ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Οι ενέσιμες θεραπείες έχουν ανοίξει ένα σημαντικό κεφάλαιο στον τομέα της κοσμητικής ιατρικής, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε σχεδόν συνώνυμο της πλαστικής χειρουργικής. Με τις ενέσιμες θεραπείες, η ψυχρή αίθουσα του χειρουργείου έχει αντικατασταθεί από το φιλόξενο περιβάλλον ενός δερματολογικού κέντρου, και το κοφτερό νυστέρι έχει αντικατασταθεί από μία μικρή ένεση. Η ανανέωση του προσώπου επιτυγχάνεται ανώδυνα με την έγχυση ουσιών που έχουν την ιδιότητα να αποκαθιστούν τους χαμένους όγκους του προσώπου, να λειαίνουν τις ρυτίδες και να διεγείρουν τους μηχανισμούς ανανέωσης των δερματικών κυττάρων.

Το «υγρό λίφτινγκ»

Οι ενέσιμες θεραπείες έχουν κερδίσει δικαιολογημένα τον χαρακτηρισμό του «υγρού λίφτινγκ», αφού με την έγχυση ρευστών ουσιών κατορθώνουν να αναστρέφουν τα σημάδια του χρόνου. Ο τρόπος δράσης είναι διαφορετικός σε κάθε θεραπεία, όμως το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα πιο νεανικό πρόσωπο.

Υπάρχουν θεραπείες που βασίζονται σε ακίνδυνες τοξίνες, όπως είναι η βοτουλινική τοξίνη, με τις οποίες περιορίζεται η κινητικότητα των μυών που ευθύνονται για τις γραμμές έκφρασης. Είναι οι λεπτές ρυτίδες που σχηματίζονται από τις συνεχείς συσπάσεις των μυών όταν γελάμε, συνοφρυωνόμαστε ή κοιτάζουμε έκπληκτοι, και οι οποίες «χαράσσουν» το δέρμα προσδίδοντας στο πρόσωπο μία μόνιμη σκυθρωπή ή θλιμμένη όψη.

Στην κατηγόρια των ενέσιμων θεραπειών ανήκουν και τα δερματικά fillers από υαλουρονικό οξύ, τα οποία μπορούν να αποκαταστήσουν τους χαμένους όγκους του προσώπου (όπως στην περιοχή των ζυγωματικών και των χειλιών), να γεμίσουν πτυχώσεις και ρυτίδες (όπως στην περιοχή γύρω από το στόμα), να εξομαλύνουν το δέρμα σε σημεία με ουλές. Με τον τρόπο αυτόν, αποκαθιστούν τη συμμετρία, την αναλογία και τη νεανικότητα του προσώπου.

Τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης των δερματικών κυττάρων διεγείρουν θεραπείες όπως η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (PRP), μία αγαπημένη θεραπεία ανανέωσης των σταρ που βασίζεται στην εκμετάλλευση των θρεπτικών ουσιών του αίματος. Με τη μέθοδο αυτή, μεγιστοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, επιτυγχάνεται βαθιά ενυδάτωση και ενισχύεται η σφριγηλότητα και η μεταξένια υφή της επιδερμίδας. Παρόμοια αποτελέσματα επιτυγχάνονται και με την μεσοθεραπεία, με την οποία αντί να εγχυθεί το εμπλουτισμένο πλάσμα του αίματος, εγχύονται πολυβιταμινούχα σκευάσματα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που επαναφέρουν τη φωτεινότητα, την ελαστικότητα και την υγεία της επιδερμίδας.

Κλείστε-τώρα-ΡΑΝΤΕΒΟΥ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΧΩΡΙΣ-ΧΡΕΩΣΗ

Ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τον τρόπο δράσης της κάθε θεραπείας:

Βοτουλινικη Τοξινη

Υαλουρονικο οξυ

Voluma

PRP (Platelet-Rich Plasma)

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00