Τι λένε οι έρευνες

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι άνθρωποι, αν και δεν είναι ιδιαίτερα όμορφοι, είναι εξαιρετικά ελκυστικοί; Αυτό το φαινόμενο οδήγησε τους ερευνητές ανά τον κόσμο να εξερευνήσουν τις έννοιες της ομορφιάς και της γοητείας και να καταλήξουν σε πολύτιμα συμπεράσματα.

Τα οφέλη ενός ελκυστικού ανθρώπου

Οι έρευνες έχουν έρθει να πιστοποιήσουν αυτό που οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ήδη ενστικτωδώς: οι ελκυστικοί άνθρωποι χαίρουν ευνοϊκής μεταχείρισης. Οι επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μερικά από τα οφέλη που απολαμβάνουν όσοι έχουν ένα ελκυστικό πρόσωπο, είναι:

  • Δημοφιλία
  • Υψηλότερα εισοδήματα
  • Ιδιαίτερη προσοχή από δασκάλους, εργοδότες, κοινωνικό περίγυρο, ακόμα και από τη Δικαιοσύνη

Είναι οφέλη που τα απολαμβάνουν μόνο οι όμορφοι; Όχι απαραίτητα. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι εκθαμβωτικά όμορφος για να απολαύσει τα οφέλη του ελκυστικού προσώπου. Στην πραγματικότητα, καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι παίζουν η ισορροπία, η συμμετρία, η νεότητα και η οικειότητα των χαρακτηριστικών, καθώς και η ανάδειξη των  δυνατών σημείων.

Οι κανόνες της γοητείας

Οι αναρίθμητες έρευνες πάνω στα κριτήρια της γοητείας έχουν αναδείξει συγκεκριμένες αναλογίες και φόρμουλες που μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα πρόσωπο και να του εξασφαλίσουν έλξη και γοητεία. Για παράδειγμα:

  • Το πηγούνι πρέπει να προβάλλει περίπου 2 ή 3 χιλιοστά λιγότερο από την άκρη της μύτης.
  • Το άνω χείλος πρέπει να έχει περίπου το μισό πάχος του κάτω χείλους
  • Τα ελαφρώς τοξωτά φρύδια είναι ελκυστικά, ενώ αντιθέτως όχι τα πολύ τοξωτά
  • Τα μεγάλα μάτια είναι πιο ελκυστικά (ειδικά στις γυναίκες)
  • Τα πιο οικεία στο μάτι χαρακτηριστικά είναι πιο ελκυστικά σε σχέση με τα πιο ασυνήθιστα
  • Η συμμετρία των χαρακτηριστικών είναι ελκυστική
  • Η νιότη σχετίζεται στενά με την γοητεία

Ασφαλώς, τα παραπάνω δεν είναι κανόνες με τη στενή έννοια του όρου, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γενικές οδηγίες στην κοσμητική ιατρική για να καθοριστεί η σωστή προσέγγιση στην ενίσχυση της ομορφιάς.

Η ομορφιά πηγάζει πάντα από μέσα σας

Κάθε γυναίκα έχει έναν «δείκτη ομορφιάς», ο οποίος καθορίζεται από τη φυσική υγεία, την ψυχολογική υγεία και την εξωτερική της εμφάνιση. Αυτό σημαίνει ότι η ομορφιά είναι ένας συνδυασμός των φυσικών χαρακτηριστικών, της προσωπικότητας και του τρόπου προβολής μέσω του στυλ και της στάσης του σώματος.

Τις περισσότερες φορές, αρκούν μικρές βελτιώσεις για να δημιουργήσουν μεγάλη διαφορά στο πώς δείχνει και αισθάνεται μία γυναίκα. Γνωρίζοντας τους κανόνες του ελκυστικού προσώπου, έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε την καλύτερη προσέγγιση για την ενίσχυση της εξωτερικής εμφάνισης. Την ίδια στιγμή, καθώς περιποιείστε τον εαυτό σας και αναδεικνύετε τα φυσικά χαρακτηριστικά σας, ενισχύετε κάθε συντελεστή του «δείκτη ομορφιάς» σας.

Σύντομα, θα ακτινοβολείτε φυσική υγεία, θα απολαμβάνετε ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση, ενώ η ψυχολογική υγεία σας θα προβάλλεται μέσα από την ενισχυμένη αυτοπεποίθησή σας.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00