Φωτογήρανση - Κηλίδες - Πανάδες

Προδίδουν τις ξέγνοιαστες μέρες σας κάτω από τον ήλιο

Αν περάσατε αρκετά από τα παιδικά, εφηβικά και νεανικά σας χρόνια κάτω από τον ήλιο ξέγνοιαστα, αδιαφορώντας για την απαραίτητη προστασία του δέρματός σας, τότε είναι πολύ πιθανόν σήμερα να πληρώνετε το τίμημα που λέγεται φωτογήρανση. Κηλίδες, πανάδες και δυσχρωμίες έχουν διαταράξει το ομοιόμορφο χρώμα της επιδερμίδας σας, υποχρεώνοντάς σας στην καθημερινή χρήση καλυπτικού μακιγιάζ.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Τι είναι η φωτογήρανση

Η φωτογήρανση, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, σχετίζεται με την έκθεση στο φως του ηλίου. Για την πρόωρη γήρανση του δέρματος ευθύνονται οι ακτίνες UVA, οι οποίες είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν κάποιο έγκαυμα όπως οι ακτίνες UVB, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιο αθώες. Αντιθέτως, έχουν την ικανότητα να διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα και η παρατεταμένη έκθεση σε αυτές προκαλεί κηλίδες, φακίδες, πανάδες και άλλες δυσχρωμίες.

Η υπεριώδης ακτινοβολία επιταχύνει ουσιαστικά την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει στο δέρμα τη φυσική του απόχρωση. Επομένως, οι κηλίδες προκαλούνται από την υπερέκκριση μελανίνης, εξαιτίας της μακράν έκθεσης του δέρματος στον ήλιο. Αποτέλεσμα της φωτογήρανσης είναι και οι ευρυαγγείες, οι λεπτές ρυτίδες και η αφυδατωμένη υφή της επιδερμίδας.

Το 80% της φωτογήρανσης συντελείται μέχρι την ηλικία των 20 ετών

Τα καλά νέα είναι ότι σε αντίθεση με άλλες παθήσεις του δέρματος, η φωτογήρανση μπορεί να προληφθεί και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η χρήση αντηλιακού προϊόντος με ελάχιστο δείκτη 15, η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, καθώς και η αποφυγή ηλιοθεραπείας από 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα που η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πιο έντονη.

Τα κακά νέα όμως είναι ότι το 80% της φωτογήρανσης συντελείται μέχρι την ηλικία των 20 ετών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

Σημαντική σημείωση: Σε αυτές τις ηλικίες, οι βλάβες από την έκθεση στον ήλιο υπάρχουν αλλά δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Συνήθως γίνονται ορατές προχωρώντας προς τη μέση ηλικία.  Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είχατε προφυλαχθεί από τον ήλιο τις πρώτες δύο δεκαετίες της ζωής σας, τότε τώρα είναι περισσότερο ώρα για δράση παρά για πρόληψη.

Πώς μπορείτε να σβήσετε τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες

Οι κηλίδες έχουν συνήθως γκρι, καφέ ή μαύρο χρώμα, και είναι αθώες, αλλά δεν φεύγουν μόνες τους. Συχνά μάλιστα αντιστέκονται στις λευκαντικές κρέμες και έχουν ανάγκη από πιο δραστικές θεραπείες για να ξεθωριάσουν.

Q-Switched Laser: Κάποιοι το αποκαλούν “Laser γόμα", αφού έχει την ικανότητα να σβήνει κάθε υπερχρωμία του δέρματος και να χαρίζει ομοιόχρωμη επιδερμίδα. Η δράση του είναι στοχευμένη πάνω στις κηλίδες, τις οποίες σβήνει με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το γύρω δέρμα.

Q-Switched Laser
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00