Το στόμα και το ελκυστικό πρόσωπο

Τα σαρκώδη χείλη και το λαμπερό χαμόγελο αποτελούν στοιχεία νιότης και έλξης. Αποπνέουν υγεία, ζωντάνια και γοητεία, γι’ αυτό και όταν ο νόμος της βαρύτητας και η σταδιακή απώλεια όγκου κάνει το στόμα να δείχνει μικρότερο και πιο θλιμμένο, τότε υπάρχει αντίκτυπος στην ελκυστικότητα όλου του προσώπου.

Τα πλούσια χείλη αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της νιότης και της γοητείας. Oι έρευνες έχουν δείξει ότι το ελκυστικό στόμα έχει την εξής αναλογία σε ό,τι αφορά το πάχος των χειλιών: 1/3 το άνω χείλος και 2/3 το κάτω χείλος. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, διαπιστώθηκε επιπλέον ότι το πάχος του άνω χείλους είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που επηρεάζει τη φαινομενική ηλικία μιας γυναίκας.
Ωστόσο, το μέγεθος και το σχήμα των χειλιών αποτελεί μόνο ένα μέρος του κάδρου του στόματος. Οι γραμμές, οι πτυχώσεις και οι ρυτίδες γύρω από τα χείλια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ελκυστικότητα του προσώπου.

Ρινοπαρειακές Αύλακες / Ρυτίδες γέλιου

Οι αμέτρητες στιγμές γεμάτες γέλια και χαμόγελα αποτυπώνονται κάποια στιγμή σαν «παρενθέσεις» γύρω από το στόμα. Οι λεγόμενες ρινοπαρειακές αύλακες ή «ρυτίδες γέλιου» σχηματίζονται από τις εξωτερικές γωνίες των ρουθουνιών μέχρι τις άκρες του στόματος, διαταράσσοντας το λείο και απαλό δέρμα που συνδέεται με τη νεότητα και τη ζωντάνια. Κατά οξύμωρο τρόπο μάλιστα, οι ίδιες «ρυτίδες γέλιου» προκαλούν μία έκφραση συνοφρύωσης όταν το πρόσωπο δεν χαμογελάει.
Εμφανίζονται από την ηλικία των 20-30 ετών και σταδιακά εντείνονται εξαιτίας της συνεχούς απώλειας όγκου στα μάγουλα. Για τον λόγο αυτόν, είναι συχνά σημαντικό να αντιμετωπίζεται το βασικό πρόβλημα, η χαλάρωση του δέρματος κάτω από τα μάτια και τα ζυγωματικά.

Υαλουρονικό: Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος αποκαθιστούν τους χαμένους όγκους του προσώπου και σας βοηθάνε να δείξετε έως και δέκα χρόνια νεότερες! Ενισχύοντας τον όγκο των ζυγωματικών, λειαίνονται οι ρινοπαρειακές ρυτίδες, αντιμετωπίζεται η χαλάρωση στο χαμηλότερο τμήμα του προσώπου και βελτιώνεται αισθητά η γερασμένη όψη.

Υαλουρονικό Οξύ

Νήματα: Πρόκειται για ειδικές απορροφήσιμες ίνες που τοποθετούνται σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση κάτω από το δέρμα, με στόχο να διεγείρουν την παραγωγή νέου στρώματος κολλαγόνου και να λειάνουν ακόμα και τις πιο βαθιές ρινοπαρειακές ρυτίδες. Το αποτέλεσμα ξεπερνά τα δύο χρόνια!

Νήματα
Ρυτίδες καπνιστού

Το κάπνισμα έχει διπλή επίδραση στη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Οι βλαβερές ουσίες που περιέχει (η νικοτίνη, το μονοξείδιο του άνθρακα, η πίσσα, η φορμαλδεΰδη, κ.α.), ελαττώνουν τη ροή αίματος στο δέρμα,  μειώνουν το οξυγόνο που κυκλοφορεί στον οργανισμό, επιτίθενται στην αρχιτεκτονική του δέρματος και προκαλούν διάσπαση των προστατευτικών δομών, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη.
Την ίδια στιγμή, η συνεχής σύσπαση των μυών του στόματος την ώρα του καπνίσματος έχει ως επακόλουθο τη δημιουργία πρόσθετων ρυτίδων γύρω από τα χείλια, οι οποίες δεν αποκαλούνται τυχαία «ρυτίδες καπνιστή». Είναι κάθετες πτυχές που εμφανίζονται πάνω από τα χείλια. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ωστόσο ότι «ρυτίδες καπνιστού» εμφανίζουν και οι μη-καπνιστές, καθώς με το πέρασμα των χρόνων ατροφούν τα οστά της άνω γνάθου, που υποστηρίζουν το άνω χείλος, με αποτέλεσμα να «σουφρώνει» το δέρμα.

Τι μπορείτε να κάνετε

Νήματα: Τα νήματα είναι λεπτές ίνες από βιοσυμβατό υλικό που εφαρμόζονται κάτω από το δέρμα με απολύτως ανώδυνο και ασφαλή τρόπο, με στόχο να λειάνουν τις λεπτές ή βαθιές ρυτίδες, να προσφέρουν την επιθυμητή ανόρθωση του δέρματος και να χαρίσουν ένα πιο νεανικό λουκ.

Νήματα

Exilis Elite: Μία θεραπεία που ανήκει στην ελίτ των κοσμητικών υπηρεσιών, αφού αντιμετωπίζει δραστικά τη χαλάρωση με μη επεμβατικό τρόπο. Προσφέρει θεαματικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των «ρυτίδων καπνιστού», που πλήττουν σημαντικά τη νεανικότητα του προσώπου.

Exilis Elite
Απώλεια όγκου χειλιών

Έχει παρατηρηθεί ότι γύρω στην ηλικία των 35 ετών, τα χείλια αρχίζουν να γίνονται πιο λεπτά και επίπεδα, οι άκρες τους αποκτούν καθοδική φορά και σχηματίζονται πτυχές πάνω σε αυτά.

Υαλουρονικό: Με τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως μπορεί να αποκατασταθεί ο όγκος των χειλιών με απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, που θα ακολουθεί τη φυσική καμπυλότητά τους. Την ίδια στιγμή, το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει εκ των έσω το δέρμα, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου τείνει να χάνει την υγρασία του και να εμφανίζεται πιο ξηρό και τραχύ.

Υαλουρονικό Οξύ

Λιποπροσθετική: Με τη λιποπροσθετική, λαμβάνεται λίπος από σημεία του προσώπου ή του σώματος όπου περισσεύει (όπως για παράδειγμα την κοιλιά ή το διπλοσάγονο) και εμφυτεύεται με ασφάλεια στα σημεία στην περιοχή των χειλιών για να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο και να προσφέρει ένα πιο σαρκώδες αποτέλεσμα!

Λιποπροσθετική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00