Τα φρύδια και το ελκυστικό πρόσωπο

Με την κίνηση των φρυδιών, εκφράζουμε έκπληξη, ενθουσιασμό, προβληματισμό, καχυποψία, φλερτ, αδιαφορία και πολλά άλλα συναισθήματα. Η ζωντάνια του βλέμματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση και την εκφραστικότητα των φρυδιών. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, τα φρύδια τείνουν όχι μόνο να λεπταίνουν, αλλά και να «πέφτουν» και να συμπαρασύρουν τα βλέφαρα, αφού οι μύες του μετώπου δεν καταφέρνουν πλέον να τα συγκρατούν ψηλά.

Τα φρύδια καθορίζουν σημαντικά την ελκυστικότητα του γυναικείου προσώπου. Έχει διαπιστωθεί χαρακτηριστικά ότι τα πλούσια φρύδια κάνουν το γυναικείο πρόσωπο να δείχνει έως και δέκα χρόνια νεότερο. Αν η θέση των φρυδιών χαμηλώσει κατά 3-4 χιλιοστά, είναι αρκετό για να επηρεαστεί σημαντικά η έκφραση του προσώπου. Η πτώση των φρυδιών σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των μυών στην περιοχή των βλεφάρων, έχει ως αποτέλεσμα το πρόσωπο να αποκτά μία πιο γερασμένη και κουρασμένη όψη, που δεν βελτιώνεται ούτε με περισσότερο ύπνο και ξεκούραση.

Στην περίπτωση αυτήν, έχει παρατηρηθεί ότι αρκετές γυναίκες ανασηκώνουν ασυναίσθητα τα φρύδια τους, με συνέπεια όμως να αναπτύσσουν ή να επιδεινώνουν τις πτυχές στο δέρμα του μετώπου τους, εξαιτίας της συνεχούς μυϊκής σύσπασης.

Πτώση φρυδιών / Βλεφάρων

Η πτώση των φρυδιών έχει ως συνέπεια το «κουκούλωμα» των βλεφάρων. Αμέσως, το δέρμα των βλεφάρων μοιάζει να περισσεύει και το βλέμμα δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο, καθώς γίνονται πιο ορατές οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Τι μπορείτε να κάνετε

Βλεφαροπλαστική: Δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης του περίσσιου λίπους και δέρματος από την περιοχή, βοηθώντας τα μάτια να ανοίξουν και το βλέμμα να ζωηρέψει. Η διόρθωση της πτώσης των φρυδιών γίνεται πάντα με ιδιαίτερη προσοχή, αφού η υπερβολική διόρθωση θα έκανε τα φρύδια να δείχνουν αφύσικα. Αρκεί τα φρύδια να ανασηκωθούν κατά μερικά χιλιοστά και να έχουν ένα μέτριο τοξωτό σχήμα προκειμένου το πρόσωπο να ανακτήσει και πάλι τη νεανικότητά του!

Bλεφαροπλαστική

Botox: Με τις εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης, επιτυγχάνεται η ανόρθωση των φρυδιών (“brow lift”) ώστε να αποτελούν ένα αρμονικό «κάδρο» για τα μάτια και να είναι σε τέτοια θέση που να βοηθάνε το βλέμμα να δείχνει πιο ζωηρό και ξεκούραστο.

Botox
Αραίωση φρυδιών

Η πολυετής αποτρίχωση των φρυδιών χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι, κλωστή ή κερί, καταστρέφει σταδιακά τα τριχοθυλάκια στην περιοχή των φρυδιών. Εξαιτίας του τραβήγματος αποδυναμώνονται, με αποτέλεσμα να παράγουν πιο λίγες και πιο λεπτές τρίχες, και τελικά μόνο χνούδι. Την τελευταία δεκαετία, έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των γυναικών που υποφέρουν από λεπτά και αραιά φρύδια.

Τι μπορείτε να κάνετε

Εμφύτευση Φρυδιών: Η μοναδική μέθοδος που χαρίζει βέλτιστο και μόνιμο αποτέλεσμα σε περιπτώσεις αραίωσης φρυδιών, είναι η μέθοδος της μεταμόσχευσης μεμονωμένων τριχοθυλακίων FUE. Η μέθοδος αυτή, έγκειται σε λήψη μεμονωμένων τριχοθυλακίων από την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, από τα οποία παράγονται τρίχες που έχουν το ίδιο χρώμα, το ίδιο πάχος και την ίδια υφή με τις τρίχες των φρυδιών. Έπειτα ακολουθεί προσεκτική εμφύτευσή τους στα σημεία της αραίωσης με στόχο την αποκατάσταση της χαμένης πυκνότητας.

Eμφύτευση φρυδιών

Τριχομοιοπύκνωση: Η Τριχομοιοπύκνωση Φρυδιών (Eyebrows Micropigmentation) αποτελεί μια μη επεμβατική διαδικασία προσομοίωσης της φυσικής πυκνότητας των φρυδιών, η οποία τονίζει το βλέμμα, διορθώνει το σχήμα των φρυδιών και προσδίδει μια πιο νεανική όψη στο πρόσωπο.  Χρωματικές τριχοκουκκίδες ή σκιάσεις σχεδιάζονται ανάμεσα ή και περιμετρικά των φυσικών τριχών των φρυδιών με στόχο την ενίσχυση της φυσικής εικόνας πύκνωσης καλοσχηματισμένων φρυδιών. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και δύο χρόνια! 

Tριχομοιοπύκνωση φρυδιών
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00