Mini Lift

To Mini Lift είναι μια εξατομικευμένη επεμβατική μέθοδος, που συμβάλλει στη βελτίωση των ορατών σημαδιών που οφείλονται στη γήρανση, απομακρύνοντας τα ίχνη της χαλάρωσης του δέρματος και των βαθιών ρυτίδων. Έτσι, προκύπτει αισθητή αναζωογόνηση του προσώπου, χωρίς όμως αλλοίωση και παραμόρφωση των χαρακτηριστικών του. Το Mini Lift συμβάλλει και στην ανόρθωση του δέρματος του λαιμού που συχνά είναι αυτό που προδίδει την πραγματική ηλικίας μιας γυναίκας.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν


Πώς δρα το Mini Lift

To Mini Lift έγκειται σε σχηματισμό τομών με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να είναι λιγότερο εμφανείς. Για να επιτευχθεί αυτό, γίνονται περιμετρικά των ορίων της φαβορίτας, δηλαδή στην εσωτερική και πίσω πλευρά του αυτιού. Η έκταση (μήκος) που θα έχει η τομή στην πίσω πλευρά του αυτιού καθορίζεται από το πρόβλημα που παρουσιάζεται στον λαιμό.

Το Mini Lift μπορεί να πει κανείς ότι είναι ρυτιδοπλαστική που πραγματοποιείται με σχηματισμό μικρών τομών και κρανιακής ανάρτησης. Πρόκειται, δηλαδή, για επέμβαση ανόρθωσης του προσώπου η οποία δεν πραγματοποιείται αποκλειστικά στο δέρμα. Αντιθέτως, επεκτείνεται και εσωτερικά, στον ιστό του προσώπου εφαρμόζοντας Ράμματα Ανόρθωσης, τα οποία σταθεροποιούνται πάνω από τα ζυγωματικά οστά. Χάρη σε αυτή τη διπλή ανάρτηση, το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο. Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσε κανείς να πει ότι σ' αυτή τη μέθοδο τα μαλακά μόρια (μύες, λίπος, περιτονία) επανατοποθετούνται προσεκτικά στη νεανικότερη και προγενέστερη θέση τους, χωρίς όμως το δέρμα να τεντώνεται.

Για ποια προβλήματα και για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλο;

To Mini Lift απευθύνεται στα άτομα που έχουν χαλάρωση ήπιας μορφής στο πρόσωπο, στην κάτω γνάθο και στο λαιμό. Στόχος του είναι, δηλαδή, να αποκαταστήσει το δέρμα στα μάγουλα, στην κάτω γνάθο και στο μέσο τριτημόριο του προσώπου βελτιώνοντας παράλληλα την εμφάνιση του προσώπου και του λαιμού αποκαθιστώντας το περίγραμμα και το προφίλ.

Σκοπός του Mini Lift είναι να ανανεώσει το πρόσωπο διατηρώντας τη φυσικότητά του. Η κατάλληλη ηλικία για να γίνει αυτή η επέμβαση είναι εκείνη, κατά την οποία ξεκινάει η εμφάνιση χαλάρωσης και ρυτίδων, είναι δηλαδή ιδανική για άτομα 40 έως 55 ετών. Γενικότερα, η τέταρτη δεκαετία της ζωής μας είναι η πιο κρίσιμη για τη λήψη της απόφασης σχετικά με την ανανέωση του προσώπου. Η ηλικία, ωστόσο δεν συνιστά απαραίτητα κριτήριο, καθώς η ταχύτητα εξέλιξης της γήρανσης δεν είναι κοινή σε όλους.

Συνιστάται, όμως, πραγματοποίηση της επέμβασης όταν οι ιστοί και το κολλαγόνο είναι ακόμα σε ικανοποιητικό επίπεδο, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο.

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1 έως 1,5 ώρα και δεν είναι επίπονη, καθώς αναλόγως της περίπτωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση τοπικής αναισθησίας και μέθης ή γενικής αναισθησίας.

Απαιτείται χρόνος αποθεραπείας;

Η ανάρρωση δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο, καθώς ο ασθενής μπορεί την επόμενη μέρα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Υπάρχει ενδεχόμενο εκδήλωσης πόνου μικρής έντασης με αίσθηση τραβήγματος του προσώπου.

Επιπλέον, είναι πιθανή η αίσθηση μουδιάσματος στην περιοχή γύρω από το αυτί ή δυσχρωμιών περιμετρικά των τομών, ενώ είναι πιθανό το ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιου οιδήματος. Ωστόσο, τα παραπάνω συμπτώματα σταδιακά υποχωρούν, ανάλογα πάντα την ικανότητα ανάρρωσης που έχει κάθε οργανισμός.

Υπάρχουν επιπλοκές - παρενέργειες;

Οι επιπλοκές - παρενέργειες είναι σπάνιες, αλλά σε περίπτωση που παρουσιαστούν, είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες. Αυτές περιλαμβάνουν ενδεχόμενο αιματώματος, προσωρινής πάρεσης του προσωπικού νεύρου, φλεγμονής, δυσμορφίας των ουλών κ.ά.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά από περίπου 10-15 μέρες αφότου πραγματοποιηθεί η επέμβαση και διαρκούν περίπου 7 έως 10 χρόνια, αναλόγως της ηλικίας, της γενικότερης κατάστασης του προσώπου, των γονιδιακών καταβολών, του καπνίσματος, της έκθεσης στον ήλιο και, γενικά, του τρόπου ζωής που ακολουθεί ο ασθενής.

Mini Lift
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00