Η μύτη και το ελκυστικό πρόσωπο

Ως κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου, η μύτη αποτελεί καθοριστικό στοιχείο του ελκυστικού προσώπου. Τη στιγμή που μία ωραία μύτη περνάει σχεδόν απαρατήρητη, μία μύτη πολύ μεγάλη, γαμψή ή μη-συμμετρική τραβάει αμέσως την προσοχή. Έχει παρατηρηθεί μάλιστα ότι είναι πολύ δύσκολο να αναδειχθούν τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του προσώπου όταν η μύτη είναι εκτός ισορροπίας.

Πιο ελκυστική μύτη είναι αυτή που δεν ξεχωρίζει. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι βρίσκουμε πιο γοητευτικά τα κοινά/συνηθισμένα χαρακτηριστικά και όχι τα «εξωτικά» κι ασυνήθιστα, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη μύτη. Σε γενικές γραμμές, το ίσιο και ήσυχο σχήμα, η καλή προβολή και η σωστή αναλογία σε σχέση με το πρόσωπο αποτελούν τα χαρακτηριστικά της ελκυστικής μύτης.

Ανάγκη για Διόρθωση περιγράμματος/σχήματος

Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι η μύτη τους μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου. Στην πραγματικότητα όμως, η ανάπτυξη της μύτης ολοκληρώνεται στα 20 χρόνια. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι έκτοτε δεν αλλάζει σχήμα και μέγεθος. Αυτές οι αλλαγές σχετίζονται με την πάχυνση του δέρματος, τη χαλάρωση των μαλακών ιστών και τη σταθερή καθοδική δύναμη της βαρύτητας. Οι δομές της μύτης γερνάνε με τον ίδιο τρόπο που γερνάνε και οι δομές του υπόλοιπου προσώπου. Οι σύνδεσμοι της μύτης τείνουν να χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα η άκρη της μύτης να χάνει τη στήριξή της και να «πέφτει», δείχνοντας έτσι μεγαλύτερη.

Τι μπορείτε να κάνετε

Ρινοπλαστική: Η ρινοπλαστική δεν αποτελεί τυχαία μία από τις πιο δημοφιλείς κοσμητικές επεμβάσεις, καθώς καταφέρνει να εξισορροπεί τη σχέση της μύτης με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά  και συνεπώς να επηρεάζει την εμφάνιση όλου του προσώπου. Με τη ρινοπλαστική, μπορεί να βελτιωθεί το περίγραμμα της μύτης, να ενισχυθεί η γέφυρα, να καμουφλαριστεί κάποιο εξόγκωμα, να γίνουν λιγότερο αισθητά τυχόν μεγάλα ρουθούνια, να επαναδιαμορφωθεί η άκρη της μύτης, αλλά και να επιλυθούν τυχόν λειτουργικά προβλήματα της αναπνοής.

Ρινοπλαστική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00