Q-Switched Laser

Σβήνει τα σημάδια φωτογήρανσης

Πολλές φορές, η νεανικότητα του προσώπου δεν πλήττεται από σημάδια γήρανσης, αλλά από σημάδια φωτογήρανσης. Ο λόγος για τις μελαγχρωματικές βλάβες, που κάνουν την εμφάνισή τους με τη μορφή κηλίδων, φακίδων και πανάδων, και στιγματίζουν κυριολεκτικά το δέρμα τραβώντας όλη την προσοχή πάνω τους. Μάλιστα, είναι τόσο σκούρα που συχνά απαιτούν τη χρήση μέικ-απ για την κάλυψή τους, αφού τείνουν να ανθίστανται στα ειδικά πίλινγκ και προϊόντα λεύκανσης. Για αυτά ακριβώς τα ανθεκτικά σημάδια υπάρχει το Q-Switched Laser, που έχει την ικανότητα να σβήνει κάθε υπερχρωμία του δέρματος και να χαρίζει ομοιόχρωμη επιδερμίδα.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρα το Q-Switched Laser

Το Q-Switched Laser, που δικαιολογημένα αναφέρεται και ως «Laser γόμα», δρα στοχευμένα στα σημεία των κηλίδων. Η ενέργεια του Laser απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία που ευθύνεται για τις υπερχρωμίες του δέρματος, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου οι γύρω φυσιολογικοί ιστοί. Η ενισχυμένη δέσμη του Laser έχει την ικανότητα να διασπά τα χρωμοφόρα σωματίδια της μελανίνης σε μικροσκοπικά κομμάτια, τα οποία εν συνεχεία αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος.

Ορισμένες κηλίδες εμφανίζονται στο δέρμα κατά τη γέννηση, ενώ άλλες αποκτιούνται με το πέρασμα του χρόνου, όπως οι ηλιακές ή γεροντικές κηλίδες, οι φακίδες, οι πανάδες, οι cafe-au-lait κηλίδες, οι σπίλοι Ότα, κ.ά. Οι περισσότερες τέτοιες κηλίδες είναι ακίνδυνες και αφαιρούνται συνήθως για αισθητικούς λόγους. Μπορεί να ποικίλλουν σε χρώμα, σχήμα και μέγεθος και συνήθως οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο, σε ορμονικούς παράγοντες, χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων, τραυματισμούς, κ.ά.

Το Q-Switched Laser είναι αποτελεσματικό και στην περίπτωση αφαίρεσης ενός ανεπιθύμητου τατουάζ. Με απόλυτη ασφάλεια, μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στην περιοχή του προσώπου, όσο και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο, η επιθυμία αυτή εκδηλώνεται συχνά για τα τατουάζ που έχουν εφαρμοστεί στην περιοχή των φρυδιών για αισθητικούς σκοπούς (σ.σ. όταν είναι αραιά). Στην προκειμένη περίπτωση, η ενέργεια του Laser απορροφάται όχι από τη μελανίνη του δέρματος, αλλά από τη χρωστική ουσία του τατουάζ.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;
Το Q-Switched Laser είναι το πλέον κατάλληλο «Laser γόμα» που μπορεί με απόλυτη ασφάλεια να σβήσει κάθε υπερχρωμία του δέρματος όπως:
  • σημάδια εκ γενετής
  • φακίδες και πανάδες
  • ηλιακές και γεροντικές κηλίδες
  • καφέ και γκρίζες κηλίδες
  • μαύρους κύκλους
  • ανεπιθύμητα τατουάζ

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε πολύ νεαρά άτομα, δεδομένου μάλιστα ότι κάποιες κηλίδες εμφανίζονται εκ γενετής. Ακόμα όμως και οι λεγόμενες γεροντικές κηλίδες, συχνά κάνουν την εμφάνισή τους σε νεανικά δέρματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την εφαρμογή της θεραπείας, πραγματοποιείται δερμοανάλυση με το εξελιγμένο σύστημα VISIA, ώστε να πραγματοποιηθεί εμπεριστατωμένη μελέτη και καταγραφή όλων των ατελειών του δέρματος.

Πονάει;

Όχι. Πάντα πριν τη θεραπεία, προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Επιπλέον, το Q-Switched Laser συνοδεύεται από ενεργό ψυκτικό μηχανισμό που προκαλεί μούδιασμα της περιοχής, και έτσι η εφαρμογή είναι απολύτως ανεκτή. Οι παλμοί του Laser γίνονται αντιληπτοί μονάχα ως μικρά τσιμπηματάκια.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Δεν τίθεται κανένας περιορισμός στις καθημερινές δραστηριότητες. Θα πρέπει μονάχα να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για επτά ημέρες και να γίνεται χρήση αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας στο χρονικό αυτό διάστημα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Είναι πιθανό να εμφανιστεί ένα μέτριο ερύθημα στα σημεία της εφαρμογής αλλά είναι παροδικό φαινόμενο που υποχωρεί μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα. Η χρήση μέικ-απ επιτρέπεται από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Για τις κηλίδες καφέ ή γκρίζου χρώματος, αρκούν συνήθως δύο συνεδρίες, αφού ήδη από την πρώτη κιόλας συνεδρία το χρώμα τους «ξεθωριάζει» σε ποσοστό άνω του 75%. Περίπου έξι συνεδρίες χρειάζονται για την αφαίρεση ενός ανεπιθύμητου τατουάζ, όμως ο ακριβής αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από το είδος της χρωστικής και το βάθος στο οποίο έχει εμποτισθεί.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00