RF Microneedling

«Ξυπνάει» τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος

Δύο θεραπείες «παντρεμένες» σε μία. Το RF Fractional Microneedling συνδυάζει τη διαδερμική διέγερση κολλαγόνου με την τεχνολογία των κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων. Με τον τρόπο αυτόν, η θεραπεία δρα σε δύο επίπεδα, αφού όχι μόνο «ξυπνά» τους μηχανισμούς επούλωσης και ανάπλασης του δέρματος, αλλά διεγείρει και την παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου. Στόχος είναι η σύσφιξη του δέρματος, η λείανση των ρυτίδων και η αντιμετώπιση ουλών και διεσταλμένων πόρων.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Πώς δρα το RF Microneedling

Το RF Fractional  Microneedling δρα σε δύο μέτωπα. Η συσκευή διαθέτει μονωμένες μικροακίδες που εισχωρούν σε βάθος 0,5-2 χιλιοστών του δέρματος, δημιουργώντας μικροσκοπικές οπές. Αυτές, αν και δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, γίνονται αντιληπτές ως μικροτραυματισμοί από τον οργανισμό, ο οποίος «ξυπνά» τους ινοβλάστες για να παράξουν εντατικά κολλαγόνο και ελαστίνη με στόχο την επούλωσή τους.

Η δράση αυτή ενισχύεται και από την ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων, η οποία μέσω των μικροακίδων, μεταφέρεται ακριβώς στην περιοχή όπου είναι απαραίτητη: στη δερμίδα, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν οι ίνες κολλαγόνου που αποτελούν την υποστηρικτική δομή του δέρματος. Η θερμότητα που παράγεται στην περιοχή μέσω των ραδιοσυχνοτήτων, προκαλεί άμεση σύσφιξη των ιστών και κολλαγονογένεση, αφού οι ινοβλάστες πρέπει να θερμανθούν σε θερμοκρασία περίπου 60 βαθμών Κελσίου για να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραγωγής φρέσκου κολλαγόνου.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η εξωτερική επιφάνεια του δέρματος μένει εντελώς ανεπηρέαστη, λόγω της μόνωσης που διαθέτουν οι μικροακίδες του RF Fractional Microneedling. Με τον τρόπο αυτόν, επιτυγχάνεται εντατική επούλωση του δέρματος, καθώς οι περιοχές που μένουν άθικτες, χρησιμεύουν ως δεξαμενές ανέπαφων θυλάκων από τους οποίους ξεκινά και υποβοηθείται η επούλωση.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το RF Fractional  Microneedling αποτελεί μία ενισχυμένη θεραπεία ανανέωσης του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, καθώς προσφέρει:

  • σύσφιξη του δέρματος
  • βελτίωση της υφής και της φωτεινότητας της επιδερμίδας
  • λείανση των ρυτίδων
  • μείωση των διεσταλμένων πόρων
  • αντιμετώπιση ουλών που οφείλονται σε ακμή, έγκαυμα ή χειρουργική επέμβαση
Η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε εποχή του χρόνου. Φέρει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού FDA και μπορεί να εφαρμοστεί για τη διόρθωση βλαβών/ουλών του δέρματος από πολύ νεανική ηλικία, ενώ για τη σύσφιξη της επιδερμίδας συστήνεται από την ηλικία των 30 ετών.

Πονάει;

Όχι. Στην περιοχή της θεραπείας εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα, που καθιστά απολύτως ανεκτή τη διαδικασία, αφήνοντας μονάχα μία αίσθηση θερμότητας την ώρα της εφαρμογής της.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Για λίγες ημέρες μονάχα, θα πρέπει να αποφεύγεται το μασάζ της περιοχής και η έντονη έκθεση στον ήλιο. Συστήνεται η χρήση αντηλιακού προϊόντος, ενώ επιτρέπεται και η χρήση μέικ-απ.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Η θεραπεία με RF Fractional Microneedling βασίζεται στη βιολογική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Στην περιοχή μένει ένας ήπιος ερεθισμός, που υποχωρεί μετά από 2-3 ημέρες, καθώς επουλώνεται το δέρμα. Εξάλλου, η τεχνολογία των κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων (RF) υπερέχει στο ότι η ενέργεια διοχετεύεται στοχευμένα και σε προκαθορισμένο βάθος σε πολλά μικρά σημεία, αντί σε μία μεγάλη περιοχή του δέρματος, κάτι που του επιτρέπει να επουλώνεται ταχύτερα μετά τη θεραπεία.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Μόλις υποχωρήσει η ερυθρότητα του δέρματος, που διαρκεί τις πρώτες 2-3 ημέρες μετά τη θεραπεία, το δέρμα δείχνει αμέσως πιο σφριγηλό και ανορθωμένο. Το αποτέλεσμα βελτιώνεται σταθερά μέσα στους επόμενους 4-6 μήνες, καθώς το φρέσκο κολλαγόνο αναπλάθει την επιδερμίδα. Χρειάζονται συνήθως 1-3 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα ενός μηνός για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00