Ουλές Ακμής

Ξανά λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ουλές προσδίδουν γοητεία στο ανδρικό πρόσωπο. Η αντίθετη άποψη υποστηρίζει ότι οι πάσχοντες συχνά θεωρούν τις ουλές αντιαισθητικές, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την αυτοπεποίθησή τους.

Ένας εξειδικευμένος και έμπειρος δερματολόγος μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση της ακμής, ώστε να προληφθεί ο σχηματισμός ουλών. Σε περίπτωση εμφάνισης ουλών, η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να γίνει, επίσης, από δερματολόγο με τον πιο κατάλληλο τρόπο ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Αιτίες και μορφές ουλών

Οι ουλές μπορεί να είναι ιδιαίτερα εμφανείς και συχνά αποτελούν συνέπεια της κυστικής ακμής, παρόλο που και οι μικρότερες βλάβες ενδέχεται να προκαλέσουν το σχηματισμό ουλών σε ορισμένα άτομα. Οι ουλές της ακμής μπορεί να προκληθούν λόγω απώλειας ιστού, οι οποίες ονομάζονται ατροφικές ή λόγω περίσσειας ιστού, οι οποίες ονομάζονται υπερτροφικές. Παράλληλα μπορεί να υπάρχουν, επίσης, αλλαγές ως προς το χρώμα, συμπεριλαμβανομένου του ερυθήματος και υπερμελάγχρωση ή/και υπομελάγχρωση.

Ανάλογα με τη μορφολογία τους, οι ουλές διακρίνονται σε 3 τύπους:

«Ice pick» ουλές (στενές εμβυθισμένες): Μοιάζουν σαν να έχουν δημιουργηθεί από χτύπημα μιας αιχμηρής κεφαλής εργαλείου, όπως για παράδειγμα ο παγοθραύστης, από όπου έχουν πάρει και την ονομασία τους. Οι συγκεκριμένες ουλές παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ως προς την αντιμετώπισή τους.

«Boxcar» ουλές (πλατιές εμβυθισμένες): Σε αντίθεση με τις ουλές τύπου ice pick, είναι πιο στρογγυλευμένες, σαν κοιλώματα, αλλά συνήθως έχουν απότομα οριοθετημένες κάθετες πλευρές, και μπορεί να είναι συνεχόμενες, σαν βαγόνια από όπου και αντλούν την ονομασία τους, boxcar.

«Rolling» ουλές (κυματοειδείς): Έχουν κυματοειδή όψη και υφή στην επιφάνεια του δέρματος. Συνήθως προκαλούνται λόγω ατροφίας του δερματικού ιστού ή/και του χορίου.

Τρόποι αντιμετώπισης

Οι ουλές αντιμετωπίζονται με διαφορετική μέθοδο ή με συνδυασμό μεθόδων, οι οποίες επιλέγονται μετά την εξατομικευμένη κλινική αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης. Πιο συγκεκριμένα, προτείνονται οι ακόλουθες:

RF Microneedling: Πρόκειται για τη θεραπεία που συνδυάζει τη διαδερμική διέγερση κολλαγόνου με την τεχνολογία των κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων. Αποτελεί μια ενισχυμένη θεραπεία ανανέωσης του προσώπου και του λαιμού και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε εποχή του χρόνου. Βασίζεται στη βιολογική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ουλές που οφείλονται σε ακμή, έγκαυμα ή χειρουργική επέμβαση.

RF Microneedling

Υαλουρονικό: Έχει την ικανότητα να γεμίζει τις μόνιμες πτυχές του δέρματος και να αποκαθιστά τη λεία και νεανική όψη της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ δρα κυρίως στην περιοχή γύρω από τη μύτη και το στόμα και μεταξύ άλλων, συμβάλλει σημαντικά στην εξομάλυνση του δέρματος σε σημεία με ουλές. 

Υαλουρονικό

Fractional Laser CO2: Βελτιώνει σημαντικά τον τόνο και την υφή του δέρματος και αναπλάθει και αναδομεί εις βάθος το δέρμα, με μη επεμβατικό, ανώδυνο και στοχευμένο τρόπο. Προκαλώντας απολέπιση της επιδερμίδας, αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα και αντιμετωπίζει βαθύτερες αλλοιώσεις του δέρματος, όπως είναι οι ουλές.

Fractional Laser CO2

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00