Carboxytherapy

Δίνει κυριολεκτικά πνοή ζωής στο δέρμα

Οξυγόνο ίσον ζωή. Πάνω σε αυτήν ακριβώς την εξίσωση βασίζεται η δράση του Carboxytherapy. Πρόκειται για μια θεραπεία αναζωογόνησης του προσώπου που δρα από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, αφού επωφελείται ενός φυσιολογικού μηχανισμού του οργανισμού: την παραγωγή δηλαδή οξυγόνου για να αποβάλει διοξείδιο του άνθρακα. Με το Carboxytherapy, στόχος είναι η αυξημένη χορήγηση οξυγόνου κι επομένως τροφής και ζωής στους ιστούς, με αποτέλεσμα μία πιο νεανική, σφριγηλή και φωτεινή επιδερμίδα.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρα το Carboxytherapy

Η θεραπεία βασίζεται στην έγχυση μικρών δόσεων αποτελούμενων από διοξείδιο του άνθρακα στα σημεία του προσώπου και του λαιμού όπου παρατηρούνται ρυτίδες έκφρασης, σκιές, βαθιές ρυτίδες ή περίσσιο λίπος. Το Carboxytherapy αναγκάζει τον οργανισμό να ανταποκριθεί άμεσα και να στείλει τοπικά περισσότερο οξυγόνο, προκειμένου να αποβάλει το CO2, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον μηχανισμό της αναπνοής.

Στόχος είναι να ενισχυθεί τοπικά η κυκλοφορία του αίματος, καθώς μέσω του αίματος τροφοδοτείται ο οργανισμός με οξυγόνο. Εξαιτίας της καλύτερης αιμάτωσης και οξυγόνωσης αναδομείται το κολλαγόνο και συντελείται αγγειογένεση καινούργιων αιμοφόρων κυττάρων στα συγκεκριμένα σημεία, με συνέπεια την αναζωογόνηση και ανόρθωση των ιστών, τη διόρθωση των ρυτίδων και τη βελτίωση της εξωτερικής όψης της επιδερμίδας. Επιπλέον, τo CO2 κάνει πιο εύθραυστα τα λιποκύτταρα, δίνοντας έτσι λύση και σε προβλήματα τοπικής συσσώρευσης λίπους στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το Carboxytherapy αποτελεί μία εξαιρετική θεραπεία για το κάτω τμήμα του προσώπου και τον λαιμό. Με τις εγχύσεις CO2, δίνεται η δυνατότητα:

  • να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό,
  • να διορθωθούν οι σακούλες στα κάτω βλέφαρα
  • να σβηστούν οι μαύροι κύκλοι
  • να λειανθούν οι ρυτίδες καπνιστού και ρυτίδες γέλιου
  • να μειωθούν οι σακούλες από λίπος για τις οποίες είναι υπεύθυνα τα «πεσμένα» μάγουλα
  • να συρρικνωθεί το διπλοσάγονο
  • να αντιμετωπιστούν οι υπερτροφικές ουλές

Είναι μία θεραπεία κατάλληλη για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος, αφού βασίζεται σε μία απολύτως φυσιολογική ανταπόκριση του οργανισμού.

Πονάει;

Όχι. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά και είναι απολύτως ανεκτή.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Μπορεί να εμφανιστεί οίδημα στα σημεία των εγχύσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά τους μαύρους κύκλους, το οποίο όμως υποχωρεί μέσα σε 48 ώρες.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Το Carboxytherapy είναι μία τόσο φυσική θεραπεία, όσο και η ίδια η αναπνοή. Είναι μία θεραπεία που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα της δερματολογίας, αφού προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους, αλλά και της τριχόπτωσης, αλλά και στον τομέα της χειρουργικής. Οι εγχύσεις CO2 χρησιμοποιούνται για να διευκολυνθούν οι ενδοσκοπικές επεμβάσεις στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ παράλληλα τις χρησιμοποιούν επεμβατικοί καρδιολόγοι στο πλαίσιο ειδικών μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας. Η θεραπεία φέρει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού FDA.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Συστήνονται συνήθως 8 συνεδρίες (1-2 συνεδρίες/βδομάδα. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την 2η-3η συνεδρία και διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες, μετά τους οποίους συστήνεται η επανάληψη 1-2 συνεδριών στο πλαίσιο συντήρησης.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00