Απώλεια Όγκου Ζυγωματικών - Χειλιών

Αποκαταστήστε τους χαμένους όγκους του προσώπου σας και δείξτε 10 χρόνια νεότερες!

Το πολύτιμο λίπος που υπάρχει στην περιοχή των ζυγωματικών και των χειλιών και χαρίζει στο πρόσωπο τη νεανική όψη του, αρχίζει να χάνεται καθώς μία γυναίκα οδεύει προς τα 40α της γενέθλια. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι μέσα σε διάστημα ενός έτους μπορεί να χαθεί έως και 35% του λίπους στις περιοχές αυτές. Παρά ότι μιλάμε ουσιαστικά για μερικά μόνο γραμμάρια λίπους, οι επιπτώσεις της απώλειας αυτής είναι καθοριστικές για τη νεότητα του προσώπου. Κατευθείαν διαταράσσεται όλο το σχήμα και η δομή του, και αποκτά μία κουρασμένη και θλιμμένη έκφραση.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Η θεωρία του «ανάποδου τριγώνου»

Μία απλουστευμένη εικονοποίηση της διαδικασίας γήρανσης του προσώπου είναι αυτή του «ανάποδου τριγώνου». Έχει παρατηρηθεί ότι η κατανομή του λίπους αλλάζει από τη νεανική μέχρι την ώριμη ηλικία. Στα μετεφηβικά χρόνια, τα ζυγωματικά και το πηγούνι προβάλλουν έντονα χάρη στην ανάπτυξη των οστών, και το λίπος γεμίζει το μεσαίο τμήμα του προσώπου. Αυτό δίνει την αίσθηση κυριαρχίας ενός ανάποδου τριγώνου στο γυναικείο πρόσωπο, με τη βάση του να εντοπίζεται στο ύψος των ζυγωματικών και την κορυφή του να είναι στραμμένη προς το πηγούνι.

Προχωρώντας όμως προς τη μέση και την πιο ώριμη ηλικία, η σταδιακή λέπτυνση του υποδόριου ιστού, η ανώμαλη συσσώρευση ελαστίνης και η μυϊκή ατροφία γίνονται εμφανείς. Το οβάλ του προσώπου γίνεται πιο επίπεδο, οι κοιλότητες του δέρματος φαίνονται πιο βαθιές και τα «μαξιλαράκια» λίπους υποχωρούν από την περιοχή των ζυγωματικών προς την περιοχή των σιαγόνων. Σε αυτήν την φάση, το τρίγωνο εμφανίζεται πλέον ανάποδο στο γυναικείο πρόσωπο με την κορυφή του ξεκινάει από το σημείο της μύτης και τη βάση του να έχει μετακινηθεί στο κατώτερο τμήμα του προσώπου.

Πού οφείλεται η απώλεια όγκου ζυγωματικών/χειλιών;

Πέρα από τη γήρανση, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντελούν στην απώλεια όγκου ζυγωματικών/χειλιών.  Καθοριστικός παράγοντας είναι οι ορμονικές διακυμάνσεις, αφού στην εφηβεία τα οιστρογόνα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και το δέρμα είναι πιο απαλό και ελαστικό από ποτέ. Με το πέρασμα του χρόνου, τα επίπεδα των ορμονών πέφτουν και τα κύτταρα που σχετίζονται με τους όγκους του προσώπου, μειώνονται τόσο σε μέγεθος όσο σε αριθμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια λίπους και οι γωνίες του προσώπου να μην προβάλουν πια τόσο έντονα.  Στην απώλεια όγκου και ελαστικότητας συμβάλλουν και καθημερινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, που προκαλούν πρόωρη καταστροφή του κολλαγόνου.

Πώς μπορείτε να αποκαταστήσετε τους όγκους του προσώπου

Υαλουρονικό: Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος αποκαθιστούν τους χαμένους όγκους του προσώπου και σας βοηθάνε να δείξετε έως και δέκα χρόνια νεότερες! Την ίδια στιγμή, ενυδατώνουν εκ των έσω το δέρμα, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου τείνει να χάνει την υγρασία του και να εμφανίζεται πιο ξηρό και τραχύ.

Υαλουρονικό

Λιποπροσθετική: Με τη λιποπροσθετική μπορεί να αναπληρωθεί το λίπος που έχει χαθεί σε σημεία καθοριστικά για τη νεότητα του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά και τα χείλια. Το λίπος λαμβάνεται από άλλα σημεία του προσώπου όπου περισσεύει (όπως για παράδειγμα το διπλοσάγονο) και εμφυτεύεται με ασφάλεια στα σημεία που το έχουν περισσότερη ανάγκη!

Λιποπροσθετική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00