Ο λαιμός και το ελκυστικό πρόσωπο

Έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές την πραγματική ηλικία ενός καλοφροντισμένου νεανικού προσώπου προδίδει ένας παραμελημένος λαιμός; Ο λαιμός και το ντεκολτέ, που αποτελούν τη φυσική βάση στήριξης του προσώπου, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην αντίληψη της φαινομενικής ηλικίας του.

Το λεπτό δέρμα των περιοχών αυτών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο καθώς περιέχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και επομένως είναι πιο ευάλωτο στους ερεθισμούς και τις φθορές που προκαλούν η έκθεση στον ήλιο και οι διαδικασίες γήρανσης. Επιπλέον, εμφανίζει μειωμένη ελαστικότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του σώματος, καθώς δεν διαθέτει λιπώδη ιστό που να λειτουργεί ως «μαξιλαράκι». Επομένως, είναι πιθανότερο να εμφανιστούν στην περιοχή σημάδια ξηρότητας, υπομελάγχρωσης ή υπερμελάγχρωσης.

Τα προβλήματα αυτά επιδεινώνονται, καθώς πολύ συχνά παραμελούνται οι περιοχές αυτές στο πλαίσιο της καθημερινής φροντίδας του προσώπου. Είναι σύνηθες λάθος οι περιποιήσεις ομορφιάς να σταματάνε στο πηγούνι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σημάδια του χρόνου να μην προλαμβάνονται. Αντιθέτως, γίνονται πιο γρήγορα ορατά, τόσο μάλιστα που πολλές γυναίκες για να τα κρύψουν, αποφεύγουν να φοράνε ρούχα με χαμηλό κόψιμο στο στήθος και καταφεύγουν σε μαντήλια, κασκόλ ή πομπώδη κολιέ.

Απώλεια σφριγηλότητας/ρυτίδες

Η χαλάρωση των μυών του λαιμού (μυώδες πλάτυσμα) έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος και την εμφάνιση οριζόντιων και κάθετων ρυτίδων που εκτείνονται μέχρι το ντεκολτέ. Οι οριζόντιες ρυτίδες οφείλονται στη μείωση του κολλαγόνου και την αποδυνάμωση της ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την υποστηρικτική δομή του.
Οι κάθετες ρυτίδες δημιουργούνται από την παραμονή στην ίδια θέση για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, ο ύπνος στην ίδια στάση αποτελεί συχνά τη βασική αιτία εμφάνισης κάθετων ρυτίδων στον λαιμό και το ντεκολτέ, ενώ επιβαρυντικό παράγοντα αποτελεί και η έκθεση στον ήλιο.

Τι μπορείτε να κάνετε

Exilis Elite™:  Η νέα θεραπεία Exilis Elite™ είναι η μοναδική που συνδυάζει αποτελεσματικά τη δράση των μονοπολικών ραδιοσυχνοτήτων και των υπερήχων επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή σύσφιξη δέρματος με τρόπο μη επεμβατικό. Κι όλα αυτά με την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Exilis Elite

Νήματα: Τα νήματα επιτυγχάνουν ανόρθωση και σύσφιξη του χαλαρού δέρματος του λαιμού και του ντεκολτέ με σύγχρονο μη επεμβατικό τρόπο. Είναι ειδικές ίνες που τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα και βάζουν τους ινοβλάστες να εργαστούν εντατικά για να δημιουργήσουν ένα νέο στρώμα κολλαγόνου και να αποκαταστήσουν τη χαμένη σφριγηλότητα του δέρματος.

Νήματα

EndoLift: Πρόκειται για το λίφτινγκ του μέλλοντος, καθώς πραγματοποιείται χωρίς χειρουργική επέμβαση και προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μία μόνο συνεδρία! Χάρη σε ειδικά βιο-απορροφήσιμα ράμματα, επιτυγχάνεται ανόρθωση και σύσφιξη της επιδερμίδας στην περιοχή του λαιμού, με αποτέλεσμα που διαρκεί έως και 5 χρόνια! 

EndoLift

Mini Lift: Το Mini Lift είναι μία εξατομικευμένη επεμβατική μέθοδος για πιο προχωρημένες περιπτώσεις χαλάρωσης και έντονων ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού. Με τις εξελιγμένες τεχνικές, δεν αποτελεί πλέον επίπονη διαδικασία και επιτρέπει πολύ σύντομη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Mini Lift
Φωτογήρανση/Κηλίδες

Η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην ανάπτυξη ηλιακών κηλίδων. Πρόκειται για επίπεδες κηλίδες, καφέ ή και κίτρινου χρώματος, που δημιουργούνται εξαιτίας της έκθεσης του δέρματος στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου (φωτογήρανση) και συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους μετά την ηλικία των 40 ετών. Πέρα από τη συχνή έκθεση των περιοχών αυτών στον ήλιο - αφού ακόμα και η χρήση καπέλου δεν αρκεί για να τις προστατεύσει - πολλές γυναίκες ξεχνάνε να επεκτείνουν την εφαρμογή των αντηλιακών προϊόντων στην περιοχή κάτω από το πηγούνι.

Τι μπορείτε να κάνετε

Q-Switched Laser: Κάποιοι το αποκαλούν “Laser γόμα», αφού έχει την ικανότητα να σβήνει κάθε υπερχρωμία του δέρματος και να χαρίζει ομοιόχρωμη επιδερμίδα. Η δράση του είναι στοχευμένη πάνω στις κηλίδες, τις οποίες σβήνει με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το γύρω δέρμα. 

Q-Switched Laser
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00