VISIA

Η δερμοανάλυση αποτελεί το πρώτο στάδιο βελτίωσης του προσώπου σας. Πρόκειται για τη μέθοδο που συμβάλλει στη διαπίστωση των πραγματικών αναγκών σας (ορατών και αόρατων) και στην πραγματοποίηση έπειτα εμπεριστατωμένης μελέτης και καταγραφής των ατελειών της επιδερμίδας, ούτως ώστε να οριστούν οι προτεραιότητες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Η εξέταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια του εξελιγμένου συστήματος δερμοανάλυσης VISIA, το οποίο διαγιγνώσκει τα προβλήματα του δέρματος με τον πιο αποτελεσματικό και αντικειμενικό τρόπο, φτάνοντας μάλιστα έως τα πιο βαθιά στρώματα (δηλαδή την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο). Η πολυφασματική απεικόνιση και ανάλυση δίνει τη δυνατότητα συλλογής οπτικών πληροφοριών σε 8 τομείς που επιδρούν στην υγεία του προσώπου, αναδεικνύοντας τις ανάγκες του. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής καταχώρησης των οπτικών αυτών πληροφοριών, που συνιστούν έπειτα ένα αντικειμενικό μέσο για τη σύγκριση της αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής μεθόδου.

Kλείστε ραντεβού δωρεάν

Οι 8 σημαντικές αξιολογήσεις

Καφέ κηλίδες: Πρόκειται για αλλοιώσεις του δέρματος, όπως υπερμελάγχρωση, φακίδες, εφηλίδες, μέλασμα, που οφείλονται στην περίσσεια έκκριση μελανίνης από τα μελανοκύτταρα. Οι κηλίδες καφέ χρώματος προκαλούν ανομοιομορφία στην όψη της επιδερμίδας που γίνεται αντικείμενο ανίχνευσης της προηγμένης τεχνολογίας του VISIA.

Κόκκινες περιοχές: Οφείλουν την ύπαρξή τους σε ερεθισμό, ακμή, ροδόχρου νόσο ή ευρυαγγείες. Η δερμοανάλυση VISIA έγκειται σε ανίχνευση των αιμοφόρων αγγείων και της αιμοσφαιρίνης του θηλώδους χορίου του δέρματος που συνδέονται με αυτές τις αλλοιώσεις. Οι βλάβες ακνεϊκής φύσης και οι ερεθισμοί διαφέρουν σε μέγεθος, όμως είναι συνήθως κυκλικού σχήματος. Αντίθετα, η ροδόχρους νόσος είναι τις περισσότερες φορές διάχυτη και μεγαλύτερης έκτασης, ενώ οι ευρυαγγείες έχουν συνηθέστερα τη μορφή κοντών, λεπτών γραμμών συνδεδεμένων σε δίκτυο.

Ρυτίδες: Αποτελούν πτυχώσεις του δέρματος, που εμφανίζονται λόγω της μειωμένης ελαστικότητας και γίνονται πιο έντονες λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Αναγνωρίζονται από το VISIA λόγω του χαρακτηριστικού στενόμακρου σχήματός τους.

UV κηλίδες: Οι ηλιακές κηλίδες ή διαφορετικά κηλίδες UV κάνουν την εμφάνισή τους, όταν εξαιτίας της φωτογήρανσης, η μελανίνη συγκεντρώνεται κάτω από την επιδερμίδα. Οι UV κηλίδες δεν είναι ορατές υπό συνθήκες φυσιολογικού φωτισμού. Ωστόσο, εξαιτίας της επιλεκτικής απορρόφησης της UV ακτινοβολίας από τη μελανίνη είναι επιτρεπτός ο εντοπισμός τους στη δερμοανάλυση VISIA.

Πόροι: Εξαιτίας της σκίασης που σχηματίζουν, διακρίνονται λόγω του σκούρου χρώματος και του κυκλικού τους σχήματος. Το VISIA διακρίνει τις κηλίδες από τους πόρους, με βάση το μέγεθος, καθώς οι πόροι έχουν μικρότερο μέγεθος.

