Πήλινγκ (Peeling)

Προοδευτική απολέπιση και ανανέωση της επιδερμίδας

Τα αποτελέσματα της φωτογήρανσης καθυστερούν συνήθως να κάνουν την εμφάνισή τους, όταν όμως εμφανίζονται, χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Αποτελεσματική λύση στην εξάλειψη των κηλίδων, των πανάδων και γενικότερα των μελαγχρωματικών αλλοιώσεων της επιδερμίδας, που οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο, παρέχουν τα χημικά πήλινγκ.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Τι είναι το χημικό πήλινγκ

Πρόκειται για μια εξατομικευμένη και αρκετά δημοφιλή θεραπεία, που βασίζεται στη χρήση χημικών ουσιών (π.χ. οξέα φρούτων), οι οποίες προκαλούν ένα ελεγχόμενο έγκαυμα στο δέρμα. Το αποτέλεσμα που χαρίζουν είναι δέρμα πιο λαμπερό, απαλό και υγιές, γεγονός που πηγάζει από την απομάκρυνση επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος και γενικότερα από την ανανέωση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας.

Ανάλογα με το βάθος του προβλήματος και τις ανάγκες της επιδερμίδας, επιλέγονται διάφορες ουσίες. Ενδεικτικά αναφέρονται διάφορα είδη οξέων, όπως το γλυκολικό, το σαλικυλικό, το αζελαϊκό, το μανδελικό, το τριχλωροξικό (TCA) κ.ά.

Επίσης, ανάλογα με το βάθος του δέρματος στο οποίο φτάνει η δράση του πήλινγκ, διακρίνεται σε επιφανειακό, που δρά μόνο στην επιδερμίδα, μεσαίο, που εισχωρεί ως το άνω τμήμα του χορίου και βαθύ, που εισχωρεί στη βαθύτερη στοιβάδα του χορίου.

Πώς δρα

Κατά τη συνεδρία, συντελείται προσεκτικός καθαρισμός της περιοχής κι έπειτα εφαρμογή συγκεκριμένου διαλύματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήθως ολιγόλεπτο. Το διάλυμα αυτό εισχωρεί σταδιακά ως το επιθυμητό βάθος, ανάλογα τη φύση του προβλήματος και στη συνέχεια εξουδετερώνεται με εφαρμογή άλλου διαλύματος εξουδετέρωσης.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το πήλινγκ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και συμβάλλει σημαντικά στην ανανέωση του δέρματος και στη βελτίωση της υφής του. Ειδικότερα, ενδείκνυται για φωτοεκτεθειμένες περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά δερματικές αλλοιώσεις όπως οι ακόλουθες:

  • Ακμή
  • Ουλές ακμής
  • Φωτογήρανση
  • Δυσχρωμίες και Κηλίδες
  • Πανάδες/Μέλασμα
  • Ξανθελάσματα
  • Ρυτίδες και λεπτές γραμμές

Πήλινγκ μπορούν να εφαρμόσουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Βασική προϋπόθεση είναι, όμως, να έχουν περάσει οι καλοκαιρινοί μήνες, έτσι ώστε να είναι μικρότερος ο κίνδυνος της έκθεσης στην ηλικιακή ακτινοβολία.

Πονάει;

Όχι. Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Το μόνο που μπορεί να νιώσετε είναι ένα ήπιο τσούξιμο.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από τον τύπο του πήλινγκ, από το βάθος δηλαδή διείσδυσής του στην επιδερμίδα. Συνήθως κυμαίνεται από 2 έως 10 μέρες.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Γενικότερα, δεν υπάρχουν παρενέργειες, καθώς πρόκειται για ασφαλή διαδικασία, με την προϋπόθεση βέβαια να ακολουθούνται οι ιατρικές οδηγίες. Μετά την εφαρμογή της θεραπείας, η περιοχή ενδέχεται να εμφανίσει μια ερυθρότητα, η οποία όμως υποχωρεί τις επόμενες ημέρες. Το στάδιο που ακολουθεί είναι το ξεφλούδισμα, ο βαθμός του οποίου εξαρτάται από τον τύπο πήλινγκ που θα εφαρμοστεί.

Είναι πιθανόν, τέλος, να εμφανιστεί μέλασμα σε περίπτωση έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και χρήση αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Το αποτέλεσμα ποικίλλει ανάλογα την ουσία, την πυκνότητα και το χρονικό διάστημα για το οποίο χρησιμοποιήθηκε. Όσο πιο βαθύ είναι, τόσο πιο άμεσα ορατό είναι το αποτέλεσμά του.

Συνήθως απαιτούνται από 3-6 πήλινγκ το χρόνο, ενώ για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως Botox, εγχύσεις υαλουρονικού οξέος και Fractional Laser CO2

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00