Ευρυαγγείες

Σβήστε τις ευρυαγγείες και αισθανθείτε όμορφη και χωρίς μακιγιάζ

Κοιτάζοντας το πρόσωπό σας στον καθρέφτη, αισθάνεστε σαν να έχετε πιαστεί σε ιστό αράχνης; Οι ευρυαγγείες, αυτά τα μικρά «σπασμένα» αγγεία που δημιουργούν σχηματισμούς σαν ιστούς αράχνης στο πρόσωπό σας, μπορεί να μην είναι επικίνδυνες, όμως είναι αρκετές για να πλήξουν την αυτοπεποίθησή σας. Το μάτι σας πέφτει συνέχεια πάνω τους και δύσκολα καταφέρνετε να τις κρύψετε με προϊόντα μακιγιάζ, αφού το χρώμα τους είναι συνήθως κόκκινο, μπλε ή ιώδες, και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Έχει διαπιστωθεί ότι οι ευρυαγγείες εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες. Είναι ουσιαστικά πολύ μικρά διευρυμένα τριχοειδή αγγεία, ορατά με γυμνό μάτι. Δεν ξεπερνούν σε διάμετρο το ένα χιλιοστό, όμως παρ’ όλα αυτά ξεχωρίζουν έντονα πάνω στο δέρμα. Εντοπίζονται συνήθως στην περιοχή κάτω από τα βλέφαρα, στα ζυγωματικά, γύρω από τη μύτη αλλά και στο πηγούνι.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Πού οφείλονται οι ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες οφείλονται σε διάσπαση του κολλαγόνου, που αποτελεί το δομικό συστατικό των τοιχωμάτων των αγγείων. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, επιβαρυντικό ρόλο έχει η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, που προκαλεί πρόωρη φωτογήρανση. Οι ευρυαγγείες όμως μπορεί να οφείλονται και σε κληρονομική προδιάθεση, νοσήματα του κολλαγόνου, ορμονικές αλλαγές που παρατηρούνται στη διάρκεια της εφηβείας, της εγκυμοσύνης, κ.α. Είναι επίσης πιθανό να προκληθούν από κάποιο βίαιο τράβηγμα τριχών στην περιοχή με τσιμπιδάκι ή αποτριχωτικό κερί.

Οι ευρυαγγείες δεν έχουν συμπτώματα

Οι ευρυαγγείες του προσώπου δεν προκαλούν κάποιο σύμπτωμα, όμως πόνο ή αίσθηση τσουξίματος. Σε αντίθεση με τις ευρυαγγείες στα πόδια, οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο σπανίως σχετίζονται με φλεβική ανεπάρκεια. Ωστόσο, αρκούν για να πλήξουν σοβαρά  την αυτοπεποίθηση.

Δεν φεύγουν με κρέμες

Θα το έχετε προσέξει κι εσείς ότι οι ευρυαγγείες όχι μόνο δεν εξαφανίζονται μόνες τους, αλλά γίνονται όλο και πιο έντονες όσο περνάνε τα χρόνια. Η γήρανση του προσώπου προκαλεί την εξασθένηση των φλεβών και του δέρματος, με αποτέλεσμα οι ευρυαγγείες να είναι πιο ορατές στο γερασμένο δέρμα. Σε γενικές γραμμές, οι μικρότερες ευρυαγγείες έχουν κοκκινωπό χρώμα, ενώ οι πιο εκτεταμένες τείνουν να είναι μπλε.

Αν έχετε προσπαθήσει να τις αντιμετωπίσετε με ειδικές κρέμες, πιθανότατα θα έχετε απογοητευθεί, καθώς τα προϊόντα αυτά που είναι πλούσια σε φλαβονοειδείς ουσίες, δρουν επιφανειακά στο δέρμα και όχι στη ρίζα του προβλήματος.

Πώς να απαλλαγείτε

Μόνο τα εξελιγμένα Laser μπορούν να σβήσουν τις ευρυαγγείες αποτελεσματικά και με απόλυτη ασφάλεια. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος,  δεν πονάει, δεν αφήνει σημάδια και επιτρέπει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Pulsed Dye Laser:  Το Pulsed Dye Laser (Παλμικό Laser Χρωστικής) αποτελεί τον «χρυσό κανόνα» για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών, καθώς έχει την ικανότητα να εξαφανίζει τα διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που τυλίγουν σαν κόκκινος ιστός αράχνης το πρόσωπο. Με τη θεραπεία, το δέρμα ανακτά το υγιές χρώμα του κι εσείς αποδεσμεύεστε από την καθημερινή χρήση μέικ απ.

Pulsed Dye Laser
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00