Το πηγούνι και το αρρενωπό πρόσωπο

Η συμμετρία και η αρμονία των αναλογιών συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση ενός όμορφου προσώπου και στους χαρακτηρισμούς που αυτό μπορεί να λάβει ανάλογα το φύλο. Συνήθως, όμως, ο κόσμος δεν παρατηρεί τις λεπτομέρειες και αγνοεί για παράδειγμα την επίδραση που μπορεί να έχει το πηγούνι στην εμφάνιση της μύτης και γενικά του προσώπου.

Το μικρό πηγούνι κάνει τη μύτη να φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ το μεγάλο πηγούνι κάνει τη μύτη να δείχνει μικρότερη. Επίσης, όταν το πηγούνι δεν είναι κάθετα ευθυγραμμισμένο με το άνω και κάτω χείλος, αλλά αντίθετα είναι πιο μέσα, τότε επηρεάζεται αρνητικά η εικόνα του προσώπου, γεγονός που εντείνεται όταν, παράλληλα, παρατηρείται προεξοχή της μύτης.

Το πηγούνι είναι αυτό που έρχεται να συμπληρώσει τις έντονες γωνίες των ζυγωματικών και της γνάθου, ενισχύοντας το τυπικό τετραγωνισμένο σχήμα του ανδρικού προσώπου. Αναγνωρίζοντας την αισθητική σημασία του, πολλοί άνδρες ενισχύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του με το ανάλογο ξύρισμα.

Οι έρευνες δείχνουν ότι...

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι για να υπάρχει ισορροπία στο πρόσωπο, η άκρη του πηγουνιού θα πρέπει να προβάλλει κατά μέσο όρο 2-3 χιλιοστά πίσω από την άκρη της μύτης. Στους άντρες, βέβαια, ακόμα κι αν προβάλλει λίγο περισσότερο, αυτό ενδέχεται να είναι το ιδανικό (το λεγόμενο “θεληματικό πηγούνι”).

Το μέγεθος και το σχήμα του πηγουνιού και, πιο συγκεκριμένα, το θεληματικό πηγούνι αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τον δείκτη αρρενωπότητας και δυναμισμού του ανδρικού προσώπου. Πολλές φορές, αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα σε ένα κατά τα λοιπά αρρενωπό πρόσωπο. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, ένα πηγούνι “αδύναμο” συνιστά τη βάση ενός “συλλογιστικού άλματος”: πηγούνι αδύναμο, προσωπικότητα αδύναμη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι όσοι διαθέτουν θεληματικό πηγούνι, κατακτούν υψηλότερες θέσεις τόσο από άποψη επαγγελματική όσο και από άποψη γυναικείων προτιμήσεων. Αντίθετα, τα μικρά και στενά πηγούνια θεωρούνται λιγότερο ελκυστικά και παραπέμπουν σε πιο θηλυπρεπή εμφάνιση.

Τα συνηθέστερα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το πηγούνι είναι η απώλεια όγκου ή η συσσώρευση λίπους, που όμως αντιμετωπίζονται με τις κατάλληλες μεθόδους.

Απώλεια όγκου

Με την πάροδο των χρόνων, σημειώνεται συρρίκνωση των οστών της γνάθου και απώλεια του λίπους περιμετρικά του στόματος, του πηγουνιού και του λαιμού, με αποτέλεσμα το πηγούνι να δείχνει πιο γερασμένο. Στόχος των θεραπειών είναι να ενισχυθεί το σημείο τόσο, ώστε να μην προβάλλει έντονα και να διατηρεί την αναλογία του προσώπου που συνδέεται με την υγεία και την ομορφιά των χαρακτηριστικών του.

Τι μπορείτε να κάνετε

Υαλουρονικό: Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος υπόσχονται τη λείανση των ρυτίδων και την αποκατάσταση της απώλειας του όγκου, που οφείλονται στη φυσική διαδικασία γήρανσης. Εύκολα, ανώδυνα και χωρίς πόνο, οι αναλογίες και το περίγραμμα του προσώπου διορθώνονται, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να είναι ξανά ελκυστικό.

Υαλουρονικό Οξύ

Λιποπροσθετική: Χάρη στη μεταφορά λίπους από περιοχές που έχουν περίσσεια, σε άλλες περιοχές που χρειάζονται πλήρωση, όπως π.χ. το πηγούνι, η μέθοδος αυτή, συχνά με τη βοήθεια της VASER® λιπογλυπτικής, βελτιώνει την εικόνα του προσώπου. Αυτό, μάλιστα, το επιτυγχάνει με τη χρήση αυτόλογου λίπους κι όχι τεχνητών εμφυτευμάτων.

Λιποπροσθετική
Διπλοσάγονο

Το πηγούνι αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο ενός ελκυστικού ανδρικού προσώπου. Ωστόσο, συχνά οι αναλογίες του ανδρικού προσώπου αλλοιώνονται εξαιτίας του διπλοσάγονου, το οποίο είναι, στην ουσία, συσσώρευση λίπους κάτω από το σαγόνι με πτωτική συνήθως τάση.

Τι μπορείτε να κάνετε

VASER® Λιπογλυπτική: Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονη τεχνολογία υπερήχων, διασπά το λίπος και με ήπια αναρρόφηση, το απομακρύνει από την περιοχή. Με τη μέθοδο αυτή, επιτυγχάνεται σε 1 μόνο συνεδρία σύσφιξη και ομοιόμορφη όψη του δέρματος.

VASER® λιπογλυπτική

EndoLift: Πρόκειται για το Lifting του μέλλοντος, καθώς χωρίς χειρουργική επέμβαση και σε μία μόνο συνεδρία, δρα αποτελεσματικά κατά της χαλάρωσης του προσώπου, μέσω της χρήσης βιο-απορροφήσιμων ραμμάτων.

EndoLift

Λιποπροσθετική: Με τη λιποπροσθετική λαμβάνεται λίπος από περιοχή του σώματος όπου περισσεύει (συχνά από την κοιλιά ή το διπλοσάγονο) και μετά από ειδική επεξεργασία μεταφέρεται στο πρόσωπο για να γεμίσει σημεία που έχουν αδειάσει λόγω γήρανσης, όπως οι κρόταφοι.

Λιποπροσθετική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00