Νήματα

Ανανέωση προσώπου και λαιμού σε 30’

Με το πέρασμα του χρόνου, η δομή του δέρματος αλλάζει και χάνει την πυκνότητά του, με συνέπεια να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά και το περίγραμμα του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, μετά τα 45, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα τότε να παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης.

Στο σημείο αυτό έρχεται να δώσει λύση η εφαρμογή νημάτων, το λίφτινγκ του μεσημεριανού διαλείμματος, ή αλλιώς «Lunch Time Facelift».

Πρόκειται για λίφτινγκ μη-επεμβατικού χαρακτήρα που χαρίζουν τα νήματα, δηλαδή μία εξελιγμένη μέθοδο που επιτυγχάνει να ανανεώσει το πρόσωπο και τον λαιμό εντός 30’. Το αποτέλεσμά της, μάλιστα, μπορεί να διαρκέσει έως και πάνω από 2 χρόνια.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρουν τα νήματα;

Τα νήματα είναι ειδικές ίνες που χάρη στην τοποθέτησή τους κάτω από την επιδερμίδα, σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση, καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τη διέγερση σύνθεσης νέου κολλαγόνου. Περιμετρικά των νημάτων σχηματίζεται σταδιακά ένα δίκτυο από ίνες κολλαγόνου που ανορθώνει το χαλαρό δέρμα και αποκαθιστά τους χαμένους όγκους.

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από πολυγαλακτικό οξύ (PLA), ένα υλικό που είναι απόλυτα βιοσυμβατό και βιοδιασπωμένο, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφάται από τον οργανισμό χωρίς να αφήνει σημάδια. Αυτό που αποδεικνύει την προγενέστερη παρουσία του είναι η στρώση νέου κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέος και άλλων δομικών συστατικών του δέρματος, που έχει σχηματιστεί και επιτυγχάνει να στηρίξει καλύτερα την επιδερμίδα και να προσφέρει εμφανή σφριγηλότητα.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Τα νήματα είναι ιδανικά για την περιοχή του προσώπου και του λαιμού και εφαρμόζονται για να:

Κατάλληλοι υποψήφιοι για το μη-επεμβατικό λίφτινγκ είναι όσοι έχουν ηλικία από 35 έως 65 ετών, που έχουν εμφανίσει χαλάρωση και απώλεια όγκου του δέρματος, με συνέπεια να έχουν επηρεαστεί οι αναλογίες και η νεανικότητα του προσώπου τους. Ωστόσο μπορούν να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο και νεότερα άτομα, που θέλουν να αποκαταστήσουν τη συμμετρία του προσώπου τους και να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας τους.

Πονάει;

Όχι. Προτού να τοποθετηθούν τα νήματα, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στα σημεία της θεραπείας. Τα νήματα τοποθετούνται με μία μικροσκοπική βελόνα, η οποία είναι εντελώς ανώδυνη.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αυτό που μπορεί να αισθανθείτε καθώς το δέρμα ανορθώνεται εσωτερικά, είναι ένα απαλό τράβηγμα.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Για κάποιες ημέρες, δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί ήπιο αίσθημα πόνου κατά τη διάρκεια της μάσησης ή όταν κάνετε έντονους εκφραστικούς μορφασμούς.

Για μία βδομάδα, καλό είναι να αποφεύγετε την έντονη τριβή του δέρματος και την άρση μεγάλου βάρους.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Καμία. Δεν αποκλείεται να εμφανιστούν μικρά μωλωπισμένα σημεία στην περιοχή της θεραπείας (συνήθως στην περιοχή του λαιμού) φαινόμενο, όμως, που είναι φυσιολογικό και που υποχωρεί μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από το ίδιο βιοσυμβατό και βιοδιασπώμενο υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένα και τα απορροφήσιμα ράμματα που εφαρμόζονται με απόλυτη ασφάλεια σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Σχεδόν αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων, η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και σφριγηλή, αποτέλεσμα που βελτιώνεται σταδιακά εντός των επόμενων πέντε βδομάδων.

Αφού περάσει αυτό το διάστημα, πραγματοποιείται αξιολόγηση της κατάστασης του δέρματος και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης έξτρα νημάτων σε σημεία όπου κριθεί ότι το αποτέλεσμα έχει περιθώριο βελτιστοποίησης. Το βέλτιστο αποτέλεσμα έχει διάρκεια περίπου 2 χρόνια.

Νήματα
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00