Ρυτίδες

Επειδή για τις γυναίκες οι ρυτίδες δεν αποτελούν γοητεία, μην επαφίεστε στο μακιγιάζ!

Για τους άντρες, οι ρυτίδες όπως και τα γκρίζα μαλλιά αποτελούν γοητεία. Για τις γυναίκες όμως, το αντίθετο. Τα σημάδια του χρόνου κάθε άλλο παρά αυξάνουν την ελκυστικότητα του γυναικείου προσώπου. Όσο κι αν λέτε ψέματα για την ηλικία σας, οι ρυτίδες προδίδουν την αλήθεια. Και,δυστυχώς, με το μακιγιάζ όχι μόνο δεν μπορείτε να τις καλύψετε, αλλά πιθανότατα το μόνο που καταφέρνετε είναι να επιδεινώνετε την όψη τους.

Πώς δημιουργούνται οι ρυτίδες

Οι ρυτίδες εμφανίζονται σαν πτυχές-ρωγμές πάνω στο δέρμα και εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Οι βασικές αιτίες δημιουργίας τους είναι τέσσερις:

1) η ορμονική γήρανση, η οποία συντελείται τα χρόνια που οδηγούν στην εμμηνόπαυση, αλλά και τα αμέσως επόμενα, καθώς ο οργανισμός παράγει όλο και λιγότερα οιστρογόνα. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και να αποδυναμώνονται οι ίνες ελαστίνης. Αυτό έχει ως συνέπεια το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότητά του και οι λεπτές γραμμές να γίνονται πιο βαθιές και έντονες.

2) η γενετική γήρανση, δηλαδή η φυσιολογική διαδικασία που οδηγεί στη διάσπαση και την αποδυνάμωση των πρωτεϊνών κολλαγόνου και ελαστίνης, που αποτελούν τα δύο δομικά υλικά του δέρματος.

3) η έκθεση στον ήλιο, δηλαδή στην υπεριώδη ακτινοβολία, που επιταχύνει όσο τίποτα άλλο την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης. Όχι μόνο αυξάνει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, αλλά παρεμποδίζει και την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

4) οι εκφράσεις του προσώπου. Η συχνή επανάληψη συγκεκριμένων εκφράσεων, όπως συνοφρύωση, έκπληξη, χαρά, αγωνία, αποτυπώνονται πάνω στο δέρμα καθώς αποδυναμώνονται οι ίνες ελαστίνης.

Επιπλέον, καθημερινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού και η ελλιπής πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής παίζουν επιβαρυντικό ρόλο.

Δυναμικές και στατικές ρυτίδες

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης ότι οι ρυτίδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις δυναμικές και τις στατικές. Κάθε κατηγορία οφείλεται σε διαφορετικά αίτια και δημιουργείται με διαφορετικό τρόπο, γι ‘αυτό και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Οι δυναμικές ρυτίδες (ή αλλιώς γραμμές έκφρασης) σχηματίζονται εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων εκφράσεων του προσώπου (π.χ. γέλιο, συνοφρύωση, σούφρωμα χειλιών, μισοκλείσιμο ματιών, κ.ά.). Οι μυϊκές συσπάσεις που απαιτούνται για όλες τις εκφράσεις, έχουν ως αποτέλεσμα τη ρυτίδωση του δέρματος. Οι δυναμικές ρυτίδες δημιουργούνται σε περιοχές «έντονης κινητικότητας» του προσώπου, όπως κατά μήκος του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης), ανάμεσα στα φρύδια (ρυτίδες συνοφρύωσης), στην εξωτερική γωνία των ματιών (πόδι χήνας) και γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου).

Από την άλλη μεριά, οι στατικές ρυτίδες σχηματίζονται εξαιτίας της φυσιολογικής απώλειας του όγκου των ιστών, του κολλαγόνου και της ελαστικότητας λόγω της φυσιολογικής γήρανσης. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα αδυνατεί να αντισταθεί άλλο στον νόμο της βαρύτητας και η μείωση του κολλαγόνου έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων και πτυχώσεων. Οι στατικές ρυτίδες εμφανίζονται συνηθέστερα γύρω από τα μάγουλα, τη μύτη και το στόμα. Οι ρινοχειλικές ρυτίδες είναι ίσως το σημείο όπου παρατηρείται εντονότερα ο αντίκτυπος της φυσιολογικής γήρανσης του προσώπου.

Πώς μπορείτε να σβήσετε τις ρυτίδες
Θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς ότι το μακιγιάζ δεν αρκεί για να καλύψει αποτελεσματικά τις ρυτίδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα προϊόντα εισχωρούν στα σημεία των πτυχώσεων του δέρματος, προσφέροντας τελικά ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα, που περισσότερο τονίζει παρά κρύβει το πρόβλημα. Είναι η ώρα να ποντάρετε σε στοχευμένες θεραπείες της κοσμητικής δερματολογίας που μπορούν να λειάνουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες και να σας χαρίσουν ένα πραγματικά νεανικό πρόσωπο και μάλιστα με μη επεμβατικό τρόπο!

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Botox

Είναι η μοναδική και κατ’ εξοχήν θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου, καθώς και το «πόδι της χήνας». Δεν αποτελεί τυχαία τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς από το 1993!

Βοτουλινική τοξίνη
Υαλουρονικό οξύ

Μία ιδανική θεραπεία κυρίως για τις στατικές ρυτίδες γύρω από τη μύτη και το στόμα. Έχει την ικανότητα να γεμίζει τις αυλακώσεις του δέρματος, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τους χαμένους όγκους στα ζυγωματικά, τα χείλη και το πηγούνι επαναφέροντας έτσι τη νεότητα του προσώπου.

Υαλουρονικό οξύ
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRP™

Γνωστή και ως Vampire Facelift, η αντιγηραντική θεραπεία PRP αξιοποιεί τον φυσικό μηχανισμό ανάπλασης των κυττάρων χρησιμοποιώντας τα πολύτιμα συστατικά του αίματος και όχι ξένες προς τον οργανισμό ουσίες. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, καθώς και στο λαιμό και το ντεκολτέ, όπου αποκαθιστά με εντυπωσιακό τρόπο τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRP™
RF Fractional Microneedling

Πρόκειται για μία ενισχυμένη θεραπεία ανάπλασης και ανανέωσης του δέρματος, που βασίζεται στον συνδυασμό δύο θεραπευτικών δράσεων. Στόχος είναι η εντατική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο και προσφέρει θεαματική λείανση των ρυτίδων και σύσφιξη της επιδερμίδας.

RF Fractional Microneedling
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00