρασμένη, γηρασμένη και ταλαιπωρημένη όψη, η οποία αλλοιώνει συχνά την εικόνα σας. Συνήθως είναι πιο έντονοι και πιο εμφανείς σε άτομα που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα ή βαθύτερη θέση ματιών.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι και γιατί εμφανίζονται

Η περιοχή κάτω από τα μάτια δεν διαθέτει τη συνήθη στιβάδα λιπώδους ιστού, αλλά αντίθετα πολυάριθμα αιμοφόρα αγγεία και λεμφαδένες. Το γεγονός ότι η επιδερμίδα σ’ αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά λεπτή, την καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητη. Όταν, λοιπόν, ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος και δεν έχει το απαιτούμενο οξυγόνο, τότε το αίμα ρέει με πιο αργό ρυθμό και έχει πιο σκούρο χρώμα, το οποίο είναι ορατό, λόγου του μικρού πάχους της επιδερμίδας.

Οι κύκλοι που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια έχουν καφέ ή μπλε απόχρωση, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας και συχνά η εμφάνισή τους οφείλεται στον τρόπο ζωής μας. Πιο συγκεκριμένα, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται σε κάπνισμα και αλκοόλ, τα οποία προκαλούν έλλειψη οξυγόνου στο αίμα, μη ισορροπημένη διατροφή που συνεπάγεται έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, παθολογικά αίτια (παχυσαρκία, παθήσεις ενδοκρινών αδένων, προβλήματα αλλεργικής φύσεως ή καταπολέμηση εποχικών αλλεργιών), κληρονομική προδιάθεση, ελλιπή ύπνο, δερματίτιδα από κακή χρήση καλλυντικών ή χρόνια συνήθεια τριβής, υπερβολική έκκριση μελανίνης λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.

Τρόποι αντιμετώπισης

Οι θεραπείες που προτείνονται είναι το Carboxytherapy και η NanoLipoΠροσθετική . Το Carboxytherapy στηρίζει την αποτελεσματικότητά του στην έγχυση μικρών δόσεων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και κατά συνέπεια στην ενίσχυση της παροχής οξυγόνου και της κυκλοφορίας του αίματος.

Carboxytherapy

NanoLipoΠροσθετική: Η νέα μέθοδος αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων. Χρησιμοποιώντας λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό, καταφέρνει να αποκαταστήσει τον όγκο της επιδερμίδας κάτω από τα μάτια, χαρίζοντας έτσι απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό, εύκολα κι ανώδυνα, το βλέμμα σας ανακτά τη λάμψη του κι εσείς τη νεανικότητά σας.

NanoLipoΠροσθετική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00