Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική βελτιώνει την εικόνα όλου του προσώπου

Μία ανεπαίσθητη αλλαγή στη μύτη είναι ικανή να βελτιώσει την όψη όλου του προσώπου σας. Η θέση που έχει η μύτη στο πρόσωπο επηρεάζει την αναλογία, τη συμμετρία και την αρμονία με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, καθώς προβάλλει από όλες τις οπτικές γωνίες και δεν μπορεί να καμουφλαριστεί. Ο καθοριστικός ρόλος της στην ομορφιά του προσώπου είναι προφανέστατα ο λόγος που η συγκεκριμένη επέμβαση συνιστά μια από τις πιο δημοφιλείς κοσμητικές επεμβάσεις.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς πραγματοποιείται η ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση με επανορθωτικό χαρακτήρα, που στόχο έχει να εξισορροπήσει τη σχέση της μύτης και των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του προσώπου και την ίδια στιγμή να επιλύσει τυχόν λειτουργικά αναπνευστικά προβλήματα. Όταν πρόκειται για μικροδιορθώσεις, η επέμβαση της ρινοπλαστικής πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας, ενώ όταν απαιτείται μία εκτεταμένη διόρθωση, τότε η γενική αναισθησία είναι απαραίτητη.

Αναλόγως του είδους του προβλήματος, πραγματοποιείται είτε ανοιχτή είτε κλειστή ρινοπλαστική.

Στην περίπτωση της ανοιχτής ρινοπλαστικής, η μία τομή πραγματοποιείται εσωτερικά και η άλλη εξωτερικά της μύτης, στη στυλίδα (το κάθετο μέρος της μύτης που διαχωρίζει τα ρουθούνια). Αυτή η ρινοπλαστική είναι κατάλληλη και για εκείνες τις περιπτώσεις που στοχεύουν σε διόρθωση του αποτελέσματος προγενέστερης ρινοπλαστικής. Μετά την ολοκλήρωση της ρινοπλαστικής όλες οι τομές είναι δυσδιάκριτες.

Στην περίπτωση της κλειστής ρινοπλαστικής, οι τομές γίνονται εσωτερικά, επομένως είναι ούτως ή άλλως αόρατες μετά το τέλος της επέμβασης. Η επέμβαση αυτή προτιμάται συνήθως για περιπτώσεις αποκατάστασης πιο απλών περιστατικών και είναι μικρής αποθεραπείας.

Για ποιες περιπτώσεις και ποιες ηλικίες είναι κατάλληλη;

Με τη ρινοπλαστική, μπορούν να διορθωθούν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • το μέγεθος της μύτης (σε συνάρτηση των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του προσώπου)
  • η βάση της μύτης
  • το προφίλ της μύτης, σε περίπτωση που υπάρχει καμπούρα (ήβος) ή βαθούλωμα στη ράχη της
  • η άκρη της μύτης (ακρορρίνιο)
  • τα ρουθούνια (όταν είναι ανοιχτά ή πολύ μεγάλα)
  • πρόβλημα ασυμμετρίας
  • ατέλειες ή δυσμορφίες οφειλόμενες σε τραυματισμό ή αποτυχημένη επέμβαση
  • περιορισμοί στην αναπνευστική λειτουργία

Η επέμβαση της Ρινοπλαστικής πραγματοποιείται μετά την ενηλικίωση, όταν πλέον έχει ολοκληρωθεί η αναπτυξιακή φάση της μύτης και διαφαίνονται οι ατέλειες που πλήττουν πρώτα από όλα την αυτοπεποίθηση. Με τις σύγχρονες τεχνικές, τη γνώση και την εμπειρία, η διόρθωση αυτών των ατελειών είναι δυνατή με μεγάλη ασφάλεια και προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Η συνολική εικόνα του προσώπου βελτιώνεται θεαματικά και το ηθικό αναπτερώνεται.

Είναι επίπονη;

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής πραγματοποιείται με εφαρμογή είτε τοπικής, είτε γενικής αναισθησίας. Σε κάθε περίπτωση, η διάρκειά της είναι 1 περίπου ώρα και δεν παρατηρείται πόνος μετεγχειρητικά. Ωστόσο, όταν πρόκειται για επανορθωτική ρινοπλαστική, η επέμβαση διαρκεί περισσότερο.

Απαιτείται χρόνος ανάρρωσης;

Αμέσως μετά την επέμβαση, απαιτείται τοποθέτηση νάρθηκα στη μύτη για διάστημα μιας βδομάδας. Η πλειοψηφία των ασθενών είναι σε θέση να επιστρέψουν στα επαγγελματικά τους καθήκοντα και στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις έπειτα από 10 ημέρες περίπου.

Υπάρχουν επιπλοκές-παρενέργειες;

Όχι. Το ενδεχόμενο να εμφανιστεί οίδημα και εκχυμώσεις στην περιοχή περιμετρικά της μύτης είναι αναμενόμενο και διαρκεί περίπου 10 μέρες.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μόλις αφαιρεθεί ο νάρθηκας. Βελτιώσεις και γενικότερα μικρές αλλαγές στη μύτη σημειώνονται για 8 έως 12 μήνες.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η επέμβαση της ρινοπλαστικής πραγματοποιείται μία φορά, μιας και χαρίζει μόνιμο αποτέλεσμα και δέχεται μικρή επίδραση από τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης του προσώπου.

Ρινοπλαστική
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00