Υαλουρονικό Οξύ

Τα Fillers Υαλουρονικού Οξέος χαρίζουν νεανικά «μήλα» και σαρκώδη χείλη

Ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια γήρανσης του προσώπου είναι η απώλεια όγκου στην περιοχή των ζυγωματικών και των χειλιών. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος δίνουν τη λύση σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Μέσα σε μερικά λεπτά, τα «μήλα» επανασχηματίζονται, τα χείλια γίνονται πιο σαρκώδη και το πρόσωπο ανακτά τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητά του.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρα το Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλο για εγχύσεις τόσο σε μεγάλες περιοχές του προσώπου, όπως είναι τα ζυγωματικά και το πηγούνι, όσο και σε μικρότερες περιοχές, όπως είναι τα χείλια. Όταν στόχος είναι η αναπλήρωση του όγκου των ζυγωματικών, τότε επιλέγεται ένα πιο παχύρρευστο filler, το οποίο εγχέεται βαθιά στην περιοχή των ζυγωματικών, τόσο πάνω στα «μήλα», όσο και στα σημεία των μαύρων κύκλων που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια εξαιτίας της απώλειας όγκου στα μάγουλα. Το υαλουρονικό οξύ δημιουργεί ένα ισχυρό υποστηρικτικό πλέγμα, το οποίο προσφέρει αύξηση του όγκου της περιοχής και ανόρθωση των ιστών, καταπολεμώντας έτσι το «σακούλιασμα» του δέρματος στο μεσαίο τμήμα του προσώπου. Κατά τον ίδιο τρόπο, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή του πηγουνιού για να αποκαταστήσει την απώλεια του όγκου του και να βελτιώσει το περίγραμμα και τις αναλογίες του προσώπου.

Όταν στόχος είναι η ενίσχυση του όγκου των χειλιών για ένα πιο σαρκώδες αποτέλεσμα, τότε χρησιμοποιείται ένα πιο λεπτόρρευστο υαλουρονικό οξύ, το οποίο εγχέεται πιο επιφανειακά στο δέρμα των χειλιών, αλλά και περιμετρικά του στόματος ώστε να αντιμετωπιστούν και οι ρινοχειλικές ρυτίδες. Το δέρμα των χειλιών γίνεται βελούδινο και αποκτά φυσικό νεανικό όγκο.

Η σύνθεση του υαλουρονικού οξέος είναι πάντα τέτοια που το βοηθά να ρέει εύκολα στα σημεία όπου χρησιμοποιείται για γέμισμα, αλλά την ίδια στιγμή να ανθίσταται τόσο ώστε να διατηρείται αναλλοίωτο εκεί έως και δύο χρόνια!

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες είναι κατάλληλο;

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χαρίσει ένα πιο νεανικό προφίλ, καθώς:

  • αποκαθιστά τον όγκο στην περιοχή των ζυγωματικών
  • διορθώνει τους μαύρους κύκλους
  • σβήνει τις ρινοχειλικές ρυτίδες
  • χαρίζει σαρκώδη χείλη
  • ενισχύει το σχήμα του πηγουνιού
  • βελτιώνει το περίγραμμα και τις αναλογίες του προσώπου

O Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει τη χρήση των εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος ηλικίας τους και που επιθυμούν να αποκαταστήσουν την απώλεια λίπους στην περιοχή των ζυγωματικών, των χειλιών και του πηγουνιού.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Όχι. Η εφαρμογή διαρκεί 10-15 λεπτά και είναι απολύτως ανεκτή, αφού το προϊόν ενέχει συνήθως λιδοκαΐνη, ένα ενεργό συστατικό με αναισθητική δράση που προκαλεί μούδιασμα στα σημεία των εγχύσεων.

Χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας;

Όχι. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο μεσημεριανό διάλειμμα της δουλειάς ή μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος δεν φέρουν σοβαρές παρενέργειες. Στα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι εγχύσεις, μπορεί να εκδηλωθεί ήπιας έντασης δερματική αντίδραση με τη μορφή ερυθρότητας, οιδήματος, κνησμού ή μώλωπα, που όμως είναι παροδική και υποχωρεί μετά από μερικές ημέρες.

Πότε είναι ορατό το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και, αν η θεραπεία εφαρμοστεί από έμπειρο γιατρό, παραμένουν αναλλοίωτα έως και δύο χρόνια (ειδικά στην περιοχή των ζυγωματικών), όπως έχει πιστοποιηθεί και από τον αμερικανικό οργανισμό FDA. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να εφαρμοστούν με εγχύσεις botox, ώστε να αντιμετωπιστούν και οι ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το «πόδι της χήνας».

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00