Τα μάτια και το ελκυστικό πρόσωπο

Για τις περισσότερες γυναίκες, το μέικ-απ αποτελεί τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να καμουφλάρουν ατέλειες, όπως μαύρους κύκλους, σακούλες και λεπτές γραμμές έκφρασης, όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ προσωρινό. Το ζωντανό βλέμμα, για να αναδειχθεί, δεν θα πρέπει να επισκιάζεται από πεσμένα βλέφαρα, τοπικά οιδήματα, σκιές και ρυτίδες.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι ρυτίδες των ματιών είναι οι πρώτες ρυτίδες που κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο; Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό και γίνεται λεπτότερο με το πέρασμα του χρόνου. Είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε εμφάνιση ρυτίδων και αφυδάτωσης, επειδή λόγω έλλειψης σμηγματογόνων αδένων δεν παράγει τη δική του φυσική υγρασία.
Οι γραμμές έκφρασης κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους πριν τη συμπλήρωση των 30 ετών. Ιδιαίτερα επιβαρυντικό ρόλο έχει η έκθεση στον ήλιο, καθώς αναστέλλει περαιτέρω την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ επειδή το φως του είναι ενοχλητικό για τα μάτια, προκαλεί την έντονη σύσπαση των μυών τους εντείνοντας έτσι το «τσαλάκωμα» του δέρματος.

Μαύροι Κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια, δεν οφείλονται πάντα στην έλλειψη ύπνου και ξεκούρασης. Οφείλονται στο βαθούλωμα του δέρματος ανάμεσα στα μάτια και τα ζυγωματικά και τη σκιά που δημιουργείται στην περιοχή αυτή λόγω των προεξεχόντων βλεφάρων. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η λέπτυνση του δέρματος που συντελείται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και η απώλεια λίπους και κολλαγόνου που κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια πιο ορατά.

Τι μπορείτε να κάνετε

Carboxytherapy: Μία φυσική θεραπεία που ενισχύει την οξυγόνωση στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια και με τον τρόπο αυτόν τονώνει την τοπική μικροκυκλοφορία, βελτιώνει το δίκτυο των τριχοειδών αγγείων και αντικαθιστά το μελανό χρώμα με έναν πιο υγιή ροζ τόνο!

Carboxytherapy

Υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ εγχέεται στην κοιλότητα μεταξύ ματιών και ζυγωματικών, με στόχο την εξομάλυνση του δέρματος. Το «γέμισμα» αυτής της κοιλότητας  έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται η εμφάνιση σκιών και μαύρων κύκλων.

Υαλουρονικό Οξύ

NanoLipoΠροσθετική: Μια άκρως καινοτόμος μέθοδος, η οποία χαρίζει λάμψη και αναζωογόνηση, εγχέοντας στην περιοχή κάτω από τα μάτια αυτόλογο λίπος μαζί με αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα.

NanoLipoΠροσθετική
Σακούλες

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι συνήθεις με το πέρασμα των χρόνων. Εμφανίζονται ως ήπιο οίδημα και οφείλονται στην αποδυνάμωση των ιστών γύρω από τα μάτια, αλλά και των μυών που υποστηρίζουν τα βλέφαρα. Το φυσιολογικό λίπος που υπάρχει περιμετρικά των ματιών για την υποστήριξή τους, μετακινείται σταδιακά προς τα κάτω, κάνοντας τα βλέφαρα να δείχνουν πρησμένα. Επιπλέον, στην ίδια περιοχή μπορεί να υπάρξει κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρήξιμο και να αποτελεί αισθητικό πρόβλημα ακόμα και από την ηλικία των 20 ετών.

Τι μπορείτε να κάνετε

Endermolift: Όταν οι σακούλες των ματιών οφείλονται σε τοπικό οίδημα και κατακράτηση υγρών, τότε το Endermolift μπορεί να αποκαταστήσει τη μικροκυκλοφορία. Με ένα ευχάριστο μηχανικό μασάζ του δέρματος, αποσυμφορίζει τους ιστούς και βοηθά την επιδερμίδα να ανακτήσει τη λάμψη της.

Endermolift

Βλεφαροπλαστική: Όταν το πρόβλημα οφείλεται σε συσσώρευση λίπους στην περιοχή, τότε η βλεφαροπλαστική δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης του περίσσιου λίπους και δέρματος από την περιοχή, κάνοντας τα μάτια να ανοίγουν και το βλέμμα να ζωηρεύει.

Βλεφαροπλαστική
Πόδι Χήνας

Πρόκειται για λεπτές, ακτινωτές ρυτίδες, που εμφανίζονται δίπλα στις εξωτερικές γωνιές των ματιών και οφείλονται στο «τσαλάκωμα» του δέρματος, λόγω των συνεχόμενων μυϊκών συσπάσεων. Θυμίζουν το σχήμα που έχει το πέλμα της χήνας (εξ ου και η ονομασία τους). Στην αρχή, είναι λεπτές, ρηχές πτυχές, όμως με το πέρασμα του χρόνου και τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, γίνονται όλο και πιο βαθιές.

Τι μπορείτε να κάνετε

Botox: Είναι η μοναδική και κατ’ εξοχήν θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες, αυτές δηλαδή που οφείλονται στις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το «πόδι της χήνας», χωρίς ωστόσο να αλλοιώνει στο ελάχιστο την εκφραστικότητα των ματιών.

Botox

Νήματα: Τα νήματα είναι μία εξελιγμένη θεραπεία αναίμακτου λίφτινγκ, που πραγματοποιείται με ειδικές ίνες, οι οποίες τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα με στόχο να διεγείρουν τη σύνθεση ολόφρεσκου κολλαγόνου και να προσφέρουν την επιθυμητή σύσφιξη και ανόρθωση του δέρματος. Έχουν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην περιοχή γύρω από τα μάτια, όπου το λεπτό δέρμα «σπάει» πολύ γρήγορα.

Νήματα
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00