MICRONEEDLING

Το Microneedling είναι μία θεραπεία με εξασφαλισμένα αποτελέσματα, καθώς η επιτυχία της βασίζεται σε μία φυσιολογική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η Διαδερμική Διέγερση Κολλαγόνου, όπως είναι επίσης γνωστή η θεραπεία, δραστηριοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού, βοηθώντας τον να αποκαταστήσει τις βλάβες του χρόνου.

Πώς δρα το Microneedling;

Υπάρχουν πολλές συσκευές με τις οποίες πραγματοποιείται το Microneedling. Άλλες μοιάζουν με στυλό και άλλες με μικρό ρολό, όμως σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δράσης τους είναι ο ίδιος. Η συσκευή διαθέτει μικροακίδες, οι οποίες εισέρχονται στο δέρμα και προκαλούν μικροσκοπικές οπές. Οι νευρικές απολήξεις και οι μηχανισμοί άμυνας του δέρματος αντιλαμβάνονται τη διαδικασία αυτή ως τραυματισμό και αμέσως διεγείρουν διαδικασίες επούλωσης.

Στη φάση της επούλωσης, τα δερματικά κύτταρα διεγείρουν την ταχεία ανάπτυξη νέων ινοβλαστών και άλλων επουλωτικών κυττάρων, που μεταναστεύουν στα σημεία των μικροοπών και μετατρέπονται σε ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Οι ίνες αυτές κάνουν πιο παχύ το στρώμα του δέρματος, προσφέροντας καλύτερη στήριξη της επιδερμίδας και εξομάλυνση των ατροφικών ουλών. Με τη διαδικασία του Microneedling, προκαλούνται χιλιάδες μικροοπές στην περιοχή της θεραπείας, κάθε μία από τις οποίες διεγείρει τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου. Η αντίδραση αυτή, που έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο, υγιές στρώμα κολλαγόνου, λέγεται κολλαγένεση.

Η διαδικασία επούλωσης διεγείρει ακόμα την ταχεία ανάπτυξη ενδοθηλιακών κυττάρων (τριχοειδών και αιμοφόρων αγγείων) με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση του δέρματος. Η αντίδραση αυτή ονομάζεται αγγειογένεση. Το αποτέλεσμα είναι μία επιδερμίδα πιο λεία, σφριγηλή, λαμπερή, νεανική.

2

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το Microneedling είναι κατάλληλο για την περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, και μπορεί να εφαρμοστεί για:

  • να λειάνει τις λεπτές γραμμές έκφρασης,
  • να απαλύνει τις βαθιές ρυτίδες,
  • να συσφίξει τη χαλαρή επιδερμίδα,
  • να μειώσει το μέγεθος των πόρων,
  • να περιορίσει την παραγωγή σμήγματος,
  • να σβήσει δυσχρωμίες όπως το μέλασμα,
  • να αντιμετωπίσει ουλές και σημάδια που έχουν προκληθεί από ακμή, χειρουργικές επεμβάσεις, τραυματισμούς ή θερμικά εγκαύματα.

Είναι μία θεραπεία που ενδείκνυται για όλους τους τύπους και τα χρώματα δέρματος. Είναι καλά ανεκτή τόσο από τις νεανικές επιδερμίδες, δηλαδή τις εφηβικές, όπως και από τις πιο ώριμες. Δεν είναι επιθετική θεραπεία και ως εκ τούτου μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε περιοχές όπου άλλες θεραπείες αντιμετωπίζουν περιορισμούς εξαιτίας της λεπτότητας της επιδερμίδας, όπως είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια.

Κλείστε-τώρα-ΡΑΝΤΕΒΟΥ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΧΩΡΙΣ-ΧΡΕΩΣΗ

Πονάει;

Η θεραπεία είναι απολύτως ανεκτή, καθώς προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Για περίπου μία βδομάδα μετά τη θεραπεία, η περιοχή μπορεί να εμφανίσει ερυθρότητα, ξηρότητα ή ξεφλούδισμα. Είναι φαινόμενα φυσιολογικά, τα οποία υποχωρούν πολύ γρήγορα. Στο διάστημα αυτό, καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Η Διαδερμική Διέγερση Κολλαγόνου βασίζεται σε μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού που μόνο οφέλη έχει για την υγεία του δέρματος. Καθώς οι μικρο-οπές θρέφουν πολύ γρήγορα, η πιθανότητα μόλυνσής τους είναι μηδαμινή. Αυτό διασφαλίζεται και από τη χορήγηση τοπικής φαρμακευτικής αγωγής για τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Χρειάζονται περίπου μία-δύο βδομάδες για να αρχίσει να γίνεται ορατή η ανανέωση του δέρματος και το αποτέλεσμα βελτιώνεται σταθερά για τους επόμενους 6 μήνες, αφού χρειάζεται χρόνος για να παραχθεί φρέσκο κολλαγόνο. Για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, συστήνονται 1-2 θεραπείες ετησίως, ενώ για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής συστήνονται 4-5 θεραπείες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00