το στομα και το ελκυστικο προσωπο

Τα πλούσια χείλια αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της νιότης και της γοητείας. Oι έρευνες έχουν δείξει ότι το ελκυστικό στόμα έχει την εξής αναλογία σε ό,τι αφορά το πάχος των χειλιών: 1/3 το άνω χείλος και 2/3 το κάτω χείλος. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, διαπιστώθηκε επιπλέον ότι το πάχος του άνω χείλους είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που επηρεάζει τη φαινομενική ηλικία μιας γυναίκας.

Ωστόσο, το μέγεθος και το σχήμα των χειλιών αποτελεί μόνο ένα μέρος του κάδρου του στόματος. Οι γραμμές, οι πτυχώσεις και οι ρυτίδες γύρω από τα χείλια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ελκυστικότητα του προσώπου.

ρυτιδες γελιου

Οι αμέτρητες στιγμές γεμάτες γέλια και χαμόγελα αποτυπώνονται κάποια στιγμή σαν «παρενθέσεις» γύρω από το στόμα. Οι λεγόμενες ρινοπαρειακές αύλακες ή «ρυτίδες γέλιου» σχηματίζονται από τις εξωτερικές γωνίες των ρουθουνιών μέχρι τις άκρες του στόματος, διαταράσσοντας το λείο και απαλό δέρμα που συνδέεται με τη νεότητα και τη ζωντάνια. Κατά οξύμωρο τρόπο μάλιστα, οι ίδιες «ρυτίδες γέλιου» προκαλούν μία έκφραση συνοφρύωσης όταν το πρόσωπο δεν χαμογελάει.

Εμφανίζονται από την ηλικία των 20-30 ετών και σταδιακά εντείνονται εξαιτίας της συνεχούς απώλειας όγκου στα μάγουλα. Για τον λόγο αυτόν, είναι συχνά σημαντικό να αντιμετωπίζεται το βασικό πρόβλημα, η χαλάρωση του δέρματος κάτω από τα μάτια και τα ζυγωματικά.

Σχετικές φωτογραφίες – Ιατρικό ιστορικό – Πλάνο θεραπείας

ρυτιδες καπνιστου

Το κάπνισμα έχει διπλή επίδραση στη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Οι βλαβερές ουσίες που περιέχει (η νικοτίνη, το μονοξείδιο του άνθρακα, η πίσσα, η φορμαλδεΰδη, η αμμωνία, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το κάδμιο), ελαττώνουν τη ροή αίματος στο δέρμα, μειώνουν το οξυγόνο που κυκλοφορεί στον οργανισμό, επιτίθενται στην αρχιτεκτονική του δέρματος και προκαλούν διάσπαση των προστατευτικών δομών, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη.

Την ίδια στιγμή, η συνεχής σύσπαση των μυών του στόματος την ώρα του καπνίσματος έχει ως επακόλουθο τη δημιουργία πρόσθετων ρυτίδων γύρω από τα χείλια, οι οποίες δεν αποκαλούνται τυχαία «ρυτίδες καπνιστή». Είναι κάθετες πτυχές που εμφανίζονται πάνω από τα χείλια. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ωστόσο ότι «ρυτίδες καπνιστού» εμφανίζουν και οι μη-καπνιστές, καθώς με το πέρασμα των χρόνων ατροφούν τα οστά της άνω γνάθου, που υποστηρίζουν το άνω χείλος, με αποτέλεσμα να «σουφρώνει» το δέρμα.

Σχετικές φωτογραφίες – Ιατρικό ιστορικό – Πλάνο θεραπείας

απωλεια ογκου χειλιων

Έχει παρατηρηθεί ότι γύρω στην ηλικία των 35 ετών, τα χείλια αρχίζουν να γίνονται πιο λεπτά και επίπεδα, οι άκρες τους αποκτούν καθοδική φορά και σχηματίζονται πτυχές πάνω σε αυτά. Με στοχευμένες θεραπείες και σωστό σχεδιασμό, μπορεί να αποκατασταθεί ο όγκος των χειλιών με απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, που θα ακολουθεί τη φυσική καμπυλότητά τους.

Σχετικές φωτογραφίες – Ιατρικό ιστορικό – Πλάνο θεραπείας

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00