PULSED DYE LASER

Αποτελεί τον «χρυσό κανόνα» για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών. Το Pulsed Dye Laser (Παλμικό Laser Χρωστικής) έχει την ικανότητα να εξαφανίζει τα διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που τυλίγουν σαν κόκκινος ιστός αράχνης το πρόσωπο, μειώνοντας σημαντικά τον δείκτη νεότητας και ελκυστικότητάς του. Με τη θεραπεία, το δέρμα ανακτά το υγιές χρώμα του, αποδεσμεύοντας πολλές γυναίκες από την καθημερινή χρήση μέικ απ.

Πώς δρα το Pulsed Dye Laser;

Η ενέργεια του Pulsed Dye Laser διεισδύσει στο δέρμα στοχεύοντας τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία, που έχουν διάμετρο συνήθως 0,1 έως 1 χιλιοστό και αντιπροσωπεύουν διατεταμένα φλεβίδια, τριχοειδή ή αρτηριόλια. Οι ευρυαγγείες εντοπίζονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα και το χρώμα τους είναι συνήθως κόκκινο, μπλε ή ιώδες. Ανάλογα με τον τρόπο που εμφανίζονται, χαρακτηρίζονται ως διάχυτες, γραμμοειδείς (απλές), αραχνοειδείς (ή αστεροειδείς ή δενδροειδείς), στικτές και βλατιδώδεις βλάβες.

Το Laser δρα επιλεκτικά πάνω στις ευρυαγγείες, αφού η ενέργειά του απορροφάται αποκλειστικά από την κόκκινη χρωστική ουσία του αίματος και των διευρυμένων αυτών τριχοειδών αγγείων, δηλαδή την αιμοσφαιρίνη, ενώ ο γύρω φυσιολογικός ιστός παραμένει ανέπαφος. Με τη θερμότητα που παράγεται, το αίμα του αγγείου πήζει και το αγγείο καταστρέφεται.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το Pulsed Dye Laser αποκαθιστά το φυσιολογικό χρώμα της επιδερμίδας του προσώπου, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά:

  • τις ευρυαγγείες,
  • τις κόκκινες ή υπερτροφικές ουλές,
  • τις τριχοειδικές δυσπλασίες (Port-wein stains, PWT),
  • τα κερασοειδή ή αραχνοειδή αιμαγγειώματα,
  • τις κόκκινες δυσχρωμίες εξαιτίας της ροδόχρου νόσου.

Είναι μία θεραπεία που ενδείκνυται για κάθε ηλικία, ακόμα και για βρέφη, αφού αρκετές από τις παραπάνω ερυθρόχρωμες βλάβες του δέρματος εμφανίζονται εκ γενετής.

Κλείστε-τώρα-ΡΑΝΤΕΒΟΥ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΧΩΡΙΣ-ΧΡΕΩΣΗ

Πονάει;

Όχι. Προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, που καθιστά τη διαδικασία απολύτως ανεκτή. Επιπλέον, το Laser διαθέτει μηχανισμό ψύξης που προλαμβάνει το αίσθημα καύσου κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Συστήνεται μονάχα η αποφυγή έντονου τριψίματος της περιοχής. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για 2-3 βδομάδες, ενώ είναι απαραίτητη και η χρήση αντηλιακού προϊόντος στο διάστημα αυτό.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Τα σημεία της θεραπείας μπορεί να πάρουν μία ιώδη απόχρωση, η οποία όμως υποχωρεί μέσα σε μία βδομάδα. Αν η περιοχή της θεραπείας είναι μεγάλη, μπορεί να παρουσιαστεί οίδημα και ευαισθησία στο άγγιγμα. Είναι συμπτώματα που μπορείτε να τα ανακουφίσετε με κρύες κομπρέσες και σε κάθε περίπτωση υποχωρούν μετά από 2-3 ημέρες. Η χρήση μέικ-απ επιτρέπεται μετά από το πρώτο 24ωρο.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Αμέσως μετά τη Laser θεραπεία, τα αγγεία αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και τελικά εξαφανίζονται μέσα σε 2 έως 6 βδομάδες. Οι θεραπευμένες περιοχές εμφανίζονται ολοένα πιο καθαρές και στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα βελτιώνεται με κάθε νέα συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό των ευρυαγγειών, συστήνονται 2 έως 6 θεραπείες με μεσοδιαστήματα ενός μηνός.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00