Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει το κολλαγόνο και μαζί μ’ αυτό την ελαστικότητά του. Επίσης, συχνά μειώνεται το λίπος του, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ρυτίδες στο κάτω μέρος του προσώπου, οι οποίες το κάνουν να δείχνει κουρασμένο και «πικραμένο». Για το λόγο αυτό, οι γραμμές αυτές που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω, ονομάζονται «γραμμές πικρίας» ή Marionette Lines.

Ποιες θεραπείες υπάρχουν και πώς δρουν;

Για την αντιμετώπιση των Marionette Lines προτείνονται ανάλογα την έκταση του προβλήματος διάφορες θεραπείες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν και συνδυαστικά:

Εγχύσεις εμφυτευμάτων ρυτίδων (Fillers υαλουρανικού οξέος): Σε αντίθεση με τις εγχύσεις λείανσης ρυτίδων (BTX), η θεραπεία αυτή είναι ιδανική για την αποκατάσταση των πτυχών που σχηματίζονται στο κάτω μέρος του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, η έγχυση του υαλουρανικού οξέος γεμίζει τις περιοχές των αυλακώσεων και των πτυχώσεων κι αποκαθιστά τον χαμένο όγκο και τη νεανικότητα του προσώπου.

Ράμματα Ανόρθωσης: Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο στην Ιατρική Αισθητική Προσώπου, η οποία συσφίγγει ή ανορθώνει το χαλαρό δέρμα διεγείροντας τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρανικού οξέος.

Για ποιες ηλικίες ενδείκνυνται;

Και οι δύο θεραπείες ενδείκνυνται για άτομα ηλικίας 18 έως 60 ετών που έχουν εμφανίσει χαλάρωση κι απώλεια όγκου του δέρματος, γεγονός που έχει επιδράσει αρνητικά στην έκφραση και κατά συνέπεια στη νεανικότητα του προσώπου τους.

Είναι επώδυνες;

Και οι δύο θεραπείες είναι εξίσου ανεκτές, καθώς πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία έγχυσης υαλουρανικού οξέος είναι απολύτως ανώδυνη, καθώς το προϊόν εφαρμογής περιέχει λιδοκαΐνη, μια ουσία με τοπική αναισθητική δράση.

Η τοποθέτηση των Ραμμάτων Ανόρθωσης είναι, επίσης, ανώδυνη, καθώς στην πάσχουσα περιοχή τοποθετείται αναισθητική κρέμα.

 Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Χρόνο ανάρρωση δεν απαιτεί καμία από τις δύο θεραπείες, καθώς η επιστροφή του ατόμου στις καθημερινές του δραστηριότητες είναι άμεση. Στην περίπτωση εφαρμογής Ραμμάτων Ανόρθωσης, ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεται η έντονη τριβή του δέρματος και η άρση μεγάλου βάρους για μία βδομάδα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Στην περίπτωση έγχυσης υαλουρανικού οξέος οι παρενέργειες είναι ελάχιστες. Υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθεί ερυθρότητα, οίδημα, κνησμός ή μώλωπας στο πλαίσιο ήπιας δερματικής αντίδρασης, που είναι όμως μικρής διάρκειας και εκδηλώνεται μόνο στο 20% των περιπτώσεων.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση εφαρμογής Ραμμάτων Ανόρθωσης, κατά την οποία οι παρενέργειες περιλαμβάνουν μικρούς μώλωπες στην περιοχή της θεραπείας, που όμως υποχωρούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά στο άμεσο προσεχές διάστημα. Ειδικότερα, το αποτέλεσμα μετά την έγχυση υαλουρανικού οξέος είναι ορατό μετά από μια βδομάδα και διατηρείται αναλλοίωτο για 1 χρόνο. Μετά απ’ αυτό το διάστημα, ίσως χρειαστεί μια επαναληπτική συνεδρία ανά έτος, με στόχο τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Στην περίπτωση τοποθέτησης Ραμμάτων Ανόρθωσης, το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και σφριγηλή. Πρόκειται για αποτέλεσμα που βελτιώνεται σταδιακά μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες και παραμένει αναλλοίωτο για δύο περίπου χρόνια.

 

 

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00