Ρινοπλαστική

Αισθητική ομορφιά και λειτουργική αποκατάσταση

Η θέση της μύτης στο πρόσωπο επηρεάζει σημαντικά τη συμμετρία, την αναλογία και γενικότερα την αρμονία όλων των χαρακτηριστικών του προσώπου. Μία μικρή αλλαγή στην περιοχή της μύτης είναι αρκετή για να δράσει βελτιωτικά στην εικόνα όλου του προσώπου. Για το λόγο αυτό  η ρινοπλαστική, αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες κοσμητικές επεμβάσεις.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς πραγματοποιείται;

Η ρινοπλαστική είναι μία κοσμητική επέμβαση, που στοχεύει στην εξισορρόπηση της σχέσης που έχει η μύτη με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και παράλληλα στην επίλυση τυχόν λειτουργικών προβλημάτων της αναπνοής. Για τις μικροδιορθώσεις, η ρινοπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ενώ όταν η διόρθωση είναι εκτεταμένη, τότε απαιτείται γενική αναισθησία.

Ανάλογα με το είδος του προβλήματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ανοιχτή είτε κλειστή.

Στην ανοιχτή ρινοπλαστική, η μία τομή γίνεται στο εσωτερικό της μύτης και η άλλη στο εξωτερικό μέρος, στη στυλίδα (το κάθετο δηλαδή τμήμα της μύτης που χωρίζει τα ρουθούνια). Αυτό το είδος ενδείκνυται και για τις περιπτώσεις εκείνες που έχουν στόχο τη διόρθωση των αποτελεσμάτων προηγούμενης ρινοπλαστικής. Μετά το τέλος της επέμβασης όλες οι τομές γίνονται δυσδιάκριτες.

Στην κλειστή ρινοπλαστική, όλες οι τομές πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της μύτης, συνεπώς είναι αόρατες μετά την επέμβαση. Η συγκεκριμένη επέμβαση επιλέγεται συνήθως όταν πρόκειται για την αποκατάσταση απλούστερων περιπτώσεων κι έχει μικρή αποθεραπεία.

Για ποια προβλήματα και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Η ρινοπλαστική, μπορεί να αποκαταστήσει τα εξής χαρακτηριστικά της μύτης:

  • το μέγεθός της (αναλογικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου)
  • τη βάση της
  • το προφίλ της, σε περίπτωση καμπούρας (ήβος) ή βαθουλώματος στη ράχη της
  • την άκρη της (το λεγόμενο ακρορρίνιο)
  • τα ρουθούνια (σε περίπτωση που είναι πολύ μεγάλα ή ανοιχτά)
  • προβλήματα ασυμμετρίας
  • δυσμορφίες ή ατέλειες λόγω τραυματισμού ή αποτυχημένης επέμβασης
  • δυσκολία στις λειτουργίες της αναπνοής

Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται μετά τα 18, όταν έχει δηλαδή ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της μύτης και διαπιστώνονται οι ατέλειες. Οι σύγχρονες τεχνικές, η γνώση και η εμπειρία, μπορούν να διορθώσουν αυτές τις ατέλειες με απόλυτη ασφάλεια και να ενισχύσουν έτσι την αυτοπεποίθηση.

Πονάει;

Η επέμβαση πραγματοποιείται είτε με τοπική, είτε με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου 1 ώρα και δεν παρουσιάζεται πόνος.

Σε περίπτωση επανορθωτικής ρινοπλαστικής, ωστόσο, η διάρκεια της επέμβασης είναι μεγαλύτερη.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Μετά την επέμβαση, για μία περίπου εβδομάδα, τοποθετείται νάρθηκας στη μύτη.

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από 10 περίπου ημέρες.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Το ενδεχόμενο εμφάνισης οιδήματος και εκχυμώσεων στην περιοχή γύρω από τη μύτη εντάσσεται στις αναμενόμενες παρενέργειες, η διάρκεια των οποίων είναι περίπου 10 ημέρες.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα. Μικρές αλλαγές και βελτιώσεις στην εικόνα της μύτης συνεχίζονται για 8-12 μήνες.

Συνήθως, πραγματοποιείται μία φορά, καθώς το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και επηρεάζεται ελάχιστα από τη φυσική γήρανση του προσώπου.

Ρινοπλαστική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00