ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Φωτοθεραπεία προσφέρει θεραπεία με φως, η οποία ανανεώνει με απολύτως φυσικό τρόπο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες συχνότητες φωτός, συμβάλλει στην αναγέννηση του δέρματος και στην απελευθέρωσή του από δυσχρωμίες, ρυτίδες και βακτηρίδια.

Πώς δρα η Φωτοθεραπεία;

Αντίθετα με την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου UVΑ, UVB και UVC (190-400nm), η οποία ευθύνεται για την πρόκληση φωτογήρανσης και καρκίνου του δέρματος, το ορατό φως (400-760nm) είναι πολύ ωφέλιμο, καθώς έχει αναζωογονητική και θεραπευτική δράση. Αντίθετα με την υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου (760-3000nm), η οποία ενδέχεται να προξενήσει ξηρότητα στο δέρμα, από το ορατό φως δεν παράγεται θερμότητα. Είναι άλλωστε, το τμήμα εκείνο της ενέργειας του ήλιου, όπου οφείλουμε τη ζωή στη Γη και την ομαλή μας ανάπτυξη. Στη φωτοθεραπεία χρησιμοποιείται το ίδιο φως, καθώς η δράση της έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επουλωτική, αντιγηραντική και αναγεννητική.

Το κόκκινο φως της φωτοθεραπείας (που έχει μήκος κύματος 630nm), ενισχύει την αγγειοδιαστολή και την κυκλοφορία του οξυγόνου και του αίματος στους ιστούς. Όταν οι ιστοί τρέφονται καλύτερα, η ενυδάτωση που επιτυγχάνεται είναι βαθιά, τα κύτταρα ανανεώνονται και το δέρμα αποκαθίσταται από τη φωτογήρανση. Οι ινοβλάστες διεγείρονται από το θεραπευτικό φως και συνθέτουν 4 φορές μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης, στηρίζοντας έτσι καλύτερα την επιδερμίδα και κάνοντας την όψη πιο σφριγηλή. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση των δυσχρωμιών και των πανάδων, ενώ το φως μπλε χρώματος (που έχει μήκος κύματος 415nm) συντελεί στην καταπολέμηση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής, ανακουφίζοντας έτσι το ακνεϊκό δέρμα και χαρίζοντας του υγιή όψη.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η φωτοθεραπεία συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς καταπραΰνει πιθανές φλεγμονές και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Το κίτρινο φως, αντίθετα, δρα ενισχυτικά της αποβολς των τοξινών, επιδρώντας έτσι και στο λεμφικό σύστημα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι πιο ήρεμη, λεία, ελαστική και νεανική.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Η φωτοθεραπεία εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, καθώς στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Δεν τίθεται ηλικιακός περιορισμός, αφού πρόκειται για μία απολύτως φυσική θεραπεία. Δεν τίθεται ηλικιακός περιορισμός, αφού πρόκειται για μία απολύτως φυσική θεραπεία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε μικρά παιδιά. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για:

  • την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της ξηρότητας,
  • τη λείανση των λεπτών γραμμών έκφρασης,
  • την αποκατάσταση του δέρματος από τη φωτογήρανση,
  • την καταπολέμηση των πανάδων και των δυσχρωμιών,
  • την ανακούφιση του δέρματος από ερεθισμούς και φλεγμονές,
  • την καταπολέμηση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής.

Κλείστε-τώρα-ΡΑΝΤΕΒΟΥ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΧΩΡΙΣ-ΧΡΕΩΣΗ

Πονάει;

Όχι. Δεν προκαλείται καμία ενόχληση, αφού η περιοχή της θεραπείας απλά εκτίθεται στο θεραπευτικό φως, το οποίο δεν παράγει θερμότητα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δίδονται ειδικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια για να μην ενοχλούνται από την εκπομπή του φωτός.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας, χωρίς κανέναν περιορισμό. Τυχόν ερυθρότητα στην περιοχή της θεραπείας υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Καμία. Η φωτοθεραπεία είναι μία 100% φυσική θεραπεία, που εφαρμόζεται όχι μόνο για την ανανέωση του προσώπου, αλλά και για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως της ακμής και της ροδόχρου νόσου. Είναι μία θεραπεία κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα για τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια. Το 2004 μάλιστα, έλαβε και την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, η επιδερμίδα εμφανίζεται πιο λαμπερή, ελαστική και ξεκούραστη. Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται 3-4 συνεδρίες για να γίνει ιδιαίτερα ορατή η βελτίωση. Για την ανανέωση του προσώπου, συστήνονται κατά μέσο όρο 10 συνεδρίες συνολικά, οι οποίες μπορούν να εφαρμόζονται με συχνότητα 1-3 φορές τη βδομάδα.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00