Υφή: Η ανάλυση αυτή αξιολογεί τη λείανση της επιδερμίδας, χάρη στην προσμέτρηση των διαβαθμίσεων του χρώματος και της ομαλότητας της επιδερμίδας (καταγραφή εσοχών και προεξοχών), που συνθέτουν συνολικά την υφή του δέρματος.

Πορφυρίνες: Αποτελούν εκκρίσεις των βακτηριδίων που συσσωρεύονται σε ακμή και πόρους. Η δράση τους είναι φαγεσωρογόνος και κυτταροτοξική και η ύπαρξή τους συνδέεται με την υπερμελάγχρωση, το σχηματισμό ρυτίδων και τη φωτογήρανση. Οι πορφυρίνες φωσφορίζοντας στο UV φως του VISIA, έχουν τη μορφή μικρών λευκών κυκλικών κηλίδων.

Βλεφαρίδες: Χάρη σε ειδικά φίλτρα, το VISIA πραγματοποιεί ανάλυση της κατάστασης των βλεφαρίδων, καθώς εξετάζεται ο αριθμός, η πυκνότητα και η υγεία τους.

Η διαδικασία μοιάζει με φωτογράφιση, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εικόνες έχουν τρισδιάστατη μορφή και τη συνοδεύουν γραφικές παραστάσεις και ποσοτικές μετρήσεις. Με τη βοήθεια ειδικών αλγόριθμων, γίνεται παρουσίαση στατιστικών μετρήσεων, που χρησιμοποιούνται ως μέσο σύγκρισης με άτομα που έχουν ίδια ηλικία, ίδιο φύλο και ίδιο τύπο δέρματος. Παράλληλα, πραγματοποιείται αποκάλυψη της αληθινής ηλικίας του δέρματός σας, η οποία δεν είναι απαραίτητα να συμπίπτει πάντα με τη βιολογική.

Επιπλέον, ο προσομοιωτής γήρανσης που είναι ενσωματωμένος στο VISIA δείχνει την εικόνα που θα έχει το δέρμα έπειτα από 5-7 χρόνια, αν δεν σημειωθεί αλλαγή των καθημερινών συνηθειών υγιεινής, ομορφιάς και διατροφής. Αντιστοίχως, δείχνει την εικόνα που είχε το δέρμα έως και πριν από 5-7 χρόνια.

Συγκρίσιμα τα αποτελέσματα

Όλα τα ευρήματα και οι απεικονίσεις της ανάλυσης αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά, συνοδευόμενα από την αντίστοιχη ιατρική γνωμάτευση. Βάσει της εμπεριστατωμένης ανάλυσης και καταγραφής των αλλοιώσεων, γίνεται σχεδιασμός ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος, συνοδείας συμβουλών πρόληψης και ομορφιάς με σκοπό τη ριζική και οριστική απαλλαγή από αλλοιώσεις της πρόωρης γήρανσης. Στη συνέχεια, η δερμοανάλυση VISIA συνιστά ένα αντικειμενικό μέσο σύγκρισης του βαθμού αποτελεσματικότητας της μεθόδου, μέσω της παροχής συγκριτικών εικόνων και μελετών του «πριν και μετά».

Σημεία υπεροχής της δερμοανάλυσης VISIA
  • Παροχή πολλαπλών απεικονίσεων του δέρματος
  • Ανίχνευση καταστάσεων του δέρματος, μη ορατών δια γυμνού οφθαλμού
  • Παροχή αριθμητικής μέτρησης των δερματικών βλαβών, γραφικών παραστάσεων
  • Σύγκριση της βιολογικής ηλικίας και της ηλικίας του δέρματος του εξεταζόμενου
  • Ανίχνευση και παροχή ποσοτικών μετρήσεων για περιπτώσεις φωτογήρανσης, κηλίδων, ρυτίδων, βακτηρίων, ουλών, πόρων
  • Δυνατότητα για τρισδιάστατη απεικόνιση τομών του δέρματος για λεπτομερειακή ανάλυση
  • Δυνατότητα προσομοίωσης, όπου απεικονίζεται η πορεία με την οποία εξελίσσονται οι βλάβες του δέρματος (κηλίδες - ρυτίδες)
ΑΘΗΝΑ
Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΜΑΡΟΥΣΙ
Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00