Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μας χάνει το κολλαγόνο και μαζί μ’ αυτό την ελαστικότητά του. Επίσης, συχνά χάνει μέρος του λίπους του, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες στο κάτω μέρος του προσώπου, οι οποίες προσδίδουν στο πρόσωπο μια κουρασμένη και «πικραμένη» έκφραση. Για το λόγο αυτό, οι γραμμές αυτές που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω, ονομάζονται «γραμμές πικρίας» ή Marionette Lines.

Ποιες θεραπείες υπάρχουν και πώς δρουν;

Για την αποκατάσταση των Marionette Lines προτείνονται βάσει της έκτασης του προβλήματος διάφορες θεραπείες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν και συνδυαστικά:

Εγχύσεις εμφυτευμάτων ρυτίδων (Fillers υαλουρανικού οξέος): Σε αντίθεση με τις εγχύσεις λείανσης ρυτίδων (BTX), η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για την αποκατάσταση των πτυχών που εντοπίζονται στο κάτω μέρος του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, η έγχυση του υαλουρανικού οξέος γεμίζει τις περιοχές των αυλακώσεων και των πτυχώσεων κι αποκαθιστά τον χαμένο όγκο και τη νεανικότητα του προσώπου.

Ράμματα Ανόρθωσης: Πρόκειται για την τελευταία λέξη στην Ιατρική Αισθητική Προσώπου, η οποία συσφίγγει ή ανορθώνει το χαλαρό δέρμα διεγείροντας τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρανικού οξέος.

Για ποιες ηλικίες ενδείκνυνται;

Και οι δύο θεραπείες απευθύνονται σε άτομα ηλικίας 18 έως 60 ετών που έχουν παρουσιάσει χαλάρωση κι απώλεια όγκου του δέρματος, γεγονός που έχει επηρεάσει αρνητικά την έκφραση και τη νεανικότητα του προσώπου τους.

Είναι επώδυνες;

Και οι δύο θεραπείες είναι εξίσου ανώδυνες, αφού γίνονται με τοπική αναισθησία. Η θεραπεία έγχυσης υαλουρανικού οξέος είναι απολύτως ανώδυνη, καθώς το προϊόν εφαρμογής περιέχει λιδοκαΐνη, μια ουσία με τοπική αναισθητική δράση.

Η τοποθέτηση των Ραμμάτων Ανόρθωσης είναι, επίσης, ανώδυνη, καθώς στην πάσχουσα περιοχή προηγείται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

 Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Χρόνος ανάρρωσης δεν απαιτείται για καμία από τις δύο θεραπείες, καθώς ο ασθενής είναι σε θέση να επιστέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Στην περίπτωση εφαρμογής Ραμμάτων Ανόρθωσης, ωστόσο, συστήνεται η αποφυγή έντονης τριβής του δέρματος και η άρση μεγάλου βάρους για μία βδομάδα.

 Υπάρχουν παρενέργειες;

Στην περίπτωση έγχυσης υαλουρανικού οξέος οι παρενέργειες είναι ανεπαίσθητες. Ενδέχεται να προκληθεί ερυθρότητα, οίδημα, κνησμός ή μώλωπας στο πλαίσιο ήπιας δερματικής αντίδρασης, που όμως διαρκεί για λίγο και εκδηλώνεται μόνο στο 20% των ανθρώπων.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση εφαρμογής Ραμμάτων Ανόρθωσης, κατά την οποία οι παρενέργειες περιορίζονται μόνο στην εμφάνιση μικρών μωλωπισμένων σημείων στην περιοχή της θεραπείας, που όμως υποχωρούν τις επόμενες ημέρες.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά στο άμεσο προσεχές διάστημα. Ειδικότερα, το αποτέλεσμα μετά την έγχυση υαλουρανικού οξέος είναι ορατό μετά από μια βδομάδα και παραμένει αναλλοίωτο  για 1 χρόνο. Μετά απ’ αυτό το διάστημα, ενδέχεται να χρειαστεί μια επαναληπτική συνεδρία ανά έτος, με στόχο τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Στην περίπτωση τοποθέτησης Ραμμάτων Ανόρθωσης, το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και σφριγηλή, αποτέλεσμα που βελτιώνεται σταδιακά σε διάστημα πέντε εβδομάδων και διαρκεί δύο περίπου χρόνια.

ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00