Βλεφαροπλαστική

Χαρίζει νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα

Τα μάτια είναι αυτά που προδίδουν πρώτα την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα περιμετρικά των ματιών παρουσιάζει χαλάρωση και οι μύες γίνονται πιο αδύναμοι, με αποτέλεσμα το φυσιολογικό λίπος της περιοχής να προβάλλει προς τα έξω και να εμφανίζεται σαν πρήξιμο στο άνω βλέφαρο. Την ίδια στιγμή, στο κάτω βλέφαρο δημιουργούνται «σακούλες» που κάνουν το βλέμμα πιο βαρύ. Θα το έχετε προσέξει ότι όσο κι να προσπαθείτε να καμουφλάρετε το πρόβλημα με μακιγιάζ, μάλλον το αντίθετο καταφέρνετε. Η βλεφαροπλαστική είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να αποκαταστήσει ουσιαστικά τις ατέλειες στα βλέφαρα, χαρίζοντας μία εικόνα πιο φρέσκια και ξεκούραστη που «ξεκλέβει» έως και 15 χρόνια από την πραγματική ηλικία. Στα ιατρεία IQ-Intensive Quality Skin Clinics, η εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρική ομάδα του Dr. Τζερμιά, πραγματοποιεί τη μέθοδο αυτή με απόλυτη ασφάλεια, χαρίζοντας εντυπωσιακό αποτέλεσμα που διαρκεί για μια ζωή.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς πραγματοποιείται η βλεφαροπλαστική

Στην περιοχή των ματιών, η γήρανση εκδηλώνεται με τη σταδιακή αποδυνάμωση των μυών, το «κρέμασμα» του δέρματος στις άκρες των βλεφάρων και την προβολή του λίπους (στην περιοχή του κόγχου) προς τα έξω, με αποτέλεσμα τα μάτια να δείχνουν διαρκώς πρησμένα και κουρασμένα. Σε αυτό ακριβώς το σημείο μπορεί να επέμβει η βλεφαροπλαστική που δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης του περίσσιου λίπους και δέρματος από την περιοχή, κάνοντας τα μάτια να ανοίγουν και το βλέμμα να ζωηρεύει.

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας και δεν είναι επίπονη. Υπάρχει η δυνατότητα είτε άνω βλεφαροπλαστικής (κατά την οποία αφαιρείται το δέρμα του άνω βλεφάρου που περισσεύει και το λίπος που φαίνεται σαν πρήξιμο), είτε κάτω βλεφαροπλαστικής (κατά την οποία αφαιρείται λίπος ή και δέρμα από τα κάτω βλέφαρα), είτε άνω και κάτω βλεφαροπλαστικής μαζί. Γίνεται λεπτομερής εκτίμηση κάθε περίπτωσης και εξατομικευμένα επιλέγεται η κατάλληλη τεχνική για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η βλεφαροπλαστική στο κάτω βλέφαρο μπορεί να γίνει με 2 τεχνικές. Η μία είναι εξωτερικά, να γίνει δηλαδή εκτομή του δέρματος κάτω από τις βλεφαρίδες, να αφαιρεθεί το λίπος που ευθύνεται για τις «σακούλες» και στη συνέχεια το δέρμα που περισσεύει λόγω της χαλάρωσης.

Για άτομα που δεν έχουν χαλάρωση δέρματος, μπορεί η επέμβαση να γίνει με λιγότερο επεμβατικό τρόπο, από την εσωτερική πλευρά του βλεφάρου, χωρίς χρήση ραμμάτων, με μια μικρή εκτομή του επιπεφυκότα και, μέσω αυτής, αφαίρεση του λίπους που δημιουργεί τις «σακούλες». Με τη μέθοδο αυτή, υπάρχει πιο γρήγορη ανάρρωση.

Σε κάθε περίπτωση, τα ίχνη της βλεφαροπλαστικής δεν είναι ορατά, αφού οι τομές σχηματίζονται επί των φυσικών πτυχών των βλεφάρων.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με θεραπείες μη επεμβατικές, όπως τις εγχύσεις λείανσης ρυτίδων και την εφαρμογή (Exilis Elite™), στοχεύοντας να ενισχύσει την ανανέωση και σύσφιξη.

Για ποια προβλήματα και ποιες ηλικίες είναι κατάλληλη;

Με τη βλεφαροπλαστική, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά:

  • οι «σακούλες», δηλαδή η λιπόπτωση των άνω και κάτω βλεφάρων
  • η χαλάρωση του δέρματος και οι ρυτίδες που ενδέχεται να τη συνοδεύουν
  • η κουρασμένη όψη
  • η δυσκολία στην εφαρμογή του μακιγιάζ στα άνω βλέφαρα
  • η μειωμένη όραση, λόγω της ύπαρξης μεγάλης περίσσειας δέρματος στα άνω βλέφαρα («καπάκια»)

Σε Βλεφαροπλαστική μπορούν να προβούν άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, βάσει του χρόνου εμφάνισης του προβλήματος.

Είναι επώδυνη;

Η βλεφαροπλαστική είναι μία απολύτως ανώδυνη διαδικασία, καθότι πραγματοποιείται με χρήση τοπικού αναισθητικού. Διαρκεί  περίπου 1 1/2 ώρα (όταν τα άνω και κάτω βλέφαρα αποκαθίστανται πλήρως) και έχει σύντομη αποθεραπεία. Το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του, ενώ λίγες ημέρες μετά μπορεί να συνεχίσει και τα επαγγελματικά του καθήκοντα.

Απαιτείται χρόνος αποθεραπείας;

Συνήθως το διάστημα μίας βδομάδας είναι αρκετό για την απορρόφηση του οιδήματος που προξενείται στην περιοχή. Η αφαίρεση των ραμμάτων πραγματοποιείται σε 4 έως 5 μέρες και πολύ σύντομα οι τομές είναι λιγότερο ευδιάκριτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα βλέφαρα η επούλωση είναι καλύτερη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος, καθώς το δέρμα είναι πολύ λεπτό γεγονός που ευνοεί την ελαχιστοποίηση της ουλής.

Υπάρχουν επιπλοκές - παρενέργειες;

Οι μελανιές και το πρήξιμο που παρουσιάζονται μετά τα πρώτα 24ωρα, είναι παροδικής διάρκειας και παρουσιάζουν αισθητή υποχώρηση λίγες μέρες μετά. Μάλιστα, στην περίπτωση που λίγο μετά χρησιμοποιηθούν κρύες κομπρέσες στη συγκεκριμένη περιοχή, τότε η έκταση του οιδήματος περιορίζεται αρκετά. Μόλις αφαιρεθούν τα ράμματα, επιτρέπεται και η χρήση προϊόντων μακιγιάζ.

Πότε είναι ορατό το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα φαίνεται μία βδομάδα μετά, όμως η εικόνα παρουσιάζει σταθερή βελτίωση για τους 2 έως 3 μήνες που ακολουθούν, καθώς η απορρόφηση του οιδήματος της περιοχής είναι ολοκληρωτική.

Έχει υπολογιστεί ότι η βλεφαροπλαστική μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω 10-15 χρόνια, χαρίζοντας νεανική και ξεκούραστη έκφραση. Και το αποτέλεσμα διαρκεί επίσης 10-15 χρόνια. Σπανίως πάντως, επιλέγει κανείς να προβεί σε εκ νέου διόρθωση της περιοχής, αφού το αποτέλεσμα της πρώτης φοράς είναι τόσο ικανοποιητικό που δεν χρήζει επανάληψης.

Βλεφαροπλαστική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00