Fractional LASER CO2

Συμβάλλει θεαματικά στην ανατολή νέου δέρματος

Τo Fractional Laser CO2 είναι το μοναδικό εργαλείο στη διάθεση της κοσμητικής δερματολογίας που μπορεί να βελτιώσει τόσο θεαματικά τον τόνο και την υφή του δέρματος, και να απαλλάξει από τα κοινά σημάδια γήρανσης, με μη επεμβατικό, ανώδυνο και στοχευμένο τρόπο. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά Non-Fractional Laser που προσέφεραν καλά αποτελέσματα αλλά η θεραπεία ήταν επώδυνη και επιθετική για το δέρμα, το Fractional Laser CO2 προσφέρει μη επεμβατικό λίφτινγκ ελαχιστοποιώντας τις παρενέργειες και τον χρόνο αποθεραπείας. Η ισχυρή εστιασμένη δέσμη του έχει την ικανότητα να δρα τόσο στην επιφάνεια, όσο και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χαλάρωση και τα σημάδια γήρανσης.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρα το Fractional Laser CO2

Το Fractional Laser CO2 ανήκει στις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες της κοσμητικής δερματολογίας που δίνουν τη δυνατότητα ανάπλασης και αναδόμησης του δέρματος εις βάθος. Η προηγμένη τεχνολογία του τού επιτρέπει να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε δέρματος, καθώς υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης των παραμέτρων της θεραπείας, με την επιλογή του κατάλληλου βάθους διείσδυσης, της έντασης και της διάρκειας παλμού του φωτός.

Η ισχυρή δέσμη του Laser δρα βαθιά μέσα στο δέρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να απομακρύνει τα ταλαιπωρημένα κύτταρα, να διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης των ιστών και να αντικαθιστά τους γερασμένους ιστούς με φρέσκο, υγιές, λαμπερό δέρμα. Το Fractional Laser CO2 δρα βάσει της αρχής της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, δηλαδή έχει την ικανότητα να στοχεύει και να επιδιορθώνει τις βλάβες του δέρματος, αφήνοντας άθικτη την επιδερμίδα. Η ενέργεια του Laser απορροφάται από τα μόρια νερού του δέρματος, μετατρέπεται σε θερμότητα και κινητοποιεί τους ινοβλάστες να παράξουν τα δύο βασικά δομικά υλικά του δέρματος: κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η θεραπεία βελτιώνει αισθητά τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, λειαίνει τις μικρορυτίδες και σβήνει πανάδες, φακίδες και δυσχρωμίες που οφείλονται σε φωτογήρανση. Την ίδια στιγμή, η ισχυρή δέσμη του Laser προκαλεί την απολέπιση της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα και αντιμετωπίζονται βαθύτερες αλλοιώσεις του δέρματος, όπως ουλές, κηλίδες και υπερκερατώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι η θεραπεία με Fractional Laser CO2 είναι γνωστή και ως Laser Skin Resurfacing, αφού δίνει τη δυνατότητα να «ανατείλει» νέο δέρμα στην περιοχή της εφαρμογής.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Η θεραπεία με Fractional Laser CO2 μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε δέρματος και επομένως μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια τόσο στην περιοχή του προσώπου, όσο και στην περιοχή του λαιμού, του ντεκολτέ, ακόμα και των χεριών, για να αντιμετωπιστούν τα εξής:

  • δυναμικές και στατικές ρυτίδες
  • απώλεια τόνου και φωτεινότητας
  • χαλάρωση και σημάδια φωτογήρανσης
  • ουλές ακμής, ακτινικής κεράτωσης ή χειρουργικών επεμβάσεων
  • λιπαρότητα και διεσταλμένοι πόροι
  • θηλώματα, ξανθελάσματα, μυρμηκίες και υπερκερατώσεις.

Το Fractional Laser CO2 μπορεί να προσφέρει μη επεμβατικό λίφτινγκ σε επιδερμίδες που ταλαιπωρούνται από χαλάρωση και σημάδια φωτογήρανσης. Συστήνεται όμως και ως θεραπεία πρόληψης για πιο νεανικές επιδερμίδες, ενώ συχνά συνδυάζεται με άλλες μη επεμβατικές και ενέσιμες θεραπείες, όπως PRP, εγχύσεις λείανσης ρυτίδων (BTX) και εγχύσεις εμφυτευμάτων.

Πονάει;

Όχι. Αφού προηγηθεί εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στην περιοχή της θεραπείας, υπάρχει μονάχα η ήπια αίσθηση τσιμπημάτων και θερμότητας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 30-40 λεπτά.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Άλλωστε αυτό είναι και το κύριο σημείο υπεροχής του Fractional Laser CO2. Σε αντίθεση με το Non-Fractional Laser που απομακρύνει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος προκαλώντας πόνο και έντονη ερυθρότητα για αρκετές ημέρες, η εφαρμογή του Fractional Laser CO2 δρα σε βάθος και αφήνει σημεία με ανεπηρέαστο, υγιή ιστό, χάρη στον οποίο επουλώνονται γρήγορα οι εξωτερικές στιβάδων του δέρματος.

Επομένως, η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Μοναδική σύσταση για την πρώτη βδομάδα μετά τη θεραπεία είναι η αποφυγή έκθεσης στο φως του ηλίου και τη θερμότητα, ενώ συστήνεται και η χρήση αντηλιακής κρέμας.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Σε αντίθεση με το Non-Fractional Laser που μπορεί να προκαλέσει υποχρωμίες στην περιοχή της εφαρμογής, το Fractional Laser CO2 μηδενίζει τον κίνδυνο παρενεργειών.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η θεραπεία με Fractional Laser CO2 για την ανανέωση του δέρματος είναι εγκεκριμένη από τον FDA. Η πιθανή εμφάνιση ήπιας ερυθρότητας μετά τη θεραπεία είναι παροδικό φαινόμενο που υποχωρεί μέσα στο πρώτο 24ωρο. Η χρήση προϊόντων μακιγιάζ επιτρέπεται κανονικά από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Το δέρμα δείχνει αμέσως πιο νεανικό και σφριγηλό. Το αποτέλεσμα όμως θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα ξεκινήσει η εντατική παραγωγή ελαστίνης και φρέσκου κολλαγόνου από τους ινοβλάστες.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, συστήνονται συνήθως 4 συνεδρίες ανά 20-30 ημέρες, ενώ στη συνέχεια αρκεί 1 συνεδρία ανά χρόνο για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00