ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;

Η επιστήμη της ομορφιάς δίνει τις απαντήσεις

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε κάθε μέρα προϊόντα μακιγιάζ για να δίνετε έμφαση σε κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου σας και να αποδυναμώνετε κάποια άλλα. Με τις κατάλληλες σκιές και χρωματικές αντιθέσεις, επιχειρείτε να διορθώνετε τις ατέλειες στο περίγραμμα του προσώπου σας, να καμουφλάρετε τα σημάδια του χρόνου και να αναδεικνύετε τα δυνατά σημεία σας. Το αποτέλεσμα όμως είναι προσωρινό.

Για να ενισχύσετε την ομορφιά σας, πρέπει πρώτα από όλα να την κατανοήσετε. Υπάρχει μία ολόκληρη επιστήμη που τεκμηριώνει τι είναι αυτό που καθιστά ένα πρόσωπο ελκυστικό. Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας ότι αρκούν μικρές πινελιές για να αλλάξουν εντυπωσιακά όλο το κάδρο ενός προσώπου και να το βοηθήσουν από συνηθισμένο να γίνει ελκυστικό. Από μόνες τους, αυτές οι μικρές αλλαγές είναι σχεδόν ανεπαίσθητες, όμως συνεργικά είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ελκυστικό και ένα μέσο πρόσωπο.

Η θεωρία του «ανάποδου τριγώνου»

Μία απλουστευμένη εικονοποίηση της διαδικασίας γήρανσης του προσώπου είναι αυτή του «ανάποδου τριγώνου». Η κατανομή λίπους αλλάζει διαρκώς από τη βρεφική μέχρι την ώριμη ηλικία. Στα βρέφη, τα «μαξιλαράκια» λίπους βρίσκονται στο χαμηλό τμήμα του προσώπου (τα γνωστά ροδαλά μάγουλα), ενώ τα ζυγωματικά είναι στρογγυλεμένα και δεν ξεχωρίζουν σχεδόν καθόλου. Κοιτάζοντας en face το πρόσωπο, η εμφάνισή του έχει το σχήμα ενός κανονικού τριγώνου, με την κορυφή του να εντοπίζεται ανάμεσα στα φρύδια και τη βάση του στο ύψος του πηγουνιού.

Κλείστε-τώρα-ΡΑΝΤΕΒΟΥ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΧΩΡΙΣ-ΧΡΕΩΣΗ

Καθώς όμως τα οστά συνεχίζουν να αναπτύσσονται, τα ζυγωματικά και το πηγούνι προβάλουν όλο και πιο έντονα. Την ίδια στιγμή, το λίπος ανακατανέμεται και γεμίζει το μεσαίο τμήμα του προσώπου. Αυτό δίνει την αίσθηση κυριαρχίας ενός ανάποδου τριγώνου στο πρόσωπο της μετεφηβικής ηλικίας, με την κορυφή του να είναι στραμμένη προς το πηγούνι και την πλατιά βάση του να εντοπίζεται στο ύψος των ζυγωματικών.

Προχωρώντας προς τη μέση και την πιο ώριμη ηλικία, η σταδιακή λέπτυνση του υποδόριου ιστού, η ανώμαλη συσσώρευση ελαστίνης και η μυϊκή ατροφία γίνονται εμφανείς. Το οβάλ του προσώπου γίνεται πιο επίπεδο, τα οστά ξεπροβάλλουν πιο έντονα, οι κοιλότητες του δέρματος φαίνονται πιο βαθιές και τα «μαξιλαράκια» λίπους υποχωρούν στην περιοχή των σιαγόνων. Το τρίγωνο επανέρχεται στην αρχική του θέση, μόνο που αυτή τη φορά τα σημάδια του χρόνου έχουν αφήσει πια τη σφραγίδα τους πάνω στο πρόσωπο και έχουν διαταράξει τα τέσσερα καθοριστικά χαρακτηριστικά για την ελκυστικότητά του.

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το ελκυστικό πρόσωπο χαρακτηρίζεται από:

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00