Φωτοθεραπεία

Ανανεώνει το δέρμα με τη φυσική δύναμη του φωτός

Θεραπεία με τη δύναμη του φωτός. Αυτό ακριβώς προσφέρει η φωτοθεραπεία, με την οποία επιτυγχάνεται ανανέωση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ με απόλυτα φυσικό τρόπο. Με τη χρήση των κατάλληλων συχνοτήτων φωτός, το δέρμα αναγεννιέται και απελευθερώνεται από βακτηρίδια, δυσχρωμίες και ρυτίδες.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρα η Φωτοθεραπεία

Το ορατό φως (400-760nm), σε αντίθεση με τις ηλιακές υπεριώδεις ακτινοβολίες UVΑ-UVB-UVC (190-400nm), που προκαλούν φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος, είναι ωφέλιμο, ζωογόνο και θεραπευτικό. Δεν παράγει θερμότητα, σε αντίθεση με την ηλιακή υπέρυθρη ακτινοβολία (760-3000nm), που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματος. Το ορατό φως είναι το τμήμα της ηλιακής ενέργειας, στο οποίο οφείλεται η ζωή πάνω στον πλανήτη και η ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό το φως χρησιμοποιείται στη φωτοθεραπεία, καθώς έχει αποδειχτεί ότι έχει ισχυρή αναγεννητική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση για το δέρμα.

Με τη φωτοθεραπεία, και ιδιαίτερα με το κόκκινο φως (μήκους κύματος 630nm), ενισχύεται η αγγειοδιαστολή και η κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στους ιστούς. Η καλύτερη θρέψη των ιστών συνεπάγεται βαθιά ενυδάτωση, ανανέωση των κυττάρων και αποκατάσταση του δέρματος από τα σημάδια της φωτογήρανσης. Το θεραπευτικό φως διεγείρει τους ινοβλάστες να συνθέσουν τέσσερις φορές περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, προσφέροντας έτσι καλύτερη στήριξη της επιδερμίδας και επομένως πιο σφριγηλή όψη. Επιπλέον, μειώνει τις δυσχρωμίες και τις πανάδες, ενώ κυρίως το μπλε φως (μήκους κύματος 415nm) καταπολεμάει και το προπιονοβακτηρίδιο της ακμής, προσφέροντας ανακούφιση και υγιή όψη στα ακνεϊκά δέρματα.

Επιπλέον, η φωτοθεραπεία επιδρά μέσω του δέρματος και στο ανοσοποιητικό σύστημα, καταπραΰνοντας τυχόν φλεγμονές και επιταχύνοντας τις διαδικασίες επούλωσης, ενώ κυρίως το κίτρινο φως δρα και στο λεμφικό σύστημα διεγείροντας την αποβολή των τοξινών. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πιο ήρεμο, λείο, ελαστικό και νεανικό.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Η φωτοθεραπεία εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, καθώς στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Δεν τίθεται ηλικιακός περιορισμός, αφού πρόκειται για μία απολύτως φυσική θεραπεία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε μικρά παιδιά. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για:

  • την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της ξηρότητας
  • τη λείανση των λεπτών γραμμών έκφρασης
  • την αποκατάσταση του δέρματος από τη φωτογήρανση
  • την καταπολέμηση των πανάδων και των δυσχρωμιών
  • την ανακούφιση του δέρματος από ερεθισμούς και φλεγμονές
  • την καταπολέμηση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής

Δεν είναι τυχαίο ότι η φωτοθεραπεία συστήνεται στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου προγράμματος αναζωογόνησης του προσώπου.

Πονάει;

Όχι. Δεν προκαλείται καμία ενόχληση, αφού η περιοχή της θεραπείας απλά εκτίθεται στο θεραπευτικό φως, το οποίο δεν παράγει θερμότητα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δίδονται ειδικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια για να μην ενοχλούνται από την εκπομπή του φωτός.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας, χωρίς κανέναν περιορισμό. Τυχόν ερυθρότητα στην περιοχή της θεραπείας υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Καμία. Η φωτοθεραπεία είναι μία 100% φυσική θεραπεία, που εφαρμόζεται όχι μόνο για την ανανέωση του προσώπου, αλλά και για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως της ακμής και της ροδόχρου νόσου. Είναι μία θεραπεία κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα για τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια. Το 2004 μάλιστα, έλαβε και την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, η επιδερμίδα εμφανίζεται πιο λαμπερή, ελαστική και ξεκούραστη. Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται 3-4 συνεδρίες για να γίνει ιδιαίτερα ορατή η βελτίωση. Για την ανανέωση του προσώπου, συστήνονται κατά μέσο όρο 10 συνεδρίες συνολικά, οι οποίες μπορούν να εφαρμόζονται με συχνότητα 1-3 φορές τη βδομάδα.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00