Pulsed Dye Laser

Εξαφανίζει τις ευρυαγγείες

Αποτελεί τον «χρυσό κανόνα» για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών. Το Pulsed Dye Laser (Παλμικό Laser Χρωστικής) έχει την ικανότητα να εξαφανίζει τα διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που τυλίγουν σαν κόκκινος ιστός αράχνης το πρόσωπο, μειώνοντας σημαντικά τον δείκτη νεότητας και ελκυστικότητάς του. Με τη θεραπεία, το δέρμα ανακτά το υγιές χρώμα του, αποδεσμεύοντας πολλές γυναίκες από την καθημερινή χρήση μέικ απ.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρα το Pulsed Dye Laser

Η ενέργεια του Pulsed Dye Laser διεισδύσει στο δέρμα στοχεύοντας τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία, διαμέτρου συνήθως 0,1-1 χιλιοστού που είναι αντιπροσωπευτικά διατεταμένων φλεβιδίων, τριχοειδών ή αρτηριολίων. Οι ευρυαγγείες παρατηρούνται κάτω από την επιδερμίδα και είναι συνήθως κόκκινου, μπλε ή ιώδους χρώματος. Βάσει του τρόπου εμφάνισής τους, έχουν τον χαρακτηρισμό διάχυτων, γραμμοειδών (απλών), αραχνοειδών (ή αστεροειδών ή δενδροειδών), στικτών και βλατιδωδών βλαβών.

Το Laser δρα επιλεκτικά πάνω στις ευρυαγγείες, αφού η ενέργειά του απορροφάται αποκλειστικά από την κόκκινη χρωστική ουσία του αίματος και των διευρυμένων αυτών τριχοειδών αγγείων, δηλαδή την αιμοσφαιρίνη, ενώ ο γύρω φυσιολογικός ιστός παραμένει ανέπαφος. Με τη θερμότητα που παράγεται, το αίμα του αγγείου πήζει και το αγγείο καταστρέφεται.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το Pulsed Dye Laser αποκαθιστά το φυσιολογικό χρώμα της επιδερμίδας του προσώπου, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά:

  • τις ευρυαγγείες
  • τις κόκκινες ή υπερτροφικές ουλές
  • τις τριχοειδικές δυσπλασίες (port-wine stains, PWT)
  • τα κερασοειδή ή αραχνοειδή αιμαγγειώματα
  • τις κόκκινες δυσχρωμίες εξαιτίας της ροδόχρου νόσου

Είναι μία θεραπεία που ενδείκνυται για κάθε ηλικία, ακόμα και για βρέφη, αφού αρκετές από τις παραπάνω ερυθρόχρωμες βλάβες του δέρματος εμφανίζονται εκ γενετής. Πριν την εφαρμογή της θεραπείας, πραγματοποιείται δερμοανάλυση με το εξελιγμένο σύστημα VISIA που επιτρέπει την εμπεριστατωμένη μελέτη και καταγραφή όλων των ατελειών του δέρματος.

Πονάει;

Όχι. Προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, που καθιστά τη διαδικασία απολύτως ανεκτή. Επιπλέον, το Laser διαθέτει μηχανισμό ψύξης που προλαμβάνει το αίσθημα καύσου την ώρα της θεραπείας.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Συστήνεται μονάχα η αποφυγή έντονου τριψίματος της περιοχής. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για 2-3 βδομάδες, ενώ είναι απαραίτητη και η χρήση αντηλιακού προϊόντος στο διάστημα αυτό.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Τα σημεία της θεραπείας μπορεί να πάρουν μία ιώδη απόχρωση, η οποία όμως υποχωρεί μέσα σε μία βδομάδα. Αν η περιοχή της θεραπείας είναι μεγάλη, μπορεί να παρουσιαστεί οίδημα και ευαισθησία στο άγγιγμα. Είναι συμπτώματα που μπορείτε να τα ανακουφίσετε με κρύες κομπρέσες και σε κάθε περίπτωση υποχωρούν μετά από 2-3 ημέρες. Η χρήση μέικ-απ επιτρέπεται μετά από το πρώτο 24ωρο.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Αμέσως μετά τη Laser θεραπεία, τα αγγεία αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και τελικά εξαφανίζονται μέσα σε 2 έως 6 βδομάδες. Οι θεραπευμένες περιοχές εμφανίζονται ολοένα πιο καθαρές και στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα βελτιώνεται με κάθε νέα συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό των ευρυαγγειών, συστήνονται 1-2 συνεδρίες (σπανίως 3) με μεσοδιαστήματα ενός μηνός.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00