Νήματα

Aποτελούν συνώνυμο του αναίμακτου λίφτινγκ

Το «Lunch Time Facelift», δηλαδή το λίφτινγκ μεσημεριανού διαλείμματος. Έτσι χαρακτηρίζεται το μη επεμβατικό λίφτινγκ που προσφέρουν τα νήματα, μία εξελιγμένη θεραπεία ανανέωσης του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, που εφαρμόζεται μέσα σε 30 λεπτά και η διάρκεια του αποτελέσματός της ξεπερνάει τα δύο χρόνια

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρουν τα νήματα

Τα νήματα είναι ίνες ειδικά σχεδιασμένες, που τοποθετούνται με συγκεκριμένη κατεύθυνση και βάθος κάτω από την επιδερμίδα, με στόχο να διεγείρουν τη σύνθεση φρέσκου κολλαγόνου. Γύρω από τα νήματα δημιουργείται προοδευτικά ένα δίκτυο από ίνες κολλαγόνου που προσφέρει την επιθυμητή σύσφιξη και ανόρθωση του χαλαρού δέρματος και την αποκατάσταση των χαμένων όγκων.

Τα νήματα είναι φτιαγμένα από πολυγαλακτικό οξύ (PLA), ένα απολύτως βιοσυμβατό και βιοδιασπωμένο υλικό, το οποίο απορροφάται από τον οργανισμό χωρίς να αφήνει ίχνη πίσω του. Η μοναδική απόδειξη της πρότερης παρουσίας του είναι το στρώμα από νέο κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και άλλα δομικά συστατικά του δέρματος, που έχει δημιουργηθεί προσφέροντάς καλύτερη στήριξη της επιδερμίδας και ορατή σφριγηλότητα.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυνται;

Τα νήματα είναι κατάλληλα για την περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, και τοποθετούνται για:

  • να ανορθώνουν τα πεσμένα φρύδια και βλέφαρα
  • να γεμίζουν τα «άδεια» ζυγωματικά
  • να διορθώνουν το σχήμα της μύτης, κυρίως στην περίπτωση των μεγάλων ρουθουνιών
  • να λειαίνουν τις «ρυτίδες γέλιου» ή ρινοπαρειακές αύλακες
  • να συσφίγγουν το δέρμα στον λαιμό και στο ντεκολτέ

Ιδανικοί υποψήφιοι για αυτού του είδους το μη επεμβατικό λίφτινγκ είναι άτομα 35-65 χρονών, που έχουν χάσει τη σφριγηλότητα και τον όγκο του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχουν διαταραχτεί οι αναλογίες και η νεανικότητα του προσώπου τους. Μπορούν να υποβληθούν όμως στη θεραπεία και άτομα νεότερης ηλικίας, που επιθυμούν να κάνουν το πρόσωπό τους πιο συμμετρικό και απαλό.

Πονάει;

Όχι. Πριν την τοποθέτηση των νημάτων, προηγείται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στις περιοχές της θεραπείας. Η τοποθέτηση των νημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση μιας μικροσκοπικής βελόνας, απολύτως ανεκτής. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να γίνει αισθητό μονάχα ένα ήπιο τράβηγμα της επιδερμίδας, καθώς θα πραγματοποιείται η εσωτερική ανόρθωσή του.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Η επιστροφή στα καθημερινά καθήκοντα είναι άμεση. Για μερικές ημέρες, είναι πιθανό να υπάρχει μικρή αίσθηση πόνου την ώρα του μασήματος ή των έντονων εκφράσεων του προσώπου. Για μία βδομάδα, συστήνεται η αποφυγή της έντονης τριβής της επιδερμίδας και της άρσης βάρους.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Καμία. Η ενδεχόμενη εμφάνιση μικρών μωλώπων στην περιοχή της θεραπείας (συνηθέστερα στην περιοχή του λαιμού) είναι φυσιολογική και υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Τα νήματα είναι φτιαγμένα από το ίδιο βιοσυμβατό και βιοδιασπώμενο υλικό, από το οποίο κατασκευάζονται και τα απορροφήσιμα ράμματα που χρησιμοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Λίγα λεπτά κιόλας μετά την τοποθέτηση των νημάτων, η επιδερμίδα εμφανίζεται πιο λαμπερή και σφριγηλή. Το αποτέλεσμα βελτιώνεται σταδιακά μέσα στις επόμενες πέντε βδομάδες. Αφού συμπληρωθεί το διάστημα αυτό, αξιολογείται η κατάσταση του δέρματος και είναι πιθανό να τοποθετηθούν έξτρα νήματα σε σημεία όπου κριθεί ότι υπάρχει περιθώριο βελτιστοποίησης του αποτελέσματος. Το βέλτιστο αποτέλεσμα διαρκεί περίπου δύο χρόνια. Τα νήματα αποτελούν αναμφίβολα μία από τις καλύτερες θεραπείες σύσφιξης.

Νήματα
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